Keskustelut Metsänhoito Rästitaimikko

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 61)
  • Rästitaimikko

    Tulevaa perintöpalstaa tässä on yrittänyt raivailla jonkinlaiseen kuntoon, mutta usko alkaa loppumaan. Eli kyseessä on noin 15 vuotta sitten istutettu mäntytaimikko, joka on käytännössä jäänyt kokonaan hoitamatta. Lehtipuu-roskaa on ja paljon ja myös siemenistä kasvanutta mäntyä. Jonkun reilun hehtaarin olen tuota rytökasaa raivaillut ja männyt ovat ihmeen hyvin selvinneet, jonkun verran on ollut vääriä runkoja tai tupla latvoja tai muuta,  mutta raivurin terä on ne hoitanut. Mutta raivattu alue kyllä näyttää hyvältä. Mutta onhan se työlästä. Versonneet koivut ovat jo kunnon polttopuurangan kokoisia ja muutenkin kaikkea roskaa on. Vähän olen alkanut kyseenalaistamaan raivauksen järkevyyttä työmäärän vuoksi. Parilla tankillisella alaa ei vain synny, mutta ärräpäitä ja hikeä senkin edestä. Tähän mennessä raivattu alue luonnollisesti kannattaa pitää tästä eteenpäin kunnossa. Mutta se raivaamaton alue. Onko järkevää vain jatkaa raivaamista hammasta purren vai unohtaa alue kylmästi esim 10 vuodeksi ja sitten myydä energiapuuksi osa tai kaikki?

  • A.Jalkanen

    Hiilinielujen käy hullusti jos ei raivata, samoin metsäteollisuuden. Kyllä taimikonhoitokemera kannattaa säilyttää.

    Pilke silmässä

    Tässä taimikonhoito kemerassa on hyvää ainoastaan se että edes pieniosa metsätaloudesta maksetuista veroeuroista palautuu takaisin. Tukijärjestelmän ympärille luotu byrokraattinen järjestelmä on aivan turha ja kallis. Metsätalouden pääomaveroprosentin laskeminen olisi huomattavasti parempi ja halvempi keino, joka ei aiheuttaisi yhtään ylimääräistä turhaa työtä.

     

     

    Yrittäjä-metsänomistaja

    Miten Pilke silmässä varmistaisi sen, että kemeratuen korvaaminen pääomaveroprosentin laskulla toteuttaisi lainsäätäjän tavoitteen, eli varmistaisi nuorten metsien hoidon tuottaviksi metsiksi.  Kannatan kyllä metsätalouden pääomatulojen veroprosentin laskua, mutta epäilen, että se  lisäisi metsänomistajien intoa taimikonhoitoihin.

    suorittava porras

    Kemeraehtoja voisi ainakin kiristää sen verran ,että toteuttamatta jäänyt taimikoiden varhaishoito estäisi tuen saamisen myöhemmin isompana. On aivan selvät merkit olemassa ,että kemera on monille tärkeämpi ,kun taimikon oikea-aikainen hoito.

    …ja kaiken huippuna myöhemmän vaiheen  korkeampiin työkustannuksiin tarkoitettu tuki näyttää ohjautuvan kantohintaan ,vaikka perimmäinen tarkoitus pitäisi olla korvaus lisääntyneestä työstä. Surkuhupaisinta on , että energiapuusta vouhotetaan kaikkialla ,mutta alan ihmiset eivät saa työstään täyttä korvausta . Mo puolestaan saa laiminlyönneistään tukun rahaa ,mutta vastapainoksi monesti kehityskelvottoman metsän. Tuki ohjaa huonoihin käytäntöihin.

    Jätkä

    Suoriutuvalta erinomainen kommentti!

    Gla

    Ajatus on hyvä, mutta jokin aikaraja pitää olla. Nollasta ikuisuuteen ei voi tukileikkuria laittaa. Eikös se nyt ole 15 v?

    A.Jalkanen

    näyttää ohjautuvan kantohintaan

    Väite on yhtä vaikeaa toteennäyttää kuin kartellikorvausten oikea taso. Suurin syy huonoon kuitupuun hintaan lienee kuitupuun ylitarjonta tarpeeseen nähden. Nyt energiapuu tulee päästökaupan ym. ilmastotavoitteiden takia kilpailijaksi markkinoille joten toivotaan että tilanne korjautuu. Toki se vaikuttaa metsäteollisuuden investointihaluihin mutta myös puun kasvatuksen tulisi olla kannattavaa, ei vain sen jalostuksen.

    Pilke silmässä

    Yrittäjä-metsänomistajalle: Rästejä on tälläkinhetkellä vaikka kuinka ja paljon, ei tämä nykyinen kemera ole lainsäätäjän tavoitetta toteuttanut.

    Osa hoitaa metsänsä kuntoon oli tukia tai ei, toiset eivät edes tiedä missä oma metsäpalsta sijaitsee, jos yleensä tietävät omistavansa metsää. Meitä on moneksi. Hyvin metsiään hoitavat ovat kyllä niitä jotka puuta myyvät aktiivisesti ja verotuloja sinne lainsäätäjän kukkaroon maksavat.

    Visakallo

    Miten voidaan vaatia kaikkia metsänomistajia raivaamaan tai raivauttamaan metsiään, kun samaan aikaan toinen taho tekee hartiavoimin töitä, ettei metsiä hoidettaisi?

    Miikkam

    Varsinkin kun on joulun pyhinä lukaissut metsä meidän jälkeemme kirjan. Sen kun harsii 15 vuoden välein 2 motin tukkirungot pois perintömetsästään. Ohjeistaa vaan moto kuskia väistelemään pöllöt ja liiturit. Raivaussahan voi myydä torissa jos semmoinen on tullut tilan mukana.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 61)