Keskustelut Metsänhoito Raivurin teroitus

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 73)
  • Raivurin teroitus

    Kertokaa mielipiteitänne raivaussahan viilauksesta miten onnistuu parhaiten normaalin scarletin teroitus,miten saadaan terästä pehmeästi pureva.Käytössä tällähetkellä 6,3mm viila stihlin 10 ° teroituskulmalla eian haritusrauta

  • Jätkä

    Oletko varma, että valkoisen pakkauksen terä oli Scarlett? Meillä niitä myytiin vain omissa koteloissaan ja valkoisissa oli Laserterän leikkaamia lättyjä.

    Niitä leikattiin Keuruulla, kenties vieläkin leikataan.

    Käytännössä on tapahtunut aikamoinen virhe, jos terän joutuu vääntämään murkalle. Toki tuollaisen terän voi varsin hyvin oikaistakin, mutta ne ovat niin halpoja, ettei niiden kanssa kannata vehdata kovin pitkää aikaa…

    kuusessa ollaan

    Mulla oli aikoinaan yksi laserterä, se oli tosiaan pehmeää. Muistaakseni sen ideakin oli juuri joustavuus, koska laserleikkaus ”karkaisi” hampaan kuluvan kohdan.

    Apli

    Pariin vuoteen en ole viiloja tarvinnut, kovapalaterä on mielestäni nykyaikaa, sillä kun oppii sahaamaan voi viilat heittää metallinkeräykseen..

    Visakallo

    Näin se on ollut minullakin kuten Aplilla. Melkoinen mylvintähän niistä kovapalateristä täällä palstalla tuli vielä pari vuotta sitten. Joku taisi sanoa raivaavansa peltiterällä hehtaarin päivässä ja viikon viilaamatta… – On tainnut jo kyseinenkin sankari siirtyä nykyaikaan.

    pihkatappi

    Tylsyy kai se kovapalakin, eli teroitatteko, vai vaihdatteko vaan terän ja montako käyttötuntia terä pysyy terävänä.

    Jätkä

    Taitaa jo ”Honkajokisissa” kovapalaterissä palat pysyä kiinni paremmin kuin aloitusvaiheessa.

    Olen kuitenkin varma, että super-Savolainen arto saa terän joskus sellaiseen kuntoon, että se leikkaa paremmin (nopeammin ja keveämmin) kuin mikään kovapalaterä edes uutena.

    Jos arto ehtisi viilalla livauttamaan edes joka toisen tankkauksen yhteydessä teräänsä, se leikkaisi varsinkin viikon kuluttua huomattavasti paremmin kuin kovapala, jota ei ole timantilla hierottu.

    Kyllä noita tylsällä terällä tyytväisenä sahailevia on tavattu sadoittain. Kun heille on teroittanut terän, on ilme ollut koesahauksen jälkeen näkemisen arvoinen, etten sanoisi muikea.

    Kun otetaan huomioon harituksen puuttuminen, niin sellaisille Tolloille kovapala on suositeltava terä, kunhan eivät sahaile maihin ja kiviin.

    pihkatapille voisi sanoa, että kovapalaterä tuskin on uutenakaan ”Terävä” ja siitä on suora yhteys vain yhteen suuntaan, sekin tylsyy kun sitä käytetään.

    Oppilaitoksessa kovapaloja ei voi oikein edes ajatella, koska lähes kaikki aloittelijat vetelevät maihin opetellessaan terän käyttäytymistä.

    Lenkopetäjä

    Eipä ole yhtäkään ammattilaisen raivuria tullu huoltoon jossa on kovapala kiinni.normiterillä näkyvät sahaavan

    Jyrsky

    Jotenkin vaan tulee pysyttyä peltiterissä kun 10kpl/90eurolla

    Jätkä

    Se on sellainen juttu, että jos terän osaa laittaa huipputeräväksi , niin se on parempi kuin tuollainen keskimääräisen terävä.

    ihan sama pätee noihinkin sahoihin, joiden kaasutinta ei voi säätää. ne ovat ”ihan hyviä”, mutta tarkka kaveri säätää ne paremmaksi.

    Jos hankitaan vaikkapa jotain konetta, jonka tekniset arvot ovat kokolailla samat, kuin jonkin toisen samaan tarkoitukseen valmistetun konee ja hintakin on sama, niin aivan varmasti se toinen on parempi käyttäjän kannalta kuin toinen.

    SE erottaa ammattitaitoisen käyttäjän tavallisesta, vaikka hänkin olisi ammattikäyttäjä, mutta häneltä puuttu SE = ”Taito hyppysistä”

    Apli

    Omissa maissa on hyvin vähän kivisiä maita, niin kovapalaterä pysyy yllättävän kauan terävänä, sitä oppii varomaan… Ja kun ei ole kiire tehdä hehtaareita, ja kun en ole ammattilainen.. Tavallisiin teriin en enää palaa. Enkä yritä teroittaa kovapalateriä, kun se tylsyy omasta mielestä tarpeeksi on sen osoite metallinkeräys.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 73)