Keskustelut Metsänhoito Rauduksen kasvatus

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 174)
  • Rauduksen kasvatus

    Metsälehdessä oli taannoin juttu koivunkasvatuksesta joka minulta meni vähän ohi. Muistaakseni joku oli tutkinut koivun päätehakkuita ja tutkijan mielestä 50v koivikon päätehakkuussa tukki% jää 50, joka oli hänen mukansa liian vähän. Pitäisi kasvattaa pitenpään. Miten te olette kasvatelleet, minkä ikäisenä harvennukset ja avohakkuu. Paljon puuta ja tukki%

  • jees h-valta

    Ei saa eikä koko hajusteissa ole lehtipuun kanssa taikaa sen enempää. Ainoastaan alueelle pääsyn esto toimii. Ihan ehdoin tahdoin hirviemo ei vasan terveyttä vaaranna eli aidan läpi ei yritetä. Yhtään taittelutapausta en aidan sisäpuolelta muista. Siltä ajalta kun ne ovat olleet huollettuja ja virrallisia. Ja haavikoissa tuo on varmasti tullut testattua.

    Gla Gla

    Miten olet Jees todennut, että vain aita toimii eli että muut keinot ei toimi?

    jees h-valta

    Lasken nuo saippua-sun muut hajuviritykset samaan kategoriaan. Ja saippua ei ainakaan ole havaintojen perusteella toiminut. Harjavallassa on tilus johon on nyt pitkien koivuyritelmien jälkeen lopulta ilmaantunut kuusen taimet kun saippuaa oli lähes jokaisen koivun oksalla roikkumassa. Jopa niitäkin oli taiteltu joissa oli saippua. Jos on hirviä on aina emä-vasayhdistelmiäkin. Ja ovat kyllä sinnikkäitä tuholaisia. Haavoissa ei auttanut edes latvojen verkottaminen kun revittiin alas verkkoineen päivineen. Eikä ollut mitään katiskaverkkoa vaan kunnollista aitaverkkoa. Muutama säästyi kun aitaverkko oli senverran isojen sivuoksien alla kiinni ettei taittaminen onnistunut. Ei päässyt lykkäämään hampaitaan runkoon kiinni. Että semmottia otuksia.

    Gla Gla

    En minä saippuasta, katiskaverkoista tai muista vastaavista virityksistä olekaan kiinnostunut. Mutta millainen kokemus sinulla on lehtipuiden suojaamisesta Tricolla eli markkinoiden ainoasta tarkoitusta varten valmistetusta syönninestoaineesta?

     

    jees h-valta

    Ei ole kaupallisesta tuotteesta kokemusta. Yritän pitää rahani erossa noista. Riistakeskuksen tarjoamat kelpaa mutta aitaa hekin silloin tarjosivat. Eivät Tricoa. Jos se olisi heidänkin mielestään toimiva apu lehtipuulla varmasti ennemmin olisivat sitä tarjonneet. Ennen kuin monen tonnin aitasatseja.

    Jätkä

    Ennen oli kai käytössä peltojen lannoitukseen Tuomaskuona – nimellä säkkitavaraa, joka oli kai melkoisen tehokastakin.

    Kertoivat, että esim hevonen pelkäsi – jopa vauhkoontui, kun  kärryillä oli kuonasäkki, joka kolakärryillä alkoi hieman vuotamaan ja tuulenhenkäys puhalsi pölyä hevosen sieraimiin. Jopa vaarallinen tilanne kuulemma, kun hevonen vauhkoontui, eikä ollut enää hallittavissa.

    Kyllä se saman vaikutuksen tekisi, jos vaikka sukkahousuista tekisi nyyttejä puihin sinne/ tänne. Hirven vaihtaisivat kinkeripiiriä nopeassa tempossa?

    Gla Gla

    Tai sitten lannoite joko liukenisi tai kivettyisi saatuaan kosteutta, eikä muutenkaan sukkahousun läpi pölyäisi eli menetteäisi nopeasti tehonsa. Trico vaikuttaa toimivan sikälikin, kun joka vuosi sen ruiskuttaa, alempiinkin oksiin jää vielä ainetta jäljelle eli edes niitä si syödä, vaikka vain latvuksen käsittelee. Saattaa tietysti käsittelyssä pisaroita muuallekin päätyä kuin latvkseen.

     

    Visakallo Visakallo

    Voisiko Tricolla estää viisimetristen koivujen katkomisen niiden alaoksat käsittelemällä? Käsittely tahtoo vain olla aika työlästä, kun alat ovat useita hehtaareita. Sekapuusto ei näytä koivuja katkonnalta suojaavan, vaan lähinnä päinvastoin. Täysin puhdas koivikko houkuttelee hirviä hieman vähemmän.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Elikkä suorittavan portaan neuvo että raivaa ja päästä sen jälkeen lehtipuusto alikasvokseksi ei välttämättä toimi pääpuulajien turvana?

    Gla Gla

    Vastausta Visakallon kysymykseen ei minulla ole. Mutta suosittelen kokeilemaan. Ylipäätään koivujen käsittely Tricolla on kysymysmerkki minulle. Männyn neulasissa on pinta-alaa, johon aine tarttuu toisin kuin lehtensä vuosittain uusivassa koivussa.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 174)