Keskustelut Metsänomistus Roskaamisen uusi ulottuvuus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)
  • Roskaamisen uusi ulottuvuus

    Vatturetkellä ajettiin oma metsätie läpi. Sieltähän löytyikin yllätys, kookkaan nuotion jäänteet keskellä tietä mäntykankaalla. Tarkemmin tutkittaessa tiellä oli poltettu iso kasa taimilaatikoita(ja melkoisesti paakkutaimiakin). Lähin istutustyömaa löytyi 40m päässä naapuritilalla joka hakattiin kokonaan aukoksi pari talvea sitten kunnan tultua omistajaksi. Ilmeiseti oli ollut sen verran kuivaa ettei aukolla uskallettu polttaa. Kuvat ja selvityspyyntö lähtivät eteenpäin, kiinnostava nähdä kuka metsäammattilainen oli asialla.

  • Panu

    Oliko tästä nyt jotain haittaa jollekin?

    Gla

    Itse olen polkenut taimilaatikot kasaan ja jättänyt ne maatumaan kuvion rajalle. Pianhan ne sinne häviävät. Tämän vuoden laatikoissa oli muovimainen pinnoite sisäpuolelle, taimet taisivat olla Vierumäeltä. Onkohan se muovia vai jotain sellupohjaista hajoavaa materiaalia?

    Panu

    Toistaiseksi yleensä pätee jos se näyttää muovilta se on muovia. Olen yrittänyt poistaa näkyvät muovit ja jättänyt laatikot metsään maatumaan. Pinnoitetta tosin ei varmaan pysty poistamaan ja parempi olisi silloin viedä laatikot kartonkikierrätykseen, joilloin muovikin tulee prosessissa käsiteltyä.

    mettämiäs

    Erään ison toimijan ohje on selvä eli laatikot kierrätykseen. Keskustelin erään ison taimituottajan kanssa aikanaan biohajoavista taimilaatikoista; olivat tarhan viereisessä metsässä testimielessä maatumassa, mutta muutamaan vuoteen ei hajoamista ihan hirveenä ollut tapahtunut. Ainakin ennen vanhaan nämä biohajoavat laatikot eivät olleet niin kestäviä kuin tavalliset, mikä aiheutti joskus ongelmia pitkillä kuljetusmatkoilla.

     

    Gla

    ”Erään ison toimijan ohje on selvä eli laatikot kierrätykseen. ”

    Tietysti. Olisihan vitsikästä, jos suuri firma ohjaisi jättämään roskat metsään.

    Ammatti Raivooja

    Ei tee hyvää imagolle jos kuitua ei kierrätetä ja valmisteta kierrätystuotteita siitä. Olen kuullut aivan pöyristyttäviä tarinoita siitä miten jotkut ovat vain haudanneet ne maahan pitkän matkan takana.

    Apli

    Mä olen aina lytännyt ne maahan ja risujan ja kiviä päälle ettei tuuli vie, tosin viime kerralla poltin ne, samalla sai hyvän nuotion jossa vielä keitin nokipannu kahveet..

    käpysonni

    Taimilaatikoiden polttaminen istutusaluella on mulla ollut ihan  normikäytäntö, viimeisintä istutusurakkaa lukuunottamatta, silloin vein laatikot pahvinkeräyslaatikkoon. Eihän ole järkeä raahata kymmeniä tyhjiä laatikoita takaisin metsästä ja kuljettaa jonnekkin kerätöyslaatikkoon, bensaa palaa ja ilmasto pilaantuu.

    Muuten olisin kyllä silloinkin polttanut, mutta osa laatikoista oli kastunut, joten ne ei vaan palaneet ja urakan loputtua oli jo hyvin kuivaa ja metsäpalovaroitus pällä. Toki kun tuoreella kankaalla touhusin, niin jossain peratun ojan pohjalla ne olisi kyllä palaneet, mutta pelkäsin että joku metsän lähellä asuva herkkänahka pelästyy savunhajua ja hälyttää palokunnan paikalle. Mutta jatkossakin aion edelleen polttaa laatikot keltään lupia kysymättä, jos vaan olosuhteet sen sallivat.

    Makarov

    Ei ne kyllä aivan hetkessä maadu taimilaatikot,  ruman näkösiä ku ympäri mehtiä ajelevat vuosi tolkulla. Polttaminen on hyvä keino, samalla katoaa todisteet.

    Gla

    Panu: ”Toistaiseksi yleensä pätee jos se näyttää muovilta se on muovia.”

    No joo, riippuu toki määrittelijästä. Maitopurkissakin oleva pinnoite voidaan luokitella muoviksi, vaikka onkin puuperäistä, eikä öljypohjaista materiaalia. Maatuminen on hidasta, mutta silti paljon nopeampaa kuin öljypohjaisen muovin. Toki nämä maitopurkkien korkit ei kai häviä koskaan, mutta silloin puhutaan eri asiasta kuin pahvin pinnoitteessa.

    Itselleni polttaminen on ok. Ongelmana vaan maaston kuivuus ja kostuneet pahvit. Tiellä on turvallinen paikka polttamiseen, riski kytemiseen on pieni.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 35)