Keskustelut Metsänomistus Risuliittokatkaisi metsäkonealan tes.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)
  • Risuliittokatkaisi metsäkonealan tes.

    Kuin on uutisoitu Risuliitto katkaisi metsäkonealan
    Tes.neuvottellot oli kyllä todella alakantin palkan
    korotustyönantajilta 7.senttiätunille myös paljon
    Heinysstä tes.sopimukseen on tietysti metsä
    konealan yrityksiä missä palkat ja kaikki on
    OK myös paljon sulaisvetoisia ja pieniä
    yrityksiä missä ollaan talkoopalkoilla
    ja ilaman ylityökorvauksia ja lomia
    pekkassia.AINA sama piisi kilpailu
    on kovaa eikö silloin olisi järkevää
    Pistää lappuluukulle. EIKÖ pitäisi
    tajuta puuliitto

  • tervaHauta

    Hieman kärjistäen. Metsänomistajat puuntuottajat maksavat tämänkin lystin koska ovat koko ketjun viimmeinen ja sille jää se pienin siivu.
    Maataloudessa sekä metsätaloudessa niin nämä tuottajat ” ovat se välttämätön paha” joita ilman hommat ei toimi mutta heille ei makseta tehdystä työstä kuin alin mahdollinen hinta että muille jää kohtuullinen korvaus menetetystä vapaa-ajasta.

    Jos metsäsektorin palkat seuraisi kantohintoja niin mikähän olisi tehdyn työtunnin korvaus?

    savo’ttamies

    Jos palkat olisi sidottu sellun raaka-aineen hintaan, nollaratkaisulla olisi pitänyt pärjätä kaksikymmentä vuotta, niinkuin puuntuottajienkin.

    http://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Muut-sijoitukset/Puun-hinnat-polkevat-lahes-paikoillaan/

    savo’ttamies

    Jos palkat olisi sidottu sellun raaka-aineen hintaan, nollaratkaisulla olisi pitänyt pärjätä kaksikymmentä vuotta, niinkuin puuntuottajienkin.

    http://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Muut-sijoitukset/Puun-hinnat-polkevat-lahes-paikoillaan/

    Jätkä pätkät

    Jos kantohintojen sitomisesta puhutaan niin sellun maailmanmarkkinahinta olisi oikea vertailukohde. Metsäalan palkkojen sitominen sellun hintaan nostaisi ja laskisi palkkoja kohtuuttomasti, onhan nähty muutoksia, joissa hinta on noussut jopa tuplaten, mutta myös laskuja, joissa hinta on romahtanut jopa kolmannekseen.
    Metsäalalla on ”soutajien” palkat alakantissa ja olisi kaikkien etu, jos ne saataisiin samalle tasolle kuin muillakin aloilla.
    Pitäisi ottaa yleensäkin huomioon, että kuiduttavassa teollisuudessa raaka-aineen hinta tehtaan portilla jää alle 20 prosentin ja siinä on mukana myös palkka – ja konekustannus kaukokuljetus mukaanluettuna.

    Tolopainen

    Pitäisi ottaa myös huomioon, että Suomi on etäällä markkinoista ja kuiduttavan metsäteollisuuden palkat ovat täällä maailman korkeimmat, kun katsotaan tuntipalkkoja. Huomattavasti korkeammat kuin Ruotsissa tai Saksassa. Palkat eivät ole joustaneet, vaikka tehtaita on jouduttu sulkemaan. Onko tarkoitus siirtää nuo korkeat palkat perintönä jälkipolville ilman työpaikkoja, vai mitä on tavoitteena. Noiden palkkojen jälkilaskua maksavat vielä tulevatkin sukupolvet korkeina eläkemaksuina.

    Metsuri motokuski

    Palkat pitää olla kilpailukykyiset myös metsäteollisuudessa. Uskon että yksi tekijä on kilpailukykyinen palkka että saadaan hyvää ainesta tänne metsäsektorille. Hodetaanhan tässä asiakkaiden omaisuutta ja jokin laatutakuu silläkin työllä luulisi olevan.

    Jos metsäsektorin palkat laskevat kovinkin alas vertailussa, niin uskon että ainakin se paras aineisto tekijöistä poistuu muihin töihin. Minusta työntekijän palkkatason vertailu raaka-aineen yksikkö hintaan on väärä. Silloinhan pitäisi kaikkien palkat seurata raaka-aineiden hintoja.

    Jopa eläkelätulot pitäisi alentua sen vuoksi että kansantalous heikenee ja maksukyky huononee. Elkääkä siten kirjoittako että meistä jokainen on oman eläkeensä maksanut. Ei ole.Nykyinen työssäolo porukka sen eläkeen loppupelissä maksaa.

    Portimo

    Isossa Kirjassakin sanotaan, että työmies on palkkansa väärti. Niin myös puunmyyjä tilinsä suhteen. Eihän ne palkat hääppöisiä ole eikä kyllä puun hintakaan. Toivotaan, että ennen määräpäivää syntyy sopu, joka tyydyttää yrittäjiä ja työntekijöitä ja siinä ohessa metsänomistajia ja teollisuutta.

    harrastelija

    # Elkääkä siten kirjoittako että meistä jokainen on oman eläkeensä maksanut. Ei ole.Nykyinen työssäolo porukka sen eläkeen loppupelissä maksaa. #

    Joskus tuli keskusteluissa esille se, että paljonko sitä pitäisi olla työssä, jotta eläke olisi tienattu? Aika yleinen oli 30 vuotta, monilla työaika on pitempi, mutta monilla se jää alle. Jos keski-ikä on jo yli 80 vuotta, niin silloinkin ihminen on 50 vuotta yhteiskunnan tuella.
    Joskus tuntuu, että ne suurimmat valittajat ovat tehneet vähiten eläkkeensä eteen.

    Muistaakseni eläkettä työssä alkoi kertymään joskus vuodesta 1964.
    Työelämään siirryin vuodesta 1958. Sen jälkeen ainut palkaton vuosi oli varusmiesvuosi. Viralliselle eläkkeelle jäin 2007, mutta jatkuvasti maksan maksuja yhteiskunnalle mo-yrittäjänä.

    Suomen isot eläkeyhtiöt ovat viisaampia eläkerahojeni sijoittajia, joten luultavasti nostan kyllä nyt eläkkeellä omia työaikana tienattuja rahojani 🙂

    Tolopainen

    Paljonko noista eläkkeiden rahastoinnista sitten on hyötyä. Nuo rahastot ovat kertyneet aikana,milloin järjestelmästä ei vielä maksettu ulos täysiä eläkkeitä, koska karttuma aika on 42 v. Nykyisin rahastoja ei ei enää paljon kerry, koska maksettavia eläkkeitä on jo 27 mrd€ vuodessa ja maksut eivät enää riitä maksettaviin eläkkeisiin, vaan myös tuottoja käytetään eläkkeiden maksuun. Jos ylimääräisiä maksuja ei olis kerätty nuo rahat olisivat jääneet hyödyttämään taloutta. Nyt rahaa on viety paljon pois ulkomaille, koska ei näin pieneen talouteen voi sijoittaa 200mrd€, joka on eläkeyhtiöiden rahastokertymä. Tuo eläkkeiden rahastointi on sama asia kuin valtio keräisi ylimääräistä veroja ja sijoittaisi rahat ulkomaille, ei kuulosta järkevältä.

    Jätkä pätkät

    On aivan sama, kenen rahoilla nykyeläkeläisten elääkkeitä maksellaan. Eläkelaitosten sijoitukset tuottavat enemmän kuin elääkeitä maksetaan ulos, eli potti kasvaa koko ajan. Nykyään työelämään tuleva sukupolvi ei pysty kuluttamaan kuin puolet lisäkasvusta, joten potti räjähtää heidän käsiinsä aikanaan.
    Tarttis tehrä jotain, ettei näin pääsisi käymään. Minullakin on 66 %:n eläke ollut maksettuna jo 15 vuotta ennen kuin jäin eläkkeelle ja senkin ylipalveluajan maksoin elämaksuja.
    Palkinnoksi eläkkeeni leikattiin 60 prosenttiin ja veroa kiristettiin lähes kymmenellä prosenttiyksiköllä.
    Myös eläkeikää nostettiin kaksi vuotta. Saatanan rosvot!!!!!

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)