Keskustelut Metsänhoito Rästitaimikko

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 61)
  • Rästitaimikko

    Tulevaa perintöpalstaa tässä on yrittänyt raivailla jonkinlaiseen kuntoon, mutta usko alkaa loppumaan. Eli kyseessä on noin 15 vuotta sitten istutettu mäntytaimikko, joka on käytännössä jäänyt kokonaan hoitamatta. Lehtipuu-roskaa on ja paljon ja myös siemenistä kasvanutta mäntyä. Jonkun reilun hehtaarin olen tuota rytökasaa raivaillut ja männyt ovat ihmeen hyvin selvinneet, jonkun verran on ollut vääriä runkoja tai tupla latvoja tai muuta,  mutta raivurin terä on ne hoitanut. Mutta raivattu alue kyllä näyttää hyvältä. Mutta onhan se työlästä. Versonneet koivut ovat jo kunnon polttopuurangan kokoisia ja muutenkin kaikkea roskaa on. Vähän olen alkanut kyseenalaistamaan raivauksen järkevyyttä työmäärän vuoksi. Parilla tankillisella alaa ei vain synny, mutta ärräpäitä ja hikeä senkin edestä. Tähän mennessä raivattu alue luonnollisesti kannattaa pitää tästä eteenpäin kunnossa. Mutta se raivaamaton alue. Onko järkevää vain jatkaa raivaamista hammasta purren vai unohtaa alue kylmästi esim 10 vuodeksi ja sitten myydä energiapuuksi osa tai kaikki?

  • Visakallo

    Jätkä: ”Kemerat pitää lakkauttaa ja pistää metsät pakkohoitoon, muuten ei hyvä seuraa.”

    Onneksi teitä kemerastakieltäytyjiä on olemassa, niin minulle riittää rahaa enemmän!

    MIISU4F

    Kunnioitettavaa metsänhoitointoa havaittavissa! Älä lannistu toimistorotta, kun olet hyvään alkuun jo päässyt. Joskus itse kullekin tulee hankalia kohteita, mistä ajattelee, että tää ei lopu koskaan, ikinä pääse täältä! Mutta kumma kyllä, työmaat seuraa toisiaan vaikka vain etananvaudilla hien ja veren maku suussa jossain hoitokohteessa etenisi.

    Yksityisille metsänomistajille. Kun metsätila on kohtuu iso ja hoitotoimenpiteitä paljon plus hakkuumahdollisuuksia, uusi toimintamuoto voi olla metsänvuokraus määräajaksi. Jos ei kertakaikkiaan itse pääse, ehdi, osaa, jaksa tai muuten kiinnosta tehdä. Vuokraamalla metsälön vuokraaja tekee mh.työt, harventaa, uudistaa määräajalla metsät kuntoon. MO saa hieman tuloja jatkuvasti, metsät hoidetaan tuottaviksi ja vuokra-ajan jälkeen sen arvo on vähintään sama kuin aloitettaessa. Sitten voi valita myykö kaiken pois vai ottaako taas metsälönsä omaan haltuun.

    Alkuun itsekin epäilin moista, miksi joku antaisi metsänsä ulkopuoliselle taholle hyötykäyttöön joka käärisi rahat pois mo.lta. Koska tässä maassa on 1.8 miljoonaa ha metsähoitorästiä, niin kaikki keinot käyttöön! Ei se Kemerakaan, sisälsi porkkanaa tai keppiä, enää auta.  Vuokrauksessa  saatetaan huonoistakin lähtökohdista olevat kohteet  kasvukuntoon.  Lisää  hiilinielua.

    Rästiongelmaahan ei juuri olisi, jos  metsänomistajat pystyisi laajassa mittakaavassa itse tarttumaan raivaussahaan, kuten aloittaja on tehnyt.

    arto

    ”Kemerat pitää lakkauttaa ja pistää metsät pakkohoitoon, muuten ei hyvä seuraa.” Hassua jos ei ilmainen raha kiinnosta. Sitten itketään kuidun hintaa.   järkeilee kemeraa tulee yli 400 e/ha   Täytyy olla rikas joka ei sitä huoli.

    Jätkä

    Kaikenlainen tukitoiminta pitäisi lopettaa. Työlaji, joka ei kannata ilman tukemista, on kannattamatonta.

    Voisi verrata vaikka tuulisähkön tukemiseen. Tuhrataan satoja tukimiljoonia täysin kannattavaan toimintaan, joka nyt sekoittaa sähkömarkkinoita ja sähköntuotantoa niin, että kohta meillä ei ole omaa sähköä lainkaan.

    Visakallo

    Kela maksaa noin sataa erilaista tukea. Jättäisikö Jätkä niistä mitään olemaan?

    Puuki

    Kun ensin lakkautetaan esim. ay-liikkeen saamat verotuet bisneksiinsä (korkeista vuokrista johtuva ylimääräinen asumistuki mukaan lukien), niin sitten voi jättää kemeratkin hakematta. Erona noilla tuilla on suuruusluokka ja tarkoituksenmukaisuus ; kemeratuki on vain pieni mutta tuottaa lisää verotuloja valtiolle. Toinen on paljon suurempi mutta vähentää verotuloja.

    Metsänmies

    Puuki:”Kun ensin lakkautetaan esim. ay-liikkeen saamat verotuet bisneksiinsä (korkeista vuokrista johtuva ylimääräinen asumistuki mukaan lukien), niin sitten voi jättää kemeratkin hakematta. Erona noilla tuilla on suuruusluokka ja tarkoituksenmukaisuus ; kemeratuki on vain pieni mutta tuottaa lisää verotuloja valtiolle. Toinen on paljon suurempi mutta vähentää verotuloja.  Käännetään toisin päin. Kun ensin lakkautetaa yritystuet, maataloustulot ja kemerat, voidaan ansiosidonnaiset päivärahatkin lakkauttaa. Nuo ennen mainitut tuet yhteensä ovat paljon suuremmat kuin ansiosidonnaiset tuet yhteensä. Säästöä tulisi joka suunnasta.

    Tuo nyt oli tietysti viisastelua. Todellisuudessa kaikki tuet ovat perusteltuja. Se on sitten eri asia, onko niiden jakotapa tasapuolista missään noista edellä mainituista ryhmistä

    mulle

    Kyllä tuollattillekin pitäisi nyky hallituksen laittaa jokin hyvän olon vero,ihan tasa-arvoisuuden vuoksi,näitä haitta veroja kun kerran jo on,ainakin tupakoijilla.

    Eli jos nautit vero:

    -Taimikonhoito 5€/h

     

    A.Jalkanen

    No voisko sitten niitä tukea enemmän jotka ei tykkää raivaamisesta?

    Tikkula

    Jokainen hoitakoon oman tonttinsa raivauksista niin kuin itse parhaaksi näkee, ja jos ei hoida oma vika. Ei mitään yhteiskunnan raivausleirejä tarvita. Raivaamattomistahan tulee näitä haluttuja ”monimuotoisuus metsiä”. Miisu on kai imatralta?. Käväiseppä joskus kävelemässä retkeilypolku malonsaarella. Siinä hossukanlahdella. Käveltiin se viime syksynä. Oli ihan hieno. Joku luontoihminen oli arvioinut netissä että reitti muuten hieno, mutta saaren päässä iso (? Oisko 1.5ha) hakkuuaukko. Ei luonnonmukaista. Silti polun reunukset oli raivattu näkemäleveydeltä risukosta jotta polusta saatiin viihtyisämi ,paremmat näköalat. Se on luonnonmukaista. Todellisuudessa jos reunat olisi olleet raivaamatta näillä maapohjilla , polulta ei olisi nähnyt pusikoitten takaa rantaa eikä metsää. Ihmisiltä on hävinnyt taju mikä on luonnonmukaista ja mikä ei.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 61)