Keskustelut Metsänhoito Ruohostus metsänomistajan kesähuvi

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)
  • Ruohostus metsänomistajan kesähuvi

    Viime keväänä istuten taimikon söi metsämyyrä,kesäkuun alun pakkaset täydensi tuhoa.Myös hirvet tallovat osan taimista.On pakko ollut pakko mennä ruohostemaan,kun alue vielä kasvaa kainaloihin asti ulottuvaa kastikkaa,seassa hiirenvirnaa.Jos ei tee mitään ,niin taimikko tuhoutuu
    Tuo ruohostus näin keskikesällä kovaa hommaa,kuumuutta ja paarmoja
    Kysyn,kuinka paljon harrastatte taimikossa heinän niittoa ?

  • pihkanaama

    No on se heinääminen tympeintä metsähommaa, että en ainakaan itse sitä huvikseni tee. Rehevimmät paikat olosuhteiden pakosta.
    Kasvueroja huomaa sillä tavalla, että pahimman horsmikon alla oleva taimi jää selvästi kasvussa jälkeen. Elossa pysyy, mutta hitaasti kasvaa.Lumi lahmaa tuollaisen kasvuston kanssa taimet maahan, josta ei ilman apuja enää nouse.

    tamperelainen

    Minulla n 4ha rehevän maan kuusikkos 1 – 2m pitkää.Noin puolet alasta on täynnä hiirenvirnaa jasitä saa käydä useamman kerran kesässä repimässä irti taimista.Jos ei tee mitään niin virnaverrkko vetää kuusen latvan mutkalle ,mutka ei ennään myöhemmin oikene.
    Nämä on pakko niitellä

    torppari

    heikot sortuu elontiellä jätkä senkun porskuttaa..sama se on taemikollakkii kyllä ne sieltä nokkasa nostaa

    jees h-valta

    Kyllä se kuusikin sieltä kymmenessä vuodessa jo näkösälle nyppää. Jos ei ennen ole sattunut simahtamaan. Yksi kohde tuossa on seurannassa ja siitä sitten nähdään nouseeko. Vielä en ainakaan vetoa löisi.

    Potifar

    Onneksi olkoon niille, joilla taimikot hoituvat kasvuun tuvassa istumalla. Kateeksi käy.

    Itse aloitin kesän heinäämisprojektin eilen. N. 1.5 ha keväällä istutettua kuusen taimikkoa.

    En suinkaan etsi ensin taimia, vaan ensin olisi löydettävä ne sinipäiset metrin mittaiset merkintätikut.

    Sitten alkaa jo taimetkin löytyä. Joten, tupaselta ei homma hoidu, ainakaan minulla. Onneksi nyt paista aurinko ja kevyt tuuli kuivattaa työmaan heinäys kuntoon.

    —————–

    Yleensä heinään juhannusviikolla eka kierroksen ja elo-syyskuussa toka kierros. Muuten ei tule mistään mitää – ainakaan puunkasvatuksesta.

    Työn iloa ja tupamiehillekin kivat jatkot!

    jees h-valta

    On se nin kevyttä ja kepoisaa tuo kuuspuun kasvatus. Gla aikanaan ainakin niin väitti kun minulle lehtipuun aitaaminen oli kuulemma just nin työlästä.

    tamperelainen

    Uskon,että Potifarin toimintamallilla tulee hyvä metsä,ei kalliita taimia pidä hukuttaa heinään.
    En tiedä,miten nuo suuret yhtiöt saa metsänsä onnistumaan,kun eivät yleensä ruohostele.Ilmeisesti niillä kaivurityö eritäin laaduksta ja käyttävät isoja taimia
    Omat metsäpohjat suurimmaksi osaksi reheviä,aukkoinen puusto tulee,ellei käy yhtään auttelemassa
    Eilen oli Pirkanmaalla hyvä keli,vaihteeksi poutaa,pilvistä,navakka tuuli,hyttyset ja paarmat poissa

    jees h-valta

    Kyllähän me saisimme laadukkaita mätästyksiä pienemmätkin mo:t mutta kun ainut porun ja kovan vertailun aihe on ollut täälläkin hinta.
    Silloin tietää mitä niiltä metsäpalvelun tarjoajilta saa. Sitä juuri mitä tilaa. Harmi vain kun siitä joutuu kärsimään nekin (kuten itsekkin) jotka ovat valmiit maksamaan laadukkaasta mätästyksestä. Mutta sota jatkuu taas syksyllä.

    Korpituvan Taneli

    Mikäs laadukkaan mätästyksen saannin estää?
    Minä otan mätästäjän tuntipalkalla ja sanon että teet sitten hiukan parempaa jälkeä kuin omaan metsääsi tekisit. Tuntien määrästä ei sitten saa narista.
    Siinä mitään sotaa tartte käydä?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    pikkutukki

    Onnistunut uudistaminen on arvokas asia , mutta nyt jo kilpaillaan siinä , kuka tekee tekee homman työlläimin ! Ehkä voittaja on se joka heinää kolme kertaa kesässä , mutta ensin nauhoittaa taimikkonsa ,ettei eksy naapurikuviolle !

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)