Keskustelut Tekniikka Raivuri testi

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 51)
  • jees h-valta

    Mistähän mottipäätä fiiraa? Mitähän paineilmalaitteita jos saanen kysyä? Mitenkähän suoraan ja suoraksi puuksi kasvava haapametsä pusikoituu? Meilläpäin ne ovat hyvinkin puhtaita ja hyväkulkuisia metsiä. Ei meilläkään pusikoita ole metsiksi noteerattu vaan lähinnä taimikoiksi.

    6 m3

    Jossainpäin vinku on sama kuin pirra, jota käytetään paineilmalla.

    Viiraamisesta puheenollen HarjaWarren putkinippelikaupiasta taitaa viirata enempi kun konttaamalla raiviolla kulkee.

    Haapa on ihan sopivaa ruokaa hirville, majaville ja jäniksille. Aidalla tai ilman. Niin, haapainen aidashan kestää miehen iän.

    jees h-valta

    Sopiihan se haapa noihinkin tarkoituksiin. Itse taas aion ottaa niistä aivan selvää Euromääräistä rahaa kiinteän sopimushinnan mukaan. Harvemmin niitä kuusia valitessa paljon konttailla tarvitsi mutta kun näkee mitä tekee on aina askelen edellä raivurimiestä. Tosiasia kuitenkin oli ettei sillä aukolla kaikki olleet kasvatuskelpoisia kuusia. Ja jos olisi raivurilla vain vetänyt oikeaan tiheyteen olisi jäänyt sekundametsää kasvuun. Niin pahoja koroja ja latvanvaihtoja pienissä rungoissa oli. Ja kehumatta sen pareen mutta parasta jäi kuten olen myöhemmin todennut. Kuusialat kasvavat hyvää runkoa ja paljon mittaa per vuosi. Alahan jo muilta osin e-puuharvennettiin ja silloin otettiin päältä ylikasvuinen koivu pois. Nyt alkaa kuusikot olla jo samoin harvennuksen tarpeessa. Ikää hiukan parinkympin päälle.

    Jätkä

    Vinkulle uusi nimi: ”Pirra”. Tähän asti on ollut vain Vinku ja Pikku-Vinku.

    Tähän asti on kyllä kuusipuskassa selvitty ilman konttaamista ja moottorisahaa, asia valkenee tekijälle hyvin äkkiä, kun puskan kaidasta ensin muutaman nappaa pois – alkaa rungot paljastua.

     

    jees h-valta

    Kyllä sitä aivan liian kaukaa raivaussahan kaas ihailee. Aika harva alkaa siitä hakea parempaa näkyvyyttä vaan eräänsortin kilpajuoksuahan se nykyään kaikesta päätellen pitää olla. Hehtaarienkiilto silmissä painetaan menemään. Omassa metsässä on laatu ja silmän ilo tärkeintä ja siksi pitää ottaa rauhan merkeissä ja laatu tarkastaen.

    Jätkä

    En ymmärrä Jeessin ongelmia. Jos miekkonen olisi 2,5 metriä pitkä, niin hänellä olisi vaikeuksia yltää tekemään lyhyt kanto. Mutta kun hän kaikesta päätellen on 150 senttinen taapero, hän käsittääkseni näkee matalienkin kuusien alaoksien alle jopa ilman polvistumista.

    Noita kuusentapikoitakin on tullut vastaan aika paljon, ja sahureita meillä on ollu satoja – jopa tuhansia, eikä kukaan ole konttaillut missään vaiheessa.

    jees h-valta

    Tällä hetkellä lähinnä harkitsen ostanko enää raivuria. Eli sitä pohdintaa harrastan. On ollut raivureita, aivan kovia pelejäkin mutta minun systeemissäni raivaukset ovat valtaosin yhdistelmää, polttopuun teon ja harvennuksen. Oletan että jos raivurin ostan Oleo-Macit jatkavat edellen taloudessani metsätalouden vähää raivurin tarvetta. osoittautuneet erittäin helpoiksi ja edullisiksi koneiksi joita ei säilytykset näytä haittaavan. Aina luotettavasti lähtenyt, jopa kuulemma nytkin kun makasi viimeksi pojan ulkorakennuksen edessä vesisateessa, viimeinen. Eli tuppaa varastostani siirtymään jossain kohtaa jatkohyödynnykseen. Kun kuulemma on niin vähällä käytöllä. Trimmaukseen näytti käyttävän siimapäällä.

    Jätkä

    Jatka vaan omalla hyväksi todetulla linjalla. Tuolla ajattelutavalla ihmiskunta olisi edelleenkin puunoksalla suunnittelemassa, mistä alkaisi toukkia kaivelemaan nälkäänsä.

    trimmeri

    Mullon stihlin fs410 eli ton  460 pikkuveli. Hommasin joku vuosi sitten ainoana vaihtoehtona huskyn/jonseredin ja stihlin valikoimista. Siis kyse oli putken pituudesta, pitkäputkista raivuria kunnon moottorilla ei ollut tuolloin saatavilla ja tuo 410 oli ”tehokkain”. Tuo 460 on vain vähän tehokkaampi, joten päivityksessä ei olisi mitään järkeä. Wanha raivuri oli 2,6kW husqvarna ja sillä oli ilo moottorin puolesta raivata, selkä ei vain kestänyt lyhyttä putkea.  Siis onko jollain kunnon valmistajalla valikoimissa nykyjään ~50cc kunnontehoinen raivuri pitkällä putkella ja metsäkulmalla? Hommasin hiljan tohon stihliin mettäkulman ja raivuu helpottu kummasti kaatosuuntien osalta, joten kyllä sillä nyt pärjää jotenkin. Perusraivarin pituus on ilmeisesti 175 +3cm -15cm, eikä tämmösten 190cm mittasten ole tarkoitettu menevän mettään ollenkaan.

    Jätkä

    Meillä oli eräs tyttö MTI-opiskelijana ja hän oli MHY:n työjaksolla tekemässä RS- hommia. Olivat hankkineet hänelle pitkäputkisen Jonseredin. En ole seurannut, saako pitkällä putkella Kunnon ruotsalaissahoja lainkaan, mutta Dolmarillahan niitä ainakin on.

    Menestyksekkäästi on käytetty myös korkeampia kahvoja, jolloin sahan riiputuskoukun on voinut säättä parikymmantäkin senttiä normaalia alemmaksi. Käyttävät tuota paljonkin Trimmerisahauksissa, kun pitää lakaista maanpintaa hipoen, niin leikkuu saadaan vaakatasoon.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 51)