Keskustelut Harrastukset Riistaruokinnan ekologiset vaikutukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
  • Riistaruokinnan ekologiset vaikutukset

    Merkitty: 

    Ruokintapaikka vetää puoleensa pieniä jyrsijöitä, hiiriä, myyriä, rottia. Ruokintapaikalle ja sen ympäristöö kehittyy niiden kantamien tautien keskittymä, joka levittää tauteja ympäistöönsä mm. myyräekinokokki, borrelioosi, brusellabakteeri ja lintujen salmonella.

    Ruokintapaikka vetää puoleensa supikoiria, variksia, närhiä harakoita. Myös ruokintapaikan jyrsijät vetävät puoleensa kaikkia edellä mainittuja, lisäksi kettuja ja ilveksiä. On monipuolinen kattaus ruokaa, myös proteiinia.

    Riistakameratutkimusten mukaan suurimmat sinisorsan pesänhävittäjät ovat harakka, varis, supikoira ja närhi. Voisi olettaa, että samat tuhoavat yhtälailla muidenkin maassa pesivien riistalintujen pesiä. Näitä kaikkia ruokitaan ruokintapaikoilla talvella ja kesällä ne levittäytyvät ympäristöön nauttimaan taivaalliselta maistuvia lämpimiä aamiaismunia. Ei ihme, että metsäkanalinnut ovat lähes hävinneet täältä. Peuranmetsästäjät ovat näyttäneet muille metsästäjille närhenmunat!

    Villisiat käyvät ruokintapaikoilla. Ruokintapaikat ovat erittäin tehokkaita levittämään sikaruttoa, jos tauti pääsisi Suomeen.

    Hirvieläinten näivetystautia on jo tavattu Suomessa, se leviää esimerkiksi syljen välityksessä, eli ruokintapaikka ja nuolukivi ovat tehokkaita taudin levittäjiä.

    Onkohan tämä ”riistanhoidoksi” kutsuttu toiminta hyödyllistä vain haitallista, jos ajattelee omaa nenäänsä pidemmälle?

  • mehtäukko

    Mehtäukko on koko touhun kyseenalaistanut monta kymmentä vuotta sitten. Eikä ole faktoja muuttaa suuntaa.

    A.Jalkanen

    Ainoastaan syksyisin metsästyksen apuna hyödyksi. Sama koskee riistapeltoja.

    Jätkä

    Ei! Ei edes lintulautoja ja talipalloja. Ei!

    jees h-valta

    Miksi meidän pitää hyödyntää metsästyksessä ruokintaa? Eikö se ole niin kaukana metsästyksestä kuin yleensä olla voi. Ensin ruokitaan karjaa ja sitten ammutaan se ruokintapaikalle. Mikä siinä on metsästystä?

    Visakallo

    Planter: ”Hirvieläinten näivetystautia on jo tavattu Suomessa, se leviää esimerkiksi syljen välityksessä, eli ruokintapaikka ja nuolukivi ovat tehokkaita taudin levittäjiä.”

    Kerroin ja ehdotin joskus aikaisemmin hirvien lisääntymistä ehkäisevän, vain hirviin vaikuttavan ”jarrun” seostamisesta nuolukiviin, jotta hirvikantaa saataisiin alaspäin. Ei oikein napannut silloin, mutta uskon yhä tähän asiaan. Tiede on kovasti kehittynyt tällä alalla. Hirvenmetsästäjät vanhenee ja vähenee koko ajan, joten asialle on kohta pakko tehdä jotain.

    Visakallo

    Jos epäiltäisiin, että tämmöinen ”jarrutettu” hirvenliha saattaisi heikentää myös sitä syövien ihmisten lisääntymistä, voitaisiin tämä liha toimittaa ruoka-apuna Afrikkaan.

    A.Jalkanen

    Nokun valitetaan että vuotuinen kaato on liian suuri urakka ilman ruokintapaikkoja. Saattaa muuten ollakin, kun joka vuosi pitää kaataa 50 000 valkohäntäpeuraa ja kanta ei tällä vielä edes alene. Ajattele jeesi niin että ruokintapaikka on hieman sama asia kuin Uuden Seelannin hirvitarha, vain aita puuttuu. ?

    pikkutukki

    Susia ruokitaan vaikka kantavat tauteja eikä niitä vähennetä . -Kieltää pitäisi !

    A.Jalkanen

    Susia ei kyllä juurikaan ruokita. Ei tarvitse, kun sille riittää murkinaa luonnossa. Karhulle pidetään haaskoja turisteja varten; tarkoitatko pikkutukki näitä? Mitä tauteja sudet kantavat? En muista että Henttosen tautikirjassa (Metsälehti Kustannus) olisi mainittu sutta.

    Kuukeli löysi yhden taudin, hirviekinokokin. On lisäksi teoreettinen rabiesriski mutta sen kohdalla pienpedot ovat tärkeämpi levittäjä suuremman lukumääränsä vuoksi.

    https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/lukijan-mielipiteet/susien-ulosteissa-vakava-tautiriski/

    pikkutukki

    Ekinokokkia muistelin . Meillä ei ole kuin vähän hirviä ja metsäpeuroja . Kantokyky ei riitä nykyisille suurpetomäärille . Suurpetojen ruokinta , jota eri tahot ylläpitävät ympäri vuoden nostavat esim . susien lisääntymismäärät suuremmiksi kuin olisi luonnollista . Varmaankin sama asia etelämpänä pienempien hirvieläinten suhteen .

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)