Keskustelut Tekniikka Repullinen akkuja metsään vai miten ?

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 234)
  • Repullinen akkuja metsään vai miten ?

    Tuossa on  realismia kaikille akkufaneille.  Vähän pitää vielä  kehitystä tapahtua tai sitten kohderyhmä on todelliset puuhastelijat.

     

    https://youtu.be/aE9rufZ3aqw?t=2

     

  • petep

     

     

    Tässä aika rehellinen pätkä kaikille akkufanaatikoille tässä vaiheessa kehityskaarta.

    Puuki

    Siksi ei Stihliä :osta Ryobi, sillä sahaat pidempääääääään.

    Jätkä

    Akkusahalle on kyllä paikkansa, mutta se ei ole urakkatyökalu. 7- minuuttia tilhillä, kymmemekin minuuttia Huskulla, mutta satunnaiseen käyttöön – leikko – pari, niin ei siihen ehkä niin pahoin kyr***nny!

     

    Tolopainen

    Mihin tuossa kypärää tarvii, metsässä voi kävelläkin vielä ilman kypärää. Teollisuuslaitoksisaa yleensä on kypäräpakko ja se koskee myös liikkumista ko.alueella. Vaikka en ole koskaan yhtään tapaturmaa nähnytkään, jossa kypärästä olisi jotain apua ollut. Helevetisti haittaahan niistä on, kun muovilakki on kylmempi kuin avopäin, lisäksi putoaa helposti päästä ja voi aiheuttaa vahinkoa alempana oleville, kun työskennellään ylätasoilla.

    Jätkä

    Raksalla kypärän käyttöön ollaan jo lisätty leukaremmin käyttöpakko, jolloin se ei putoa, eikä pahemmin siirrykään.

    Kuulosuojainten käyttäjällä kypärä kyllä pysyy hyvin päässä. Sen etuja on, että siinä saa kuulosuojaimet hyvin trimmattua ja visiirit pysyvät hyvin paikoillaan.

    Kerran minulla on kaatamani rungon alle taipunut ohuen koivu-riu` un latva. – karsittava osuus puusta oli aurinkoisena päivänä varjossa ja silmikkoverkko naamalla.

    En havainnut koivun vimpaa, enkä olisi siihen reagoinutkaan, vaan työnsin rungon takaa oksia ns pyyhkäisymenetelmällä, kun saha yht` äkkiä parkaisi kovalla äänellä. aloin katsomaan, mikä sahalle tuli. Sitten huomasin, että kypärä oli lähtenyt kuulosuojaimineen ja lentänyt noin viiden metrin päähän.

    Koivun vimpa oli tullut silmikkoon ja sen takana olevaan lippaan, joten olisi voinut tehdä kipeää, jos suojavarustetta ei olisi ollut.

    On toki kypärään kopsahtanut puista milloin mitäkin, mutta en ole kuvitellut, että niihin olisi elämä loppunut. Joku lumikokkare esim, tömähtää päähän, mutta sitä on mielestäni turha alkaa raportoimaan.

    petep

    Sahaako Tolopainen kuulosuojaimet päässä ja suojalasit kaverina vai onko nekin turhaa ?

    Itselle on amatöörinä käynyt kerran vähän kuten Jätkällä että rungon alta nousi pienempi räippä ja samalla oli kypärä  takaraivolla ja silmäkulmassa naarmu.

     

    Viisiiri /verkko jää itsellä kyllä joskus ylös mutta kyllä sen yleensä muistaa laittaa alas. Talvelle se tuppaa jäätymäänkin ja sen jälkeen ei näe niin hyvin mutta saa sen sulatettua sahan pakoputken lähimaastossa. Pitänee varmaan käydä mallaamassa kaupassa toisenlaista kypärää kun kuulemma on kalliimmassa erilainen verkko.

    Tolopainen

    Tietenkin suojalasit ja kuulosuojaimet pitää olla. Mutta tuskin kypärästä on ollut apua yhdessäkään todellisessa tapaturmassa, joita metsätöissä sattuu. Eli eläkeläinen jää kaatamansa puun alle. Miten tuo on mahdollista, se ei ole minulle vielä selvinnyt.

    Visakallo

    Tolopaisen osalta voimme kypärän tarpeellisuudesta olla hänen kanssaan täysin samaa mieltä!

    Jätkä

    Jos pää on umpiluuta, ei kypärä pelasta henkeä. Sikkoin ei pään sisällä ole mitään suojattavaa. Moottorisahatyössä on myös kypärä varsin tarpeellinen suojavaruste.

    Visakallo

    Tolopainen: ”Eli eläkeläinen jää kaatamansa puun alle. Miten tuo on mahdollista, se ei ole minulle vielä selvinnyt.”

    Todennäköisempää onkin jäädä itse kaatamansa puun alle kuin toisen kaataman. Onhan vastaavia temppuja käynyt jopa majavillekin. Se pitää toki aina muistaa, ettei mikään täällä kerrottu riski koske missään oloissa Tolopaista.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 234)