Keskustelut Metsänomistus Rakennusten purkukustannukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
  • Rakennusten purkukustannukset

    Olisi myytävänä mielenkiintoinen metsätila, mutta siihen sisältyy purkukuntoinen asuinrakennus sähkö- ja vesiliittymillä sekä piharakennukset ja navetta.

    Onko palstalaisilla omia kokemuksia siitä paljonko rakennusten purkukustannukset ovat. Ne kai pitäisi purkaa, mikäli haluaa kiinteistöverosta eroon? Sähkö- ja vesiliittymästä päässee helposti eroon.

  • Aimo Jortikka

    Yks tuttu äijä lopetti maanviljelyn niin pisti ison navetan ja muut 100 + vuotta vanhat rakennukset maantasalle. Kuulemma tulee halvemmaksi kuin niiden ylöspito. Kaivinkone siinä jylläsi pari kolme päivää ja mätti rojut lavoille ja rekka vei pois. Nyt vaan tasainen kenttä jäljellä eikä jälkeäkään rakennuksista.

    Remie

    Yks äijjä sai siitä sitten hyvän tilin, minne lähti yks äijjä.

    Visakallo Visakallo

    Ajokoira: ”Sähkö- ja vesiliittymästä päässee helposti eroon.”

    Sähköliittymästä pääsee kyllä eroon, mutta pääsekö haja-asutusalueen vesiosuuskunnan liittymästä ihan oikeasti eroon millään konstilla? Onko kenelläkään kokemuksia?

    Nimetön

    Yleensä vesiliittymästä pääsee eroon kun kirjallisesti kaksiviikkoa ennen kulutuksen loppumista tekee ilmoituksen. Eräässä tapauksessa minä vein vesimittarin vesiosuuskuntaan, vähän jäi suu auki kanslisti pöydän taka katsoon. Muistaakseni omassa vesiosuuskunnassa on jonkunlainen mahdollisuus väliaikaseen vesiliittymän katkaisuunkin…

    Remie

    Minulta on kysytty samaa ja olen itse sitä mieltä että ei pääse. Olen 5 vesiosuuskunnan jäsen ja yhden vesilaitoksen. Vesi laitos on selvä asia kun sopimuksen irtisanoo niin se on loppu. Vesiosuuskunta on toinen juttu. Mitään paperia ei saa mittaria ei tarvitse palauttaa, eikä kukaan ota mitään kantaa koko asiaan. Yksi liittymä on ollut käyttämättä 18 vuotta, kun ilmoitan että nyt aloitan käytön niin saa nähdä kuinka käy. Oletettavasti vettä voi käyttää ja mittarilukema pitää ilmoittaa ja homma jatkuu kuin ennenkin. Kuinkahan käy jos rahaa tarvitaan uudistuksiin niin kuin on tarvittu joskus, tuleeko kaikista maksu vai vain käytössä olevista. En arvaa edes kysyä.

    Nimetön

    Kaikki mitä vesiosuuskunta joutuu kiinteistön omistajan tontilla tekeen niin kiinteistön omistaja on maksaja.

    Remie

    Tiedän tapauksen jossa pariskunta osti tontin, raivasi sen, lähti hakemaan  rakennuslupaa. Tällä välillä tontin halki vedettiin runkovesilinja ja rakennuslupaa ei myönnetty kun putken päälle ei saa rakentaa. Tonttia ei saa myytyä eikä sille voi rakentaa niin se on tyhjä tontti edelleen. Yksityinen ei voi asialle mitään. Vesiyhtymällä on oikeus vetää putki vaikka asunnon olohuoneen läpi, sillä vesi kuuluu kaikille eikä sitä estä mikään. Kaivon voi tehdä vaikka toisen saunaan jos on todettu että siinä on kaivon paikka. Tuli tämäkin asia selväksi oikein konkreettisesti. Pohjavesialueelle voidaan kaivella kaivoja vaikka vieri viereen eikä maan omistaja voi kun katsella touhua . Näin tulkitaan lakia EU; n aikana.

    Remie

    Harmitus on huipussaan , teen täydellisen idiootin työtä parhaillaan joka on lähes valmis. Keskelle peltoa jäteveden puhdistamoa talousvesille. 5m päästä porhaltaa keväällä lietevaunu vetäen lietettä pelolle niin että velloo. Toiselle puolle vedettiin jo sateiden alkaessa. Kaikilta mailta lietteet valuu ojaan joka on ikkunani alla. Mutta laki on laki. Ja kun on Brysselissä asetus tehty niin se on ehdoton. Nehän sen tietää mitä maata ja minkälaiset on olosuhteet.

    Nimetön

    No kyllä runkolinjan vetoon tarvitaan maanomistajan lupa ja tiedän tapauksen että vesiosuuskunta siirsi runkolinjan tontin rajalle rakennuksen laajennuksen vuoksi.

    Nimetön

    Niin yleensä aina ensimmäisenä neuvotellaan vapaehtonen lupa joka käytännössä helpottaa toimintaa huomattavasti.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)