Keskustelut Metsänhoito Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 372)
  • Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa

    Metsäkeskuksen lehdestä poimittua:

    ”Minulla on se kokemus että ammattilaiste tekemän raivauksen jälkeen metsä on kulkukelvotonta. Puut on jätetty ristiin rastiin nojaamaan toisiinsa. Katkaisu on tehty korkeaan kantoon niin että kulkeminen on todella hankalaa. Tavoite ammattilaisella on tehdä mahdollisimman nopeasti mahdollisimman suuri pinta-ala. Jos haluaa siistiä raivuujälkeä kannattaa tehdä työt itse vaikka se kestääkin huomattavast kauemmin.”

    Vastaus:

    ”raivaus taksat on painuneet niin alas että jälki on tuonlaista mutta jäävän puuston kasvuun se ei vaikuta, kosmeettinen haitta jonkun vuoden.”

    Kysymys raadille:

    Onko haitta todella pelkästään kosmeettinen? Kai ne ristiin jääneet puut hinkkaa pystyyn jääviä, tulee vaurioita, lumen tullessa kaataa ja katkoo alleen jne jne? Itse en jätä ristiin nojailemaan…

  • pihkatappi pihkatappi

    Se on tullut Arto selväksi, että teillä hoidetaan ajoissa nuo ja siitä voit olla kiitollinen. Täällä on paljon kohteita, että jos olisi omaa metsää, miettisin taimikonhoidon mielekkyyttä vieraalla teetettynä, kun istutettu puusto on jo suurelta osin pilalla ja hehtaarille joutuu työskentelemään 20 tuntia.

    oksapuu

    Tolopaisen nurkilla metsätalous-yrittäminen perustuu isoon pinta-alaan ja isoihin käsittelykuvioihin…

    Toiminta on ihan kannattavaa mutta manttaalia pitää olla paljon. Muuten, maastullin mukaan sijoittajat on alkaneet kahmia Lapin metsiä. Kertonee jotain…

    Raivuuhommat voi ulkoistaa poroille…

    jees h-valta

    Tuolla aiemmissa palstan konkariosasto pähkäillyt minun laskentakaavaani. Kun sanon että vuosi/euro se on laskennallinen kaava eikä tarkoita välttämättä että se tarvitsisi realisoitua esim. hakkuun kautta. Voi toki hakatakkin mutta niiden tuotot ovat sitten monen tekijän summa. En kyllä käsitä mikä tuossa aika todellisessa kaavassa niin mättää. Jollaintavoinhan metsäteollisuuden on alkuun päällekkin pitänyt arvottaa puulajeja ja jakeita ja yksi tekijä on sen kasvuaika eli valmistumisaika hyödynnettäväksi raaka-aineeksi. Tuskin kukaan yhtään enempää ymmärtäisi jos metsäteollisuus maksaisikin tukista vain parikymppiä motista ja kuidusta kuusikymppiä motista. Vaikka todellisuudessa se olisi tällä erää jopa viisaampaakin ottaen jalostushyöty huomioon. Menikö nyt MITENKÄÄN käsitykseen?? -SIIS se on laskennallinen teoreettinen kasvu/hyötyarvo.

    Tolopainen Tolopainen

    Meilläpäin männiköt ensiharvennetaan noin 33v ikäisinä ja silloin saattaa kuitupuuta kertyä 60 kiintoa ha rehevältä maalta. Energiapuusta saisi sen vitosen kiinnosta, muuta mieluummin otin 18€ ensiharvennukselta ja kemerat päälle.

    jees h-valta

    No joo, tässä taas hiukan eriävää koska suomi on pitkä maa ja kasvut erilaisia. meillä kuten Toloppakin näki on 20v. männikkö jo hyvän tukin/pikkutukin mitoissa.

    Miikkam

    Tuo 1€/vuosi on kyllä helppo yhtälö. Mutta toimii vain sen hybridihaavan kanssa, koska 20 vuoden välein uudistamiskuluja ja työtä ei kyllä perse kestä.

    jees h-valta

    Muista ettei ole pakko Miikkam, vain teoriaosastoa. Mutta tosi kyllä tuosta h-haavasta. Siinähän tuo toimii yks/yhteen.

    Jätkä

    Jeessi:”Muista ettei ole pakko Miikkam, vain teoriaosastoa. Mutta tosi kyllä tuosta h-haavasta. Siinähän tuo toimii yks/yhteen.”

    Jeessi autuaasti ”unohtaa”, että hänelle piimäliitto maksaa hybriristä lähes saman kuin sillä hetkellä on kuusikuidun hinta. Jos edelleenkin olis voimassa tuo silloisen Metsäliiton tarjous, niin Jeessin jokainen neliömetri olisi haavankasvatusalustana. Nyt ei enää saa ilmaisia taimia ja myrkkyjä, ehkä ei sähköaitoja metsien ympärille kaiuvelematta välillä omaa taskuaan jne. Tuo valikoiva muisti tekee Jeessistä sen aina ”Onnellinen” – tyypin, joka naurun virne naamallaan tervehtii kaikkia vastaantulijoita.

    jees h-valta

    Kyllä, tuo on kyllä tosi, naurunvirne kestää naamalla kyllä ja tervehdin mielelläni varsinkin kun lähes kaikki jo ovat tässä parilla paikkakunnalla tuttuja. On varmempaa tervehtiä kun ei aina muista kuinka hyvää pataa on oltu. Valitettavasti tuo muisti naamojen suhteen on hiukan nolo mutta koitan aina jotenkuten selvitä kun joku tuttavallisemmaksi heittää. Mitä hybridihaapaan tulee en ole vielä sitä edes M-G:lla hinnoitellut vaan vain yhdellä muulla firmalla ja sekin tarjosi jo tuon mitä se sopimus silloin lupasi. Kyllä, varmasti olisin jatkanut haavan viljelyä erelleenkin uusia aloja istuttaen mutta tavallaan M-G lipesi siitä kun ei luvannut toimittaa taimia enää. Vaihdoin rauduskoivuun joka taipui heidän järjestelmäänsä paremmin. Koskaan mitään ilmaisia taimia ole saanut, myrkkyjä en edes ole pyytänyt. Sähköaidat tarjosi Riistakeskus, siinä on tämä lihankasvattajien ulottuvuus.

    jees h-valta

    Mitä tulee näihin mäntyjen turpoamisiin parissakymmenessä vuodessa on kyllä aivan tosiasiaa että minulla on kyllä hiukan enemmän kuin yksittäisiä puita tuohon kategoriaan. Mutta minullakin on se sama vaiva josta olen visakalloakin joskus syyttänyt että ei se paljon vielä äijää vie jos yhden tukin saa yhdestä männystä. (visalla oli kuusista silloin kyse) Mutta vahvuutta tosiaan on siihen tyvitukkiin ja kasvaa kyllä hyvillä vuosikasvuilla eli saatan vielä olla omaistuttamani männikönkin uudistamassa jos muutamia vuosia vielä suodaan. Ja niistä on jo pehemmat räkämännyt poistettu e-puuhakkuussa muutama vuosi sitten.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 372)