Keskustelut Metsänomistus Riittääkö yksi vene ja sama suunta?

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 85)
  • Riittääkö yksi vene ja sama suunta?

    Metsäalan Asiantuntijat ry:n puheenjohtajan Stefan Borgmanin mielestä vihamielinen ja syyllistävä metsäkeskustelu on heikentänyt merkittävästi metsäalan ammattilaisten jaksamista ja työhyvinvointia. ”Kun metsäkeskustelussa nostetaan esiin epäkohtia, virheitä ja syyllisiä, se vaikuttaa alan ammattilaisten motivaatioon tehdä töitä metsien, metsänomistajien ja Suomen talouden hyväksi”

    Olisiko foorumillakin peiliin vilkaisemisen paikka?

  • miksuliini65 miksuliini65

    Nykyään on paljon Metsänomistajia joille luontoarvot on Tärkrintä Ei suuri tukkipino tienvaressa Ajat ovat muutuneet

    Nostokoukku

    Varo miksuliini vähän sanojasi. Tuollaiset sanomiset poistetaan täältä asiattomina.

    jees h-valta

    Vai muutuneet on ajat. Muuttunut on vain yksittäisten ihmisten uskomukset ja kuvitelma että luontoarvoja kyttäämällä elää metsästä. Puiden halailua mainosti tälläkin paikkakunnalla yksi pääkaupunkiseudulta palannut joka yritti virittää nk. luontomatkailua omilla maillaan. Meni pari vuotta mitä ihmeellisemmän lappujen puitten runkoon teippailulla. Noh nyt sitten on todelliset luontoarvot mitattu ja tukkina männyt lähteneet sinne ”klusterille”.

    Metsuri motokuski

    Kyllä olen saman havainnon tehnyt kuin miksuliini.  Luontoarvot ovat aina enemmän ja enemmän metsänomistajien mielessä. Varmaan johtuu siitä että metsiä peritään paljon ja taloudellista tarvetta hakkuille ei enää ole niin kuin ennen. Halutaan pitää metsiä muistometsinä.

    jees h-valta

    Kyllä sitä taloudellista tarvetta olisi mutta kun nykynuoret suorastaan pelkää tehdä minkäänlaista isompaa kauppatapahtumaa. Ja luullaan ettei sieltä nyt mitään oikein rahaa tulekkaan. Ehkä edellisen sukupolven syntinä on ettei olla valistettu jälkipolvia miten puukauppaa tehdään. Tuo piipertämisen oppiminen on kyllä helppoa kun pääkaupunkiseudun kerrostalopiiperot kyllä auliisti neuvoo.

    mehtäukko

    ”..Ei suuri tukkipino tienvaressa Ajat ovat muutuneet..”

    Kuka sen leipänsä mitenkin tienaa. Tukkipinon tekijänkin on saatava osansa kierrosta ja panoksistaan. Sen jälkeen pääsee joku muokkauksille,istutuksille ja raivauksille. Ajat eivät ole siltä osin muuttuneet yhtään, sillä syöminen on kaikille pää-elinkeino.

    jees h-valta

    Mehtäukko oikeassa. Tuo on joillekkin leipälaji tahi ainakin suht tarpeellinen lainojen takasinmaksuohjelmankin siloittaja. Jos saa perintönä metsää eikä joudu siihen rahallisia panoksia sijoittamaan on varmasti helppoa halailla puita ja olla NIIN luonnonystävää. Valitettavasti monikin perijä/perijätär vielä tekee tuon vastoin vanhuksen/vanhusten tahtoa. Siis perinnönantajan. Monet kerrat olen törmännyt perintöasioita mietiskelevän vanhuksen tahdon määrityksen vaikeuteen kun kaupunkilaistunut jälkipolvi ei ole ollut ollenkaan kiinnostunut metsätalouden jatkumosta. On tapauksia jotka ovat päätyneet myymään vapailla markkinoilla ja antavat mieluummin rahana kun jättää hyvin hoidetun metsänsä oman onnensa nojaan, muka suojeluun.

    miksuliini65 miksuliini65

    Useissa jutuissa Mt.metsä omistjat kertovat luontoarvoista Ei tarvetta hakuille Kuin pinkka on kunossa

    jees h-valta

    Opttele nyt vaikka oikeinkirjoitusta ensalkuun.

    Jovain Jovain

    Kieltämättä metsänhoitotavat ovat muuttuneet, ovat siistiytyneet ja ei välttämättä metsänhoidon tai metsien tuoton kannalta huonoon suuntaan. Ovat paljonkin siistiytyneet, siitä kaupunkilaisetkin pitävät. Vähemmän nähdään enää menneitten vuosikymmenien takaisia raiskioita, korjuun ja muokkauksen jäljiltä, jotka suorastaan rajoittivat liikkumista ja viihtymistä metsissä. Ja onhan metsämaiseman kannalta paljonkin merkitystä, hoidetut metsät ovat aina sitä.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 85)