Keskustelut Metsänhoito Riistakeskuksen neuvot

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 90)
  • Riistakeskuksen neuvot

    Merkitty: 

    Metsävahinkoihin esitetään ratkaisuksi hirvieläimille sopivan ravinnon lisäämistä metsätaloudessa sen sijaan, että hirvikantaa pienennettäisiin metsätuhojen vähentämiseksi. Juttu väittää myös, että pihlajan, pajun ja koivun kaltaisen ”rehun” lisääminen mäntytaimikoihin pienentää tuhoriskiä ja että ”lehtiainesta sisältävässä mäntytaimikossa hirvien laidunnus ei aiheuta vahinkoja”.

    Keskustelua aiheesta ollee syytä käydä myös itse asianomistajien kesken.

  • Visakallo

    Suorittava unohti jälleen, että 20 vuotta sitten energiapuuta ei korjattu motoilla vaan niillä giljotiinivehkeillä, oli sitten metsä hoidettua tai hoitamatonta. Jos hirviä ei olisi, miksi mäntyjä silloin yleensäkään kylvettäisiin? Ainakin minä olisin istuttanut aivan kaikki nykyiset männikköni. Ei kylvömännikkö ole taimikkovaiheessa ylitiheä, kun se pidetään lehtipuusta vapaana ja liian tiheät mäntyryhmät väljennetään. Mikä tässä nyt on niin vaikeaa suorittavan ymmärtää?

    Tolopainen

    Jos metsät ovat tärkeä hiilinielu, miksi valtio suojelee hiilinieluja eniten vahingoittavia märehtijöitä, jotka lisäksi tuottavat syömästään ravinnosta metaania. Hirvien salapyynti on ankarasti sanktioitu, jopa autokin voi mennä valtiolle, jos sillä kuljettaa rikollisesti hankittua lihaa. Ei edes rattijuopon autoa tuomita valtiolle, vaikka sillä olisi tappanut jonkun jalankulkijan.

    Makarov

    Taitaa niitä päättäviä herroja olla aika paljon porukoissa niin kyllähän se hirvimäärän kohtuullistaminen melko hankala homma on. Ei siinä paljon ilmastoasiat paina saatikka metsien monimuotoisuus jotka kärsii liian suuresta hirvi kannasta.

    Tolopainen

    Hirvenpyyntiä ei koskaan tehdä maanvuokraajien etujen mukaisesti, vaan siten, että kanta kasvaa. Pyynti olisi nykyisillä lupamäärillä ohi parissa päivässä, jos ammutaan niitä hirviä joita eniten tulee passeihin. Viime syksynä oli valjastettu jopa YLE valittamaan vähistä hirvistä ja lupia jätettiin paljon käyttämättä ja se näkyy vielä useita vuosia taimikoissa.

    Arnold Layne

    Minulla on ratkaisuehdotus. Jätetään taimikot oman onnensa nojaan. Kyllä luonto hoitaa jonkinlaisen metsän sinne aikanaan ja monimuotoisuus on just sellainen kun sinne sattuu luontaisesti syntymään.

    MJO

    Ei hirvikantaa saada nykyaikana perinteisillä keinoilla enää pysyvästi alas. Keinoja löytyy, jos on halua. Pyydettiin ennen rottiakin myrkyillä yms.

    Tolopainen

    Kuka hirvikantaa haluaa pienentää, sehän kasvaa nykyisillä lupamäärillä.

    MJO

    Eikä edes nykyisiä lupiakaan saada hoidettua.

    On yhteislupa-alueita, muttei käyttämättä jääneitä lupia anneta samassa yhteislupahakemuksessa mukana olleille. Osa pyytää omat lupansa jo syys- lokakuussa, mutta osa ei saa omaa tonttiansa hoidettua yhtenäkään syksynä. Silloin luvat pitäisi jakaa niille, jotka ne pystyvät hoitamaan.

    A.Jalkanen

    Kuinka niin ei saada hirvieläinkantaa alas? Jos pienennetään naarasosuutta ja pidetään se alhaisena, ei ne pojat kyllä lisäänny keskenään. Kanta on nimenomaan haluttu säätää mahdollisimman tuottavaksi ja poistettu vielä pedotkin ravintoketjusta pois.

    suorittava porras

    Lupia on ollut ja on edelleen riittävästi kannan kurissapitämiseen. Paikoitellen on menty jo alle suositustiheyksien. On vain metsästäjien halusta ja kyvystä kiinni , mikä tilanne paikkakunnalla vallitsee.

    Kuusi metsästyspäivää takana ja yksi hirvi  (maho naaras) nurin. Kertyneiden havaintojen perusteella jahti tulisi lopettaa ,jotta edes 2 hirveä /1000 ha jäisi talvehtimaan ja joukossa olisi myös joku vasakin.

    Onnekkaampiakin seuroja paikkakunnalta löytyy , mutta johtuuko menestys hirvien määrästä vai paremmista pyyntiolosuhteista , jää vielä nähtäväksi. Pyyntiluvista ei ainakaan ole puutetta. Vajaa puolet on käytetty ja pankkiluvat (20%) vielä korkkaamatta.

    Männiköitä voi perustaa turvallisin mielin näillä nurkilla ,kunhan huolehtii jatkotoimet ajallaan.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 90)