Keskustelut Metsänomistus Regulaatio vauhdissa metsätaloudessa.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 227)
  • Regulaatio vauhdissa metsätaloudessa.

    Merkitty: 

    Pöydällä on isoja metsätalouteen vaikuttavia asioita. Perintö- ja lahjaverotus, myyntivoittoverotus, metsävähennys, hiilensidonta jne. Tekijöitä joilla on huomattavia taloudellisia vaikutuksia päätöksentekoon, varsinkin kun metsänomistajat ovat ikäihmisiä.  Paljon paljon suurempia, kuin raivaussahan terän viilaus ja siksi hieman ihmettelen, etteivät ne täällä synnytä enenmmän keskustelua.

    Kummallista keskustelua käytiin joku ilta sitten mm. hakkuiden vähentämisestä. Rkp:n edustajan mukaan hakkuita ei tarvitse vähentää, kunhan kiertoaikoja vain pidennetään ja harvennukset tehdään lievempinä. Eikö tuo nyt ainakin lyhyellä aikaväliillä kiistatta vähennä hakkuita. Jos harvennushakuut tehdään myähässä, niin se helposti johtaa liian voimakkaaseen hakkuuseen ja tietenkin myös hiilensidonnan merkittäväänkin vähenemiseen.

  • Visakallo Visakallo

    Mitä ulkomaisiin raivaajiin tulee, ainakaan minulla ei ole heistä ollut huonoja kokemuksia. Ovat olleet MG:n UPM:n ja MHY:n kautta metsissäni hommissa.

    Puuhastelija

    Reilun 20ha kuvion olen raivattanut mhy:llä. Oli muistaakseni Latviasta raivaajat. Erittäin hyvä työnjälki.

    käpysonni käpysonni

    Jos pystyy hehtaarin päivävauhdilla raivaamaan taimikkoa, ei  siellä silloin todellista tarvetta raivukselle ole vielä ollutkaan. Toki jonkun kuivan mäntykankaan varhaisperkaus on eri juttu, siellä se on mahdollista, mut itsellä ei sellaisia ole.

    Jos haluaa metka-tuen, niin kuusen taimikon pitää olla vähintään 3 metristä pituudeltaan, ja se tarkoittaa sitä että siellä on jo paljon pitkää ja tiheässä olevaa lehtipuuvesaikkoa, jos taimikossa ei ole varhaisperkauksen jälkeen tehty mitään väliraivausta, ja sellaisessa tiheikössä, missä on 200 000-400 000 lehtipuun vesaa hehtaarilla, tekee ammattimetsurillakin tiukkaa saada edes 0,5 ha päivässä raivattua.

    Metsuri motokuski

    Saahan sen metkatuen ensimmäisen kerran kun taimet ovat vähintään 0,7 m.

    Visakallo Visakallo

    Kun ollaan rehevillä kuusen maapohjilla, Metkan saa lähes automaattisesti kaksi kertaa.

    suorittava porras suorittava porras

    Sieltähän se taas tuli! Odotellaan riittävän kauan , että työhön saadaan varmasti tukea. Työmäärän lisääntymisestä veisataan viis. Jotkut siirtävät raivausta jopa niin pitkälle ,että saadaan maksimaaliset tuet ja teetettyä työ muilla. Rästejä kasvatetaan aivan tietoisesti ja työmäärää moninkertaisesti. Sekään ei tunnu haittaavan ,jos istutetuista taimista tuhoutuu 90% etukasvuisen risukon alle. Pääasia tuntuu olevan tukien maksimointi. Ei puuston hyvinvointi. Fokus on hämärtynyt pahemman kerran. Päätavoite pitäisi kuitenkin olla taata taimille esteetön kehitys mahdollisimman pienellä työpanoksella.

    Toistetaan vielä kerran ,että työmäärä kasvaa operaation viivästyessä vähintään 10% vuodessa ja kasvaa korkoa korolle. Lisämausteena seuraavat hyvin nopeasti puuston laadulliset ja määrälliset tappiot.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos tekee varhaishoidon ilman Metkaa ja ottaa sen jälkeen Metkan kaksi kertaa  niin riittää yleisimmillä kasvupaikoilla.

    Metsuri motokuski

    Kyllä suorittava meillä on metka nyt niin hyvässä kohdassa että mitään vedätyksiä ei tarvita. Se kyllä toimii. Jos vielä on niin rehevä kasvupohja että kolmatta kertaa tarvii niin reikäperkaus kannattaa hyödyntää sopivassa kohdassa.

    Uskon vain että valtion säästösyistä nämä tuet tulevat olemaan seuraavien supistusten listalla. Jopa puolustuksen lisärahoitukset alkavat syömään näitä varoja.

    Kokenut kaiken tietää

    Metkan ehtii saamaan kolme kertaa, kun tekee ensimmäisen raivuun taimien 0,7-1,5 metrin pituusvaiheessa. Toinen 5 metrisenä, ja kolmas sitten 10-11 metriseen, se kolmas on samalla  ennakkoraivaus ensiharvennusta varten. Rehevillä kosteammilla mailla kaikki on tarpeenkin.

    Visakallo Visakallo

    suorittava: ”Sieltähän se taas tuli! Odotellaan riittävän kauan , että työhön saadaan varmasti tukea.” 

    Suorittavalle kävi vahinko. Ei ole ilmeisesti tutustunut Metkan sääntöihin. Metsuri motokuski on oikeassa. Säännöt ovat nyt nimenomaan sellaiset, että ne kannustavat tekemään varhaisperkauksen ja seuraavat raivaukset ajoissa. Nyt ei enää lasketa poistettavia runkoja, vaan säilytettävän taimikon pituus ja runkoluku ratkaisevat. Metkan kertakorvaus pudotettiin pienemmäksi, mutta korvattavia raivauskertoja voi olla 2-3.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 227)