Keskustelut Tekniikka Raivaussahojen ”naispyssy”

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 71)
  • Raivaussahojen ”naispyssy”

    Onkohan Metsälehden keskustelupalstan asiantuntijat keskustelleet koskaan raivaussahasta, joka luontuu naisen käteen? Etsinnässä olisi raivari, joka on keveähkö, käynnistyy helposti ja on näppärän kokoinen. Kuitenkaan kyse ei ole lelusta, vaan tarkoitus on raivata viheliäistä vesakkoa havupuun taimien päältä.

    Olisi mukava kuulla naisnäkökulmaakin asiaan, mutta toki luotan mieshenkilöiden monipuoliseen kokemukseen.

  • Nimetön

    E1 KANTATA HOMATA LIIKAN HALPAA,SAHAA ON PITKÄN AIKANEN INVENTOITNI.HYVÄ SAHA HANKII HINTANSA AIKAN SAATOSA.RAVAU HOMA ON HEVOISEN,HOMAA EN OLE NÄHTYT TÄÄLÄN PÄIN,KAUNISTA NAISTA RAVAU SAHAN KAHVOSA.E1KÖN LÖYTY KAKSIN LAHKE1STA TALOSTA RAVAU HOMAAN.SAHAUS TEKNIKA KUN ON K0HTILAAN,NIIN ALKAA TULTA ALUETA A1KANSEKSI.KIERTOKSIEN KANSA E1 PITÄ SÄÄSTENLÄ MUUTEN,VOI SÄRKYÄ SAHA SEKÄN TUOTOSKET,VOI JÄÄTÄ PIENEKSI.TERÄ ON PITÄÄ OLTA AINA,HUIPU TIKISÄ MUUTEN EI PUU KATKIA.HUSEN SAHASA KAASUNTIN ON SÄÄTENTÄVÄ,SISÄN AJON JÄLKEN SEKÄN,VÄLINLÄ MUU LOINKIN.TIILI ON NYKYN AIKAA KUN,TIETON K0NE HOITELEE SÄÄTÖ HOMAT E1,TARVIA KUN KAASUN LIIPANSINTA PAINAA.

    jees h-valta

    Ehkä kuitenkin kannattaa suhteuttaa käyttö ja hinta kohilleen. En ainakaan voi satunnaiseen raivaukseen suositella liki tuhannen euron ”ammattilaistykkiä”. Johan siinä nauraa aitan varpusetkin. Isojen eurooppalaisten koneet ovat halpoja eli neljännes tilhin ja huskun hinnasta ja omakohtaisella kokemuksella voin sanoa että kestää isältä tytölle jos isi käyttää nuukasti kuten varmasti käyttää.

    arto

    Niin hän menee. ne ei tunnetut merkit varaosien saatavuus on mitä sattuu. ei esm 545 tonnia maksa, tarjoo 650-750e suoralla kaupalla takuuvarmasti saa sahan mukaan. ja kestää. vielä viimmevuotinen malli kaatoi tällä viikolla 2.9ha 3 päivään ylijäreetä 02 metsää kävelyä vielä palstalle 800 metriä sivu. ei säädetty sitten sisään ajon.

    e-h

    Samaa mieltä ammattimiehen ja arton kanssa,ammattiluokan peli vaan,niin on työskentelykin mukavampaa ,ainakin täällä päin kun metsänomistajat ovat kyselleet minkälainen raivuri olis ostettava,niin oon suositellut ammattiluokan sahaa,ja ovat hankkineet.

    oksapuu

    Ensin ostetaan ammattitason raivaussaha ja sitten jos rahaa jää
    niin voi harkita sitä nelivetomaasturia metsäajoon…

    Svedu Petteri

    Tämä voisi olla ihan hyvä:
    http://www.lakeudenkone.fi/tuotteet.html?id=75/813
    (Husqvarna 345FR)

    Itse olen silloin tällöin sahannut tällä. Ihan hyvät valjaat. Ainoastaan bensaletkun murtuminen 2-3 vuoden välein on ongelma. Uusissa on tehty varmaan parannuksia asian suhteen. Joka suhteessa perusversio.

    Jos pidät sahasta hyvää huolta, niin se kestää 20 vuotta, jos esim. sahaat 1-2 viikkoa vuodessa harrastusmielessä.

    Jos vielä epäröit, niin lainaa joltakin sahaa. Jos et innostu aidosti, niin et osta turhaan sahaa.

    MIISU4F

    Itse olen raivaussahannut Jonseredillä 10 vuotta ja tyytyväinen. Ammattisahoina: 2145 ja 2245 ja 2256 oli vähän aikaa käytössä. Alussa joku muinaissaha RS 52…

    Pisimpään kesti työkunnossa 2010 ostettu 2145, jonka laitoin vasta tänä keväänä vaihdossa pois.Vielä siitä joku *mökkiläinen* sai halvan sahan mikä toimii. Minulla oli n.2 ja n. 5 vuotta raivatut siis.
    Tuota *isompaa pyssyä* en koe tarvitsevani eli 2256 :la sahasin alle yhden kauden, kun oli oikein pahaa nuoren metsän kunnostusta. Niitä tehdään niin vähän enää, pärjään ihan hyvin 2245. Se 2256 painaa enemmän eli 8h työpäivässä se vähä oli minulle tarpeeksi liikaa.

    Vectorin valjaat on hyvät. Ne tulevat raivurin mukana. Meni aikansa tottua niihin mutta enää en pois antaisi.

    Itse vaihdan raivurit niin, että yleensä on 2- 3 vuotta ja se vanhempi varasahana. Kun tuoreempi alkaa väljähtyä, vaihdan vanhemmasta päästä pois jne. Nyt kyllä laitoin molemmat *vanhat* pois kerralla. Uskon pärjääväni hetken aikaa yhdellä Jonsered FC 2245, hyllyhinta 850 € mutta paikallisia tarjouksia tms. vaihtoalea voi tutkailla.

    Ensiostajan ja muutenkin uuden raivurin ostajan kannattaa pyytää läjä teriä ja/tai 2T öljyä ja/tai viilainohjain ja viiloja sun muuta *pientä’ kaupantekijäisiksi. Vähintään sytytystulppia.

    Minulla on hyvä ja laadukas huoltopalvelu, ja raivurit pelanneet, että tiliäkin on tehty lue = kolme lasta saatu opiskelemaan. Itselle en ole maista mammonaa haalinnut, lapset tärkein menoerä. Nyt vasta kaikkien vuosien jälkeen hankin *kalliin* auton, kun nuoret alkaa olla enemmän itse pärjääviä.

    Tämä minun kokemus ammattilaisena JA naisena. Naispyssyistä tai edes naisvaljaista en osaa sanoa. Taisin kerran kokeilla nais-avo-valjaita päälle. Ei ollut minun juttu. Tykkään, että valjaat saa lantiosta ja rinnalta kiinni tiukkaan+tukevasti. Kun ei ole juuri kiinteää rinnoissa: kolme lasta oon imettänyt, ne koirankorvat antaa periksi tarpeeksi.

    jees h-valta

    Ostin ensimmäisen halppismerkin raivurin uutena noin 15 vuotta sitten. Tänä päivänä sama maahantuoja ja varaosahuolto. Sen jälkeen pojan muutettua omaansa asumaan annoin hänelle sen 40cc:n koneen trimmerikäyttöön. Vielä tänä päivänä täydessä käyttötällissä hänellä. Itse ostin silloin 7-8 vuotta sitten 50cc:n koneen koska silloin oli paljon ennakkoraivauksia edessä. Sama Oleo-Mac ja maahantuoja edelleen. Nyt pariin vuoteen käyttö vähänlaista mutta kyllä se tuolta autotallin laatteelta käyntiin pörähtää vaikka kaikkea puutöhkää ja roinaa päällään kantaakin. Valjaat ostin Huskun silloin kun viimeksi tarvetta oli. Vanhat totaalisesti hajosivat.

    Gla

    Muuten hyvä laite, mutta vähästä käytöstä huolimatta valjaat särkyivät. Itse en harrasta lottoa, siksi ostaisin ns. ammattikäyttöön tarkoitetun laitteen. Kuten ammattimies sanoi, kyse on pitkäikäisestä investoinnista ja siinä ei satasen tai parin säästöllä ole merkitystä (joka hukataan valjaiden uusimiseen). Tärkeintä on se, että ominaisuudet ovat kohdillaan ja kun laitetta tarvitsee, täytyy sen pelata.

    Oma raivurini on luultavasti kisin toivomaa raskaampi, joten sitä en ala suosittelemaan. Mutta jos tunnet jonkun, jolla raivuri on, pyydä lainaan niin saat tuntumaa siihen, miltä paino tuntuu. Sitten ostat niin raskaan laitteen kuin mitä uskot jaksavasi käyttää. Jos nyt on tarve esim. varhaisperkuulle, tulevaisuudessa voi olla tarvetta muuhunkin työhön. Pikkuraivurin vinguttaminen ennakkoraivauksella käy sekin raskaaksi.

    Rane

    Nämä pienemmät n.45 cm3 ammattitason raivaussahat maksavat 700-900euroa.Vertailun vuoksi rintaimplantit Virossa saa jotain 3000 eurolla.Niiden poistattaminen maksaa sitten 1000-2000 euroa.
    Molempiin toimenpiteisiin Virossa saa EU-tukea.
    Eli taimikonhoito on halpaa jos sitä vertaa kauneudenhoitoon.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 71)