Keskustelut Metsänhoito Ruohostus metsänomistajan kesähuvi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)
  • Ruohostus metsänomistajan kesähuvi

    Viime keväänä istuten taimikon söi metsämyyrä,kesäkuun alun pakkaset täydensi tuhoa.Myös hirvet tallovat osan taimista.On pakko ollut pakko mennä ruohostemaan,kun alue vielä kasvaa kainaloihin asti ulottuvaa kastikkaa,seassa hiirenvirnaa.Jos ei tee mitään ,niin taimikko tuhoutuu
    Tuo ruohostus näin keskikesällä kovaa hommaa,kuumuutta ja paarmoja
    Kysyn,kuinka paljon harrastatte taimikossa heinän niittoa ?

  • Hiluxmetsuri

    Maalaissepon kanssa samaa mieltä. Raivaan kesäkuun puolessavälissä kerran ja sitten elokuussa varmistaen, että ei jää taimet heinien alle. Ilman noita raivauksia on turha haaskata voimia istuttamiseen, koska se menee isolta osin hukkaan.

    Korpituvan Taneli

    Ainakin jos taimikossa on hiidenvirnaa, on ruohousta tehtävä nimenomaan kesällä. Virna kun kiipeilee kuusen oksistossa, niin se tukehduttaa täysin jopa yli metrisen taimen.
    Eli kokonaan ei voi siirtyä kasvukauden ulkopuoliseen heinäykseen.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Portimo

    Oiskohan tuossa viisainta laittaa sumuruiskuun 5 % seos glyfosaattia ja kävellä taimikko läpi. Onhan se tietenkin hevosen hommaa varsinkin suojaimet päässä. Jos taimikko on kuusta, saa sinne pitkään heinikkoon ruiskuttaa aika lailla surutta. 3-4 vuotta saa sitten olla huoletonna kastikan suhteen. Lähtee siinä samalla vesakotkin. Tästä kesästä alkaen torjunta-ainetta saa hankkia vain, jos on suorittanut käyttötutkinnon.

    Rane

    Tässähän Ranella olisi sauma ruveta myymään pimeitä kanistereita.

    tamperelainen

    Tuon glyfosaatin kanssa pitää olla tarkkana.Ruiskutin takavuosina syyskuun alussa ,tein vähän suosituksia väkevämmän liuoksen ja parhaiten lähti kuusentaimet.Muutenkaan tuo ,tulleentunut heinä ei ole hyvä kohde glyfolle,miluummin ennen heinien kukintaa,kun kasvu rehevää

    Jätkä

    Kaikkien kemiallisten aineiden kanssa on tärkeää noudattaa käyttöohjetta ja nimenomaa seoksen väkevyyden osalta.
    On käynyt esim vesakkoruiskutuksissa niinkin, että liian väkevällä liuoksella ruiskutetusta vesakosta saattaa ne lehdet, joihin seosta osuu, kuolee nopeasti, mutta myrkky ei siirrykkään runkoon ja juuristoon,
    Riittävän laimea seos leviää joka paikkaan ennen kuin vesa kuolee.
    Kun heinäntorjunnasta on kysymys, on siinä syytä käyttää suojasuppiloa taimen päällä. Sen voi tehdä vaikka ämpäristä, jonka pohjaan kiinnitetään ruuvilla n. metrin pituinen keppi. Olisi syytä leikata reunakouru pois.
    Tuon suojan avulla voisi taimen ympäriltä pyyhkäistä RS- trimmerillä rehut pois tainta vahingoittamatta.

    MaalaisSeppo

    Ämpärikonsti voi olla hyvä, kun taimet löytyvät helposti. Pitkässä heinikossa pitkävartinen viikate on hyvä. Varren päällä kääntelee heinää ja taimen löydyttyä sipaisee henät nurin. Ei tarvitse montaa välinettä kannella.

    Työmies

    Onhan tuota tullut harrastettua. Nyt heinätyt taimikot jo liki 1.5 metristä hyväkasvuista kuusitaimikkoa. Neljänä kesänä tämä 3.5ha alue vaati huomiota, samalla tehtiin raivaveitsellä ns. reikäperkausta, mikä onkin osoitautunut järkeväksi teoksi. Varsinaista raivaus sahalla tehtävää varhaisperkausta voitiin näin siirtää eteenpäin.

    pihkanaama

    Vanhan pellon istutus kohteet on viheliäitä. Samoin kohde, jolla istutus on syystä tai toiseta jäänyt tekemättä riittävän nopeasti ja aukko ehtii ottamaan horsmikon ja vatukon.
    Kuusilla olen itse tehnyt yhden heinäyksen kaudessa, eli syys-lokakuun vaihde, jolloin lehtivihreä muuttunut ruskeaksi. Tällöin taimi löytyy heinän seasta paljon nopeammin. Raiva veitsellä ja polkemalla taimen ympäriltä sen verran pois, ettei lumi kaada niitä taimen päälle. Tällä keinolla on muutamalle ongelmakuviolle saatu hyvä kuusikko aikaiseksi.
    Koivun pellon istutuskohteessa piti heinätä jo kesällä nimen omaan tuon virnan takia. Seuraavana kesänä virnaa ei ollut jostain syystä ja sitten koivu ehtikin jo yli heinikosta.

    Jansson

    Ehkä se on enemmän huvi, kasvaa se nopeammin? ja kivaa kun niitä taimia löytää. Muutama hehtaari 16 vuotta sitten istutettua peltoa kuuselle ja koivulle, ei kertaakaan heinätty, pajut raivattu. Koivulle ensiharvennus vuoden sisällä. Kuuset myös täystiheänä, normaali taimikko/nuori metsä ikäisekseen. Ei myrkkyjä ainoastaan korkeat mättäät. Metsäpohjilla joskus olen vattujen seasta kuusta pelastanut, muutoin heinääminen on näillä kokemuksilla puuhastelua. Olenko väärässä?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)