Keskustelut Tekniikka Runkoputken pituus metsänhoidossa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)
  • Runkoputken pituus metsänhoidossa

    Merkitty: 

    Onko miten iso ero metässätyöskentelyyn tekeekö 168cm vai 176 cm pitusella sahalla. Tuleeko muutamasta sentistä kömpelyys kehiin

  • Jätkä

    On tosi, että Tilhin putki on lepsu. Se on niin lepsu, että sen huomaa esin kierrosten noustessa  – kuin myös laskiessa. Joskus sanoin, että terä lepattaa – ja sitähän se tekee.

    Ammattisahoissa on usein kaksi vaihtoehtoa putkelle. (Joskus myös kulmalle). Niin! Meinasi unohtua, että pitkä putki on eduksi trimmerillä ajeltaessa, siinä olisi myös korkeammat kahvat usein eduksi, varsinkin kunpituutta on jo 186 cm.

    Valjaathan voi sitten valita millaiset haluaa, joskus tosin voi joutua ottamaan myös sahan vakiovaljaat.

    Jonssilla on ollut tanakkaputkista raivuria – mykyään ihan samalla tekniikalla kuin Huskun 555 – mallikin.  Myös Dolmarilla ja Echolla on malleja, jotka voisivat kiinnostaa. Mutta jos ammatikseen tekee, niin aina hinnaston yläpäästä!

    Ammatti Raivooja

    Sano jätkä syy miksi kukaan ottaisi Jonssin ennemmin kuin husqun?

    Ola_Pallonivel

    Enemmän merkitystä on esim. kahvoilla, kuin putken pituudella. En ole kenenkään nähnyt täällä mainitsevan, että sormesta lähtee tunto. Stihlin raivurilla olen saanut sormen tunnottomaksi parikin kertaa. Viikko menee, ja sitten palautuu normaaliksi. Huskyn kaasu tässä mielessä parempi. Mutta Huskyn liipasimen väliin jää risut, on onpa muutaman kerran risut tyrkännyt kaasun pohjaan. Kannattaa tutkia noita kahvoja ennemmin, kuin sitä putken pituutta.

    Jätkä

    Raivooja: ”Sano jätkä syy miksi kukaan ottaisi Jonssin ennemmin kuin husqun?”

    Älä ota enää`  : Miksi joku taksikuski ottaa ennemmin Mersun kuin Mersun?

    Jos AINOA merkittävä ero on, että Huskua myy kauppias ja Jonssia myydään Osuuskaupassa satasen – pari halvemmalla, niin ratkaisuun riittää helposti paikalliset olosuhteet. Kyse on käytännössä samasta tuotteesta.

    Ammatti Raivooja

    Oletko sahannut jätkä nyt varmasti molemmilla tarpeeksi ja pureutunut yksityiskohtiin?

    Ostinko yhteen jonserediin sektorisuojaa Jonsered kaupasta ni ne joutu tilaamaan sen Ruotsista ja tais siinä muutama viikko mennä. Kyllähän siihen kävisi husqvarnankin mutta miksi kiusata itseään jo noin lähtökohtaisesti.

    Netistä kun ostaa niin ei ole tälläsiä satasen tai kahden hintaeroja.

    MIISU4F

    Ennen Jonsered 2145 ja nykyään ne on Jonsered 2245 raivaussahoja. Lyhyempi putki hyvä. Kädensijatkin nykymalleissa lähempänä toisiaan, hieman kaareva kahvaputki.

    Lyhyt putki ja pienempi terä käytössä mulla, on ketterämpää viidakossa!

    Miksikö Jonsered, niinpä!!  Ostin toissasyksynä Huskin Autotunen. Kun täälläkin palstalla kehuivat niin paljon, että tankki kestää ikuisuuden ja tehoja löytyy. Itse asiassa siitä meni ensin runkoputki poikki parissa viikossa.  Sitten motti hajosi, eli siitä vaihdettiin kaikki sisuskalut kytkintä lukuunottamatta noin kuuden viikon käytön jälkeen. Sitten raivasin vielä 6 päivää mutta kulutus oli järjetön : Tankillinen kesti 45-50 minuuttia. En jaksanut enää taas viedä liikkeeseen, jäi varastoon.

    Huollatin molemmat Jonseredini, ( ostettu 2017 ja 2018) ja raivasin viime vuoden niillä. Niissä toki pikkuvikoja ja männänrengasta vaihdettu. Käytän nykyään Huskin 2T ölyä, sitä lowsmoke, jossa hieman mineraaliöljyä, niin on karstoittuminen lähes kadonnut.

    Huskin Autotunea käytin vaihteen vuoksi viime viikolla 2 ja puoli päivää, niin kulutus asettui niin, että tankillinen kesti 1h 15 minuuttia. En ole vielä tyytyväinen. AutotuneHuski pitää voimakasta *räminää* ja  äänet on huomattavasti korkeammat kuin Jonseredissa. Korvat soi päivän päätteeksi.  Ystäväni saattaa viedä Huskin liikkeeseen vielä, että selviää, mikä hitto siellä a) rämisee (huom täysi koneremppa tehty ja raivattu 8 ja puoli pv. sen jälkeen)  b) kulutus korkea  c) onko korkea ääni ominaista Huskin Autotunelle. Tehokas se toki on, ei siinä mitään mutta ihan yhtä tehokkaita ovat tavalliset Jonsereditkin.

    Kadun nyt Autotunen ostamista! Olisi pitänyt ostaa se Huskin perusmalli, koska moni työkaveri ollut niihin tyytyväinen. Samatyyliset ongelmat niissäkin ajan oloon kuin Jonseredeissa. Eroahan on vaan väri ja mutu!!!

    Niin, olen siis ammattimetsuri, huhtikuusta joulukuulle työaika, joskus pidemmällekin. 8 h työpäivät.

    15 vuotta raivannut Jonseredeilla, lähimyyjäni on asiallinen. Toisin kun kilpailevan merkkiliikkeessä; siellä palvelu on, että myydä osataan kalliillakin mutta jotenkin ylenkatsovat, kun tulee pulmia ja neuvoja on vaikea saada ostamalleen tuotteelle jälkikäteen. Siksi lähetänkin miespuolisen ystäväni Huskin kanssa liikkeeseen, kohtelee vissiin paremmin miesasiakasta. Huskiasioissa käyn mielummin 45 km päässä toisessa Huskiliikkeessä =D muiden asioiden ohessa.

    Uuden raivurin osto varmaan tänä vuonna esissä, saisi vanhimman Jonssikan antaa vaihdossa, väljyyttä kun alkaa olemaan.  Jonseredin valmistus siirtynyt Brasiliaan?? Tiijä sitte mitä saa?? Vai pitäiskö sittenkin se tavallinen Huski? .

    Ammatti Raivooja

    Tuo 1h 15min on autotunen ohjekirja kulutuksen mukainen ja nornaalin raivausvauhdin kulutus. Kulutus kasvaa kun haluaa että terä on enempi liikkeessä ja käyttää isompaa terää ja liikkuu ripeästi. Sillon kun Husqvarna toimii niinkuin sen kuuluukin ja työtahti on reipas niin voi unohtaa nämä 2h tunnin tankilliset. Eti jostain vielä vanhanmallinen 545fxt.

    MIISU4F

    Juu, kiitos AR! Pienempää terää käytän Huskissakin. Onnex niitä 545Huskeja myydään vielä perusmallinakin, eikä kaikki ole autotuneja.

    On se silti iso kulutus, kun tankki 1,1, litraa. Jonssissa 0,9 ja sama aika tankillisella. No, kulutus voi olla myös sahakohtainen. Vanhoja malleja voi säätää, autotune säätää koko ajan itseään kelin ja muun mukaan. Palataan ja  aloitajalle onnea uuden raivurin hankintaan! <3

    Rane

    Miisun Huskin räminästä sen verran että Ranen 252 Husqvarna rupesi myös rämisemään.En pitänyt vaarallisena,lähinnä arvelin että  joku pelti äänenvaimentimen sisällä,ja sahailin menemään.Sehän kuitenkin hyytyi ja purettuna selvisi että jokin metallinkappale oli seikkaillut männän päällä.Hyvä saha mutta ei kannattanut ruveta korjailemaan.

    Metsuri motokuski

    No nyt ei osta huskua ainakaan kun luin nuo yllä olevat kirjoitulset. Tähän mennessä sahanut tilheillä eikä konepuolella ollut ongelmia. Yksi kytkin / käyttöaika menee ja pari kaasuvaijeria sekä kulmavaihde siinä ja siinä. Kerran kun purkaa ja työntää vaseliinia täyteen niin ei tarvii sitäkään.

    Varmaan minäkin olisin huskuilla alkanut sahailemaan aikoinani kun sinne ensimmäisen kerran menin. Vastaanotto oli samanlainen kuin miisulla ja se riitti siltä osin. Eikä tuo käytös ole muuttunut senkään jälkeen. Onneksi maahantuoja älysi antaa hussen edustuksen myös toiselle jos se auttaisi asiaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)