Keskustelut Metsänhoito Rauduksen kasvatus

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 174)
  • Rauduksen kasvatus

    Metsälehdessä oli taannoin juttu koivunkasvatuksesta joka minulta meni vähän ohi. Muistaakseni joku oli tutkinut koivun päätehakkuita ja tutkijan mielestä 50v koivikon päätehakkuussa tukki% jää 50, joka oli hänen mukansa liian vähän. Pitäisi kasvattaa pitenpään. Miten te olette kasvatelleet, minkä ikäisenä harvennukset ja avohakkuu. Paljon puuta ja tukki%

  • suorittava porras

    Kukin voi käydä tahollaan tarkastamassa tavoitteet ja tavoitteiden totetumisen hirvikannan reaaliaikaisen verotusennusteen pohjalta. Siinä näkyy yksityiskohtaisesti ,miten metsästyspainetta tulee/tulisi kohdistaa hirvitalousalueella. Suosituksista huolimatta kanta pysyy valtaosin naarasvoittoisena ja määrälliset tavoitteetkin jäävät toteutumatta.

    Mitä tapahtuisikaan ,jos toimittaisiin vain metsästäjien arvioiden ja halujen varassa?

    Planter

    ”Kukin voi käydä tahollaan tarkastamassa tavoitteet ja tavoitteiden totetumisen hirvikannan reaaliaikaisen verotusennusteen pohjalta.”

    Keväinen taimikon reaaliaikainen ennuste, kertoo tilanteen paremmin ja hyvin konkreettisesti, ei tule tulkintavaikeuksia:

    Planter

    IMG 0029

    suorittava porras

    Niin. .. kuvasta huolimatta.. ei rauduksia. Planter voisi kertoa ,miksi metsästäjät eivät ole päässeet hänen hirvitalousalueellaan asetettuihin tavoitteisiin viime metsästyskaudella?

    Planter

    Niin rauduksesta tässä ketjussa oli puhe ja pienten taimikoiden koivuosuus on enää muutama prosentti ja koivun osuudesta rauduksen osuus ehkä neljännes. Se on häviämässä ”paletista” kokonaan, sitä tässä murehditaan ja männyn kasvatuskin on paikoin toivotonta.

    suorittava porras

    Koivun osuus taimikoiden sisällä ei ole vähentynyt. Kasvatetaan niitä sekapuuna niin ei tarvitse murehtia. Tarvitsee vain hoitotoimia. Nyt ne lahotetaan ylitiheydessä pystyyn.

    Planter

    ”Kasvatetaan niitä sekapuuna niin ei tarvitse murehtia.” 

    Planter

    2

    Puuki

    Istutetun ra-koivikon kasvatus metsässä (ja näköjään männikköjenkin toisin paikoin) vaatisi aitaamisen .   Tienvarsipellolle voi joskus onnistua muutenkin .   Kuusen kasvatusalan lisääntyminen kymmeniä%:ja entisestä ei toimi  hyvin  koska mm. nykyiset ilmasto-olot ei sitä suosi.   Lisäksi kuivahkojen kankaiden kuusikot kasvaa n. yhden kasvupaikkatyypin keskikasvueron verran vähemmän kuin kk:n  männiköt ja ovat alttiimpia tuholaisille kuin kuuselle sopivalla  kasvupaikalla kasvavat .

    Hirvieläinten kaatolupavaroista pitäisi korvamerkitä suurin osa taimikoiden ennakkosuojeluun koska jälkikäteen korvaamisesta on tehty liian hankalaa.

    A.Jalkanen

    Norjassa tehdyn Hirvelä-ohjelman mukaan sikäläiset hirvet ovat säännöllinen vieras pihoissa, eli käyttäytyvät samalla lailla kuin meillä kauriit ja peurat. Siitä huolimatta että niitä metsästetään, vaan ovathan ne voineet oppia, että pihoissa ei ammuta… Meillä onneksi ovat sen verran arempia että talon tai tien läheisyys auttaa suojaamaan viljelyksiä.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 174)