Keskustelut Puukauppa Runkohinnoittelu tulee harvennuspuulle! Oletko valmis?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 535)
  • Runkohinnoittelu tulee harvennuspuulle! Oletko valmis?

    Merkitty: 

    Onko uudistus toivottu ,vai pelätty? Metsänsä asiallisesti hoitaneet tekevät tilin ja muut nuolevat näppejään.

  • husse

    Jätkä, nimenomaan nykyään pyritään pääsemään eroon kaikesta mittailusta ennen kauppaa. Eli leimauksesta. Vanhaan aikaan käytettiin älytön työmäärä puiden mittailuun ja arviointiin, metsikkökuvioiden suunnitteluun yms. Kuka nuo maksaisi nykyään? Jos puukauppaa varten pitäisi käyttää yksi tai kaksi päivää mittailuun ja metsässä juoksenteluun ennen korjuuta, pitää se laskuttaa metsänomistajalta erillisenä laskuna tai pienemmällä pystyhinnalla.

    Tavoite tulisi olla mahdollisimman vähällä työllä, eli pienillä kuluilla saada itse puunkorjuu käyntiin. Sitten itse työ, eli puunkorjuu mahdollisimman tarkasti ja laadukkaasti.

    Metsäkupsa

    Kuulun Timpan kaltaisiin epäilijöihin. Lopputulos pitkässä juoksussa ei uskoakseni metsäomistajan tilipussin kannalta keskimäärin muutu runkohinnoittelun tuloksena. Metsäliito ei täällä kyllä ole hintajohtaja tarjouksissa. Puukauppaa tekevät tosijäsenten metsistä, jotka taitavat sitten sijoituskorkojen kautta saada kilpailukyisen lopputuloksen. Ainoa hyöty on runkohinnasta, että tietää paljonko kuutiolta saa rahaa, joskin lahohötöt saattavat vanhaan tapaan pettymyksen tiliin tehdä.

    Apli

    Kuitupuussa varmasti helpompi, totta joku 2 harvennus tosiaan haastavampi mutta silti uskon olevan hyvä juttu ainakin päätehakkuissa toiminut hyvin.. Olen aina epäileväinen  selluyhtiöden katkonnasta, tosin viimevuosina vähemmän ja nyt jos koskaan luulisi otettavan tukki tarkkaan..

    Metsuri motokuski

    Miten se motokuskin vastuu muuttuu kokorunkokaupassa? Jos sitä epäilee että ottaa vain parasta niin mikä sen estäisi tekemästä nytkin. Eihän harvennustekniikka siitä muutu miksikään mikä on kauppalaji.  Minusta timpalla ja metsäkupsalla aiheeton huoli.

    Enemmänkin olisin huolissani tarjousten vertailukelpoisuudesta kun päätöstä tehdessä ei voi tietää mikä on maksettava kuutiohinta. Sehän määräytyy vasta sitten kun keskikoko selviää hakkuun jälkeen.

    mehtäukko

    Järeydenkin näkee harjaantunut silmä riittävän tarkasti suunnalle. Kun vallalla on alaharvennus (jos mo ei muuta vaadi), kieltämättä yhden kuitukolmosen koivuviidakosta ( tai jos sitä on paljon lisänä) ei paljon mo kostu. Mutta eikö se ole oikeudenmukainen menettely? Sellaisen korjuu on kuitenkin suhteessa hinnakkaampaa ja työlästä yrittäjille. Hoidettuja leimikoita sitten palkitaan järeyden myötä paremmalla hinnalla.

    Jätkä

    husse. Olet pudonnut kärryiltä.

    Ehdotinko jotain etukäteismittailua? EN todellakaan!

    Miksi mittailla etukäteen oikeasti mitään, kun hakkuukoneessa on tarkat mittalaitteet. Hinnat vain kauppasopimukseen ja moto käyntiin. Tulostuksn mukaan rahnat tilille.

    Tilanne on tietenkin eri, jos myyjä on pers` aukinen tyyppi, jolla pankinjohtaja ryskyttää oven takana. Eli pitää tietää tarkalleen, paljonko metsästä saa – ja milloin .

    Visakallo

    Minulla on nyt tulossa tarjolle harvennusleimikko, jonka toteutuvaa järeyttä ja poistumaa on melko vaikea arvioida. Rehevässä, aikoinaan ojitetussa turvekorvessa kun on nyt poistettavana sorvikokoisia pitkiä kuusia, järeitä mäntyjä sekä koivuja, mutta myös kuitukokoisia kuusi- mänty- ja koivuryhmiä. Tavoitteena on aikaansaada alueelle tasakokoisempi puusto kuin tällä hetkellä.

    Haba

    voilà, tässä teille paikallisen sopimisen mallia.

    Jokohan puun poltto ja tulevat mahdollisuudet aukeaa?

    Visakallo

    Onhan tässä jo 16 vuotta osaltaan tullut Jyväskylää ja Lahtea puulla lämmitettyä.

    mehtäukko

    Tuskinpa menetelmä ihan susikaan on koskapa kehitysvaiheessa mukana olleet mo:t puunmyyjinä olivat kaikki sen kannalla jatkossa.

    Ratkaisevaa siinä on, mikä on hintataso €/ L taitekohdassa Esim. 100L kohdalla josta se koon perusteella nousee tai laskee.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 535)