Keskustelut Metsänhoito Ruohostus metsänomistajan kesähuvi

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)
  • Ruohostus metsänomistajan kesähuvi

    Viime keväänä istuten taimikon söi metsämyyrä,kesäkuun alun pakkaset täydensi tuhoa.Myös hirvet tallovat osan taimista.On pakko ollut pakko mennä ruohostemaan,kun alue vielä kasvaa kainaloihin asti ulottuvaa kastikkaa,seassa hiirenvirnaa.Jos ei tee mitään ,niin taimikko tuhoutuu
    Tuo ruohostus näin keskikesällä kovaa hommaa,kuumuutta ja paarmoja
    Kysyn,kuinka paljon harrastatte taimikossa heinän niittoa ?

  • arto

    En ole koskaan kesällä ruohonnut taimia, Vaikka meillä pikku pellot lyöty taimille heinää valtavasti oli. Oijoin taimet keväällä heinien alta pintaan tein 4v saman jutun, nykysin siinä kasvaa täystiheä kuusikko. Eli hyvin toimi kyseinen juttu.

    Petkeles

    Ite oon heenännä yhtä pellonmetitystä, siinä ee oes kevväällä ees mahollissuutta löötee niitä taemija jos kuatus kuloheenä piälle. Koskaan en oo niittännä vuan polokenu ryönee lakkoon, polettu heenikko pyssyy kaavvemmin matalana ja suap käättee niitä immeesen vahvimpija lihaksija siinä toohussa.
    Kuitennii sen verta suivasoo toohua että en kehtoo harrastoo yhtää enempee.

    Jätkä

    arto on ollut asialla oikeaan aikaan.
    Heinäys pitää tehdä silloin, kun rehu on ruskettunutta, eli myöhään syksyllä tai varhain keväällä.
    Kelikin on silloin miellyttävin ja polkeminen sekä taimen pystyssäolon varmistaminen on silloin helpointa.
    Vihreän taimen löytää kulottuneesta ruohikosta helposti.

    Petkeles

    Ite oon huomanna että meleko kehnosti löötyy kulottunneesta jos on siellä heenän alla iliman merkkijäkkää. Nuapur lööti aekonnaan pellonmetitykseltään taemet kevväällä heenän alta vuan sen ansiosta että olj tullu laetettua ne rivviin.
    Nämä on tietennii poekkeostappaaksija, kasvustoo leokaan asti ja pohjimmaesena se lakoheenä. Mehtämualla kevät ehottomasti tehokkaenta aekoo kahtoo taemien kuntoo.

    tamperelainen

    Olen huomannut,että kesäheinäys vauhdittaa taimen kasvua ihan eri tavalla kuin kuloheinän seasta nostelu,mutta työlästä on hankalissa oloissa

    jees h-valta

    Eipä aivan järkevää pistää pieniä havupuun taimia tuollaisen ryönän joukkoon. Pellon metsitykseen lehtipuu on aina helpompi. Kokemuksella.

    Jätkä

    On monta keinoa, joilla voi heinäystä helpottaa.
    Yksi on mätästys, jolloin taimi löytyy helposti ja varmasti, toinen helppo tapa on varsinkin pellonmetsityksessä heinäntorjunta ennakkoon. Siinä istutuskohdat joko kaistelekäsitellään, tai laikkukäsitellään ennen istuttamista.
    Kolmas tapa on heinäntorjunta ULVA-ruiskulla tms. myrkyttää taimien ympäriltä metrin säteellä kaikki pois.
    Neljäs tapa on ajaa trimmerillä (RS- varustus) tai niittää ja viides tapa on polkea tai lahmata.
    Itse olen kokeillut noita kaikkia ja koen kemiallisen torjunnan kaikkein parhaaksi.

    jees h-valta

    Tiedän tapauksen joka on nuo jätkän ”konstit” tehnyt ja kaikki vähintäänkin tuplana mutta tulos on aika värikäs. Kukkii kohta kauniisti.

    Metsäkupsa

    On hommaa tehty,rehevät vanhat peltomaat kaikista viheliäisempiä.Jos kerkeää juhannuksen aikoihin ensiheinäklselle ja syksyllä toistamiseen ,silloin taimet kasvavat pituutta.Viimeinen aika on keväällä, ennen uuden heinän kasvua käydä painuneet taimet nostelemassa.

    Kuusen taimet kyllä valtaosin henkissä heinikossakin pysyvät,mutta pituutta sananjalkojen ym. alla ei tule paljoa.Raivausveitsi on meikäläisen pääheinäystyökalu,joskin en ole paljoa kerennyt kuluvana kesänä heinäillä.

    MaalaisSeppo

    Omilla peltoheitoilla on istutusta edeltävänä syksynä tehty pallekyntö. Keväälä heinän alettua kasvaa kattava ruiskutus roundupilla ja varoajan jälkeen kesäkkuussa istutus kuuselle. Silti sai jo syksyllä tehdä heinäystä. Seuraavina kolmena kesänä ja syksynä piisasi polkemista ja niittoa aivan tarpeeksi. Nyt onkin tiheää ja kasvuisaa kuusikkoa.

    Kokemuseni mukaan rehevällä maalla on syytä tehdä heinäys kaksi kertaa vuodessa. Muutoin osa taimista hukkuu ja osan kasvu hidastuu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)