Keskustelut Tekniikka Risupeto

  • Tämä aihe sisältää 274 vastausta, 32 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 274)
  • oksapuu

    E-puu hakkuut täällä etelässä on kyllä nyt tulleet jäädäkseen…

    On rakennettu isoja lämpölaitoksia mitkä tarvitsevat puunsa ja lisää tehdään. Karsitun e-puu rangan hinta on ollut parina talvena tienvarressa 34€ motti+alv. mikä kertoo jotakin…

    Tekniikkaa voidaan kehittää mutta karsittu ranka vaatii ne karsintaterät…

    Rane

    Jeannin kolmikuormaiminen laitos voi toki olla joskus todellisuutta mutta ensin on kehitettävä se yksi automaattisesti toimiva kuormain.

    mehtäukko

    Hieman takaisin. JeanS oli hankkinut sen sata ha. Eikait nyt koko läntti ole risukkoa ja riukumetsää? Eikö ammattimaista urakoitsijaa kunnon vehkeillä ja markkinarakoa löydy mailta eikä halmeilta?

    Isommat areenat pitäisi olla, aikaa, taitoa ja hauleja, että kannattaa edes ajatella omia rautoja.

    Visakallo Visakallo

    Huomaa, että suurin osa keskustelijoista ei ole ollut koneellisren energiapuun korjuun kanssa juurikaan tekemisissä.

    mehtäukko

    Yli kaksikymmentä vuotta tekemisessä. Mutta voihan se niin olla ettei vieläkään ymmärrä…?

    Jean S

    No sen automatiikan kannalta yksinkertaisin on se, että kerätään kyytiin. Silloin puomin pitää osata viedä koura kannolta aina samaan paikkaan eli viedä kukkakimpun tyvi lavan kuskinpuoleisen päähän ja avata koura kun haluttu paikka on saavutettu. Käsittääkseni varsin helppo homma nykytekniikalla.

    Tämä lava voi sitten myös olla risutukkia tekevä paalain tai suoraan haketta tekevä haketin, mutta se ei siihen kouran liikerataan vaikuta mitään.

    Sitten jos halutaan tehdä kasaa maastoon, niin automatiikka voisi toimia niin, että kuljettaja vie ensimmäisen nipun haluamaansa paikkaan ja sen jälkeen automatiikka ohjeistaa puomeja viemään myöhemmätkin niput samaan paikkaan, kunnes uusi paikka on annettu. Huomattavasti monimutkaisempi ratkaisu.

    Tietenkään koko 100 ha ei ole ”haasteellista” kohdetta.

    metsänkasvattaja

    hyvä  hinta  tuo  34  e +  alv  sehän on  jopa  parempi  kuin  kuidunhinta  ja  paljon  nopempi  tehdä  kun  kaikki  puut  menevät  samaan  kasaan  mutta  eikö  vaarana  ole  että  kuitupuut  päätyvät energiaksi  vaikka  samahan  se on   myyjälle  mihin  päätyy

    oksapuu

    Sadan hehtaarin metsätila ei tonnin hintaista raivaussahaa kummempaa ”rautaa” tarvitse…

    Yliraivaus on ammattimetsurin kesän työmaa jos ei omatoiminen kiinnosta. Sen raivausjätteen voi jättää kenttään lannoitteeksi…

    Jätkä

    mehtäukko:”Mielestäni, – jos metsänhoito on tilakohtaisesti jostain syystä luisunut malliin, jossa risukot ja riukumetsät rehottavat, – urakointikoneen alustan pohja olisi 8-p, 11m:n liikeratakuormainen hyväkuntoinen käytetty moto. Ajossa 8-p keskiraskas kuormatr.”

    -Mielestäni mehtäukko sanoo juuri sen viisauden, jolla on kalustoa lähdettävä metsässä kuljettamaan ja käyttämään.

    Toki koura voisi olla keräävä ja karsiva, mutta kuitenkin sellainen, että se osakarsisi rangat ja sijoittaisi ne kuormattavaan muotoon. Ajokone myös oikea metsäkone, joka pystyy tuomaan 15 kiintoa kerralla.

    Noilla spekteillä olisi koneyrittäjälläkin mahdollisuus elää.

     

    Jean S

    Sadan hehtaarin metsätilasta voi hyvällä tuurilla tehdä vaikka Metso-kohteen.

    En käsittääkseni ole sanonut, että olen tässä omaa koneketjua laittamassa. Olen laskenut, että siihen tarvitsisi olla sellainen 8000 hehtaaria, jos oletetaan, että joka vuosi päätehakataan 1 % alasta ja harvennetaan 2 %, tehdään yhtä vuoroa ja pidetään lomat.

    Jos metsä maksaa 2500 eur / ha, niin puuttuva osa maksaa siinä 20 miljoonaa. Eli ehkä tuolla 2030-luvun lopulla voisi olla ajankohtaista, jos sitä tässä vaurastuisi.

    Milläs rahalla oksapuu kuvittelee, että se ammattimetsurin lasku maksetaan, jos vaihtoehtona on päästä risuista eroon edes ilmaiseksi?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 274)