Meilläpäin koneellinen energiapuuharvennus on aivan normaali metsänhoito- ja hakkuumuoto ollut jo 15 vuotta. Kaikista kohteista on jäänyt ihan mukavasti kantorahaa + kemerat. Sen verran on tähän ikään tullut tehtyä myös raivaussahatyötä, että tiedän mistä siinä puhutaan, paljonko siinä menee aikaa ja rahaa. En olisi mitenkään pärjännyt pelkillä asenteilla kaikkia näitä vuosikymmeniä metsätalousyrittäjänä, vaan koko ajan on pitänyt tulot ja menot kirjata ja osata myös laskea.
Nimetön28.12.2019, 07:31
aikamoinen murikka tosiaan liikuteltavaksi kasvatettavien puiden seassa jos uraväli 20 m.
yleensäkin jos jonkinlaista vempainta kehitetty tekemättömien taimikonhoitojen energiapuusavotoihin, mielenkiintoista vaan että rästissä olevien töiden maara sen kun kasvaa.
parhaiten ongelmaan näyttää tehoavan omistajan vaihdos.
Pitäisiköhän järjestää tänne meille uudestaan kesäretki aiheena koneellinen energiapuuharvennus? Eri ikäisiä kohteita on nyt yhteensä yli 40 hehtaaria, ja osassa on tehty jo 2. harvennus. Löytyisikö kiinnostuneita riittävästi? Samalla voitaisiin vertailla puunkasvatusta kannonnostoalueilla, ja missä kantoja ei ole nostettu. Hirvistäkin voitaisiin puhua jotain.
Eihän toki, kyllä varhaisperkaukset tehdään aina ajallaan. Energiapuuharvennus tehdään 20 vuoden iässä. Joissain kohteissa on tehtytaimikonhoitoa myös varhaisperkauksen ja energiapuuharvennuksen välissä. Nämä asiat on puitu täällä vuosien mittaan jo niin monta kertaa, etten jatka aiheesta enempää. Järjestän mieluummin uuden kesäretken.
Harjavalta on puolisokea, katso uudestaan tuo video silmälasit päässä, sehän on tehty pellonreuna pusikossa ja kaikki puskat laitetaan nurin. Ei tuollaista haketta edes osta kukaan. Yhtiöt eivät osta risuja hankinnalla, ne ostavat ne hakkuualueeltakin vain sen takia että urakoitsijat saavat kesällä töitä. Metsänomistaja antaa ne lähes ilmaiseksi. Visakallokan ei saa energiapuistaan sen enempää kuin kukaan muukaan eli 5€ kiinto kantohinta.
Niin ei tuo videon maisema ole alkuunkaan tavanomaista metsätalousaluetta? Jotain joutomaita mitä lie. Ja miksi tuota risunkorjuuta ollaan tuossa tekemässä? Ne pellonreunat on hyvin nopeasti kaluttu.Kun joutavaa siistimistä olisi muutenkin vältettävä, mitä tuolle kolisijalle jää? Metsä vaatii toisenlaiset alustat.
Kertymä ja käsittelyn tarve riippuu erittäin paljon kohteen rehevyydestä. Minullakin oli kahteen kertaan raivattu lehtomaisen kankaan koivikko, mutta energiapuuta kertyi silti sata mottia hehtaarilta.
Aivan niin, riippuu kohteesta, kasvupaikasta ja alueesta . 100 mottia/ha on niin paljon puuta että voi jo alkaa kannattaa . Raivauskulukin olisi jo liian paljon maahan kaadettuna. Ja vaikuttaa se puulajikin paljon siihen missä tiheydessä milloinkin olisi hyvä metsää kasvattaa.
En ollenkaan pidä vähäpätöisenä energiapuun korjuuta tai koneellista taimikonhoitoa. Menetelmät vaan on oltava realistiset saaliiseen nähden.
Eräällä videolla on joku Ekopete moton nokassa. Jo näytöksessä kun harvahkosta kuusentaimikosta surahtelee kasvatettavia taimia…Entä kun on horsmat ja heinät ja lehti vesakoissa?!
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään