Keskustelut Metsänhoito Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 372)
  • Ristiin rastiin jätetyt puut raivauksessa

    Metsäkeskuksen lehdestä poimittua:

    ”Minulla on se kokemus että ammattilaiste tekemän raivauksen jälkeen metsä on kulkukelvotonta. Puut on jätetty ristiin rastiin nojaamaan toisiinsa. Katkaisu on tehty korkeaan kantoon niin että kulkeminen on todella hankalaa. Tavoite ammattilaisella on tehdä mahdollisimman nopeasti mahdollisimman suuri pinta-ala. Jos haluaa siistiä raivuujälkeä kannattaa tehdä työt itse vaikka se kestääkin huomattavast kauemmin.”

    Vastaus:

    ”raivaus taksat on painuneet niin alas että jälki on tuonlaista mutta jäävän puuston kasvuun se ei vaikuta, kosmeettinen haitta jonkun vuoden.”

    Kysymys raadille:

    Onko haitta todella pelkästään kosmeettinen? Kai ne ristiin jääneet puut hinkkaa pystyyn jääviä, tulee vaurioita, lumen tullessa kaataa ja katkoo alleen jne jne? Itse en jätä ristiin nojailemaan…

  • Jätkä

    Taitaa virallinen nimi olla: ”Turvakannus”.

    Metsänmies

    A.jalkanen:”Mikä on ketjusieppo? Onko se sarjakaljoittelijan alalaji? Aika läheltä liippaa. Viskisieponhan me kaikki tunnemme. On laji, joka sieppaa viskiä ahkeraan tahtiin, laulaa erikummallisella äänellä ja on enimmäkseen lisääntymiskyvytön. Esintyy yleensä pienissä parvissa, mutta viihtyy myös yksikseen. Tuo ketjusieppo on todellakin viskisiepon alalaji. Sieppaa siis viskiä ketjussa, viskin putteessa muutkin aineet käyvät. On täysin riippuvainen ravinnon jatkuvasta riittävyydestä. Ketjusieppo on yleensä lyhytikäisempi, kuin viskisieppo, mutta tukimuksissa on siihenkin löydetty muutamia poikkeuksia. Ketjusieppo on jonkinverran uhanalainen laji se huonosta lisääntymikyvystä ja  lyhytikäisyydestä johtuen……Todellisuudessa ketjusieppo on moottorisahan purukopan ja rungon välissä , laipan alapuolella oleva osa, jonka tarkoitusksena on ”siepata” katkennut, tai laipalta pudonnut ketju, ettei se pääse lyömään kaasukahvassa olevaan käteen, tai jaloille.

    A.Jalkanen

    Täänks! Täytyypä etsiä se sieppo. Rystyssuoja on myös hakusessa. Ketjujarrun toki löydän ja tarkistan sen toiminnan.

    eero heikki

    Oisko nyrkkirauta,no ei sahassa ole rystyssuojaa,jarrullinen takapotkusuoja on,turvaliipasimen tehtävä on estää tahatonta kaasua,3 asiaa jotka on oltava kunnossa,takapotkusuoja,turvaliipasin ja ketjusieppo ,

    jees h-valta

    Jätkällä alkaa oletuslaukka kun loppui tuurihaukan faktat. Kun hävisi täydellisesti koko turvavarustekeskustelun alkoi rönsyily ja söpötys mitä älyttömämpiin sahoissa vakiona oleviin turvavarustuksiin. Kuka niitä nyt alkaisi pois repiä? Minä selvisin raivauksiltani aivan terveellä fysiikalla eikä kovin todellisia uhkia edes käynyt. Sanotaan että koko nk. talvi käyty aloja läpi ennakkoraivaamalla ja nyt vain yksi kohde jossa vain yksittäisiä kuusiryhmiä joissa voisi vielä auttaa näkyvyyttä juureen. Mutta sitäkään ei ole vaadittu joten katson mitä vielä kerkiää. Kun alkaa muut kiireet pikkuhiljaa painaa päälle.

    Jätkä

    Olette te keskimääräistä fiksummatkin ”Hukassa” tuon rystyssuojan kanssa. Sehän suojaa oikean käden rystysiä jos esim teräketju katketessaan sivaltaa jopa sahan mitan taaksepäin. Se myös suojaa oikeaa kättä, kun karsittaessa tungetaan sahaa oksin sekaan.

    Ainiin! Ette te olekaan olleet M-sahojen maahantuojan uutuuksien esittelytilaisuudessa. Luulette ehkä, että rystyssuoja onkin sitä varten, että sahaa käynnistettäessä maata vasten oikea takajalka pannaan sen lipan päälle, että saha pysyy maassa . Jotkut käynnistävät sahan niin, mutta kyllä paras ja oikea tapa on ns. Munakäynnistys (naisilla munasarjakäynnistys)

    Eero Heikki. Ketjujarru pitää olla kunnossa. Sahaa, jossa se ei ole kunnossa, ei SAA myydä, eikä luovuttaa toisen käyttöön. (Itse saa omissa hommissaan sahata kyllä)

    A.Jalkanen

    eh käyttää ketjujarrusta nimeä takapotkusuoja?

    Jätkä

    Eipä taida kaikilla olla turvakannusta sahassaan – enää. Laiton vehje.

    Muutamasta sahasta on bensiinitankki puhjennut, kun ketju on lyönyt siihen- lähinnä katketessaan. Sitä voi kuvitella, miltä sellainen nappaisu tuntuu esim oikean käden rystysissä, jos tiedätte, mitä rystysillä tarkoitetaan.

    jees h-valta

    On omituisia päätelmiä! Miksi kukaan alkaisi noita turvavälineitä pois repiä? Vai onko opetukseen kuulunut tuokin sahan ”huolto”.

    arto

    Paljon olen nähnyt sahoja. Kaikissa ketjusieppo ollut alumiinia. En ole yhtään muovista nähnyt. Tosin kaikki nykyaikaisia ammatimalleja.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 372)