Keskustelut Metsänomistus Regulaatio vauhdissa metsätaloudessa.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 227)
  • Regulaatio vauhdissa metsätaloudessa.

    Merkitty: 

    Pöydällä on isoja metsätalouteen vaikuttavia asioita. Perintö- ja lahjaverotus, myyntivoittoverotus, metsävähennys, hiilensidonta jne. Tekijöitä joilla on huomattavia taloudellisia vaikutuksia päätöksentekoon, varsinkin kun metsänomistajat ovat ikäihmisiä.  Paljon paljon suurempia, kuin raivaussahan terän viilaus ja siksi hieman ihmettelen, etteivät ne täällä synnytä enenmmän keskustelua.

    Kummallista keskustelua käytiin joku ilta sitten mm. hakkuiden vähentämisestä. Rkp:n edustajan mukaan hakkuita ei tarvitse vähentää, kunhan kiertoaikoja vain pidennetään ja harvennukset tehdään lievempinä. Eikö tuo nyt ainakin lyhyellä aikaväliillä kiistatta vähennä hakkuita. Jos harvennushakuut tehdään myähässä, niin se helposti johtaa liian voimakkaaseen hakkuuseen ja tietenkin myös hiilensidonnan merkittäväänkin vähenemiseen.

  • mehtäukko

    Missään mielipiteessä ei herrojen eikä vihernarrien suusta olla huolestuneita työllisyyden ja kansantalouden kohtalosta. Miksi ”metsän asukkaat” kuusiporineen päivineen ovat ihannoinnin, ja huolen kohteena?

    En ymmärrä tätä yhtälöä alkuunkaan.

    Tolopainen Tolopainen

    Valtiollako olisi varaa luopua verotuloista, enpä usko. Kaikki muutokset, jotka verotukseen tehdään tähtäävät verotuksen kiristämisen. Nythän pienistä perinnöstä ei veroa mene ja sukupolven vaihdoksessa perintö-ja lahjaveroa on lievennetty 90%. Perintöverotus on pienen piirin ongelma.

    R.Ranta R.Ranta

    Ymmärrän Pentin kommentin sukutilan (jossa peltoa) omistajana. Perintövero heillä on tähänkin saakka ollut käytännössä nolla sukupolvenvaihdoshuojennuksen johdosta. Metsän tuotot ovat olosuhteista riippuen kovin erilaisia. Seuraavan sukuolven toimintaedellytysten turvaamiseksi tätä pohdintaa tehdään ja itse teen.

    Taloudellisen toimeliaisuuden parantamista perintö- ja lahjaveron poistolla tavoitellaan. Metsänomistajien ikärakenne huomioiden, se lienee metsien osalta oikea toimenpide – omistajarakenne nuorenee ja toimeliaisuus lisääntyy.

    Uutta säädöstä ja sääntöä purkautuu sietämättöllä telaketjulla, eikä loppua näy. Tästä ukko olemme täysin samaa mieltä ja tätä olisi erityisesti  pitänyt tuossa Murron paperissa korostaa. Sääntelyn paimentajien joukkon kasvaa ja kenenkään ei enää kannata ylettömän sääntelyn takia tehdä ja yrittää mitään.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Perintöveron poisto vähentää tutkimusten mukaan toimeliaisuutta, varsinkin isojen perintöjen saajilla. Harva ihminen on niin ahne, että hamuaa koko ajan lisää. Ihminen on perusluonteeltaan laiska ja tyytyy ennen kaikkea helppoon ja vaivattomaan elämiseen. Edelleen pitää pääosin paikkansa, että joka kolmas sukupolvi tuhlaa perintönsä.

    mehtäukko

    Joo, mutta se 2/3 pitää vankkurit liikkeellä.

    Rane2

    ”Perintöveron poisto vähentää tutkimusten mukaan toimeliaisuutta” – ”joka kolmas sukupolvi tuhlaa perintönsä.”

    Perinnön tuhlaaminen on taloudellista toimeliaisuutta josta valtio ottaa väistämättä osansa erilaisina veroina.

    jees h-valta

    Aivan sama mistä se raha pääomatuloissa on kotoisin. Aina vähintään 30%:ia verotetaan. Pieni viive vain se jos perintöä ei veroteta. Mutta eipä tällä valtiolla ole edes siihen varaa. Heti vain kaikki pois on verotuksen pääperiaate nyt. Arvonlisäveron maksumuistutuksiakin oli verottaja lähettänyt oikein kaksin kappalein. Ikävä kyllä jouduin pyytämään palautusta melkein viisi tonnia. Ans kattoo kuinka kauan kestää että tulee. Verottajan toimeliaisuus onkin nyt olla kyttä ja kyylä oikeen täyspäiväisesti.

    Visakallo Visakallo

    Jotenkin tuntuu, että vähän yksi jos toinen valtion toimi on nyt täällä Suomessa jämähtänyt. Lainhuudon saantikin tuntuu nyt kestävän tavallista kauemmin. Virossa homma hoitui parissa päivässä. Metkan hakemisesta alkaa olla jo 2,5 kuukautta.

    Puu Hastelija

    Vissiin eri verottaja täälläpäin. Ei mitään maksumuistutuksia lähetellyt, sen sijaan kohteliaasti muistutti aiheesta.

    ”Hei! Alv-ilmoituksen määräpäivä lähestyy. Tee ilmoitus viimeistään 28.2. Terveisin Verohallinto”

    No jeesillä niin epämääräisen oloista toimintaa, etten lainkaan ihmettele verottajan asennetta.

    PenttiAKHakkinen

    Rane2 kyselee tuolla nollanielusta.
    Vanhan metsälain tarkoitus oli pyrkiä maksimaaliseen maapohjan vuosikasvuun. Tätä varten oli laskettu optimaalinen kehitysluokkajakauma 25-30-30-15. Tuolla jakaumalla metsien kasvu on maksimaalista yli kiertoajan laskettuna. Tuon jakauman ylläpito vaatii koko vuosikasvun (tukkipuu + kuitupuu) vuosihakkuita. Nielu on nolla. Lukijan kuvissa on esimerkkitapaus 6 m3/ha/vuosi kasvavan metsän hakkuiden synkronoimisesta, että kehitysluokkajakauma on oikein. Siis vuosikasvua 6 m3/ha vastaa puusto 140 m3/ha.

    Jos oikein tarkkoja ollaan niin, nollanielu on niin vahva, että metsien vuosikasvun voi arvioida halutusta vuosihakkuusta kaavalla vuosihakkuu+poistuma = vuosikasvu. Esim jos halutaan vuosihakkuiksi 60 milj m3 niin poistuma lisääntyy ja on ehkä luokkaa 25 milj m3. Tällöin saadaan vuosikasvuksi 60+25 = 85 milj m3. Tuohon se vähenee ehkä 20 vuodessa. Mutta nielu on sitten nolla.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 227)