Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan valinta!

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 235)
  • Raivaussahan valinta!

    Pitäisi ostaa raivaussaha pienimuotoiseen metsänhoitoon. Muutama hehtaari taimikonhoitoa ja pientä vesakon ja heinikon poistoa. Onko kenelläkään kokemusta husqvarnan 336FR mallista, saako sillä taimikkoa raivattua? 345FR on jo kova työkalu isompaankin käyttöön, mutta hinnaltaan jo 200€ kalliimpi.

  • husku550xp

    Jätkän kanssa samaa mieltä että optimaali saha on 555. Tuo 345 on ihan kelposaha mutta viisästyneet taimikot on sille liikaa. Varhaishoitoon yksi parhaimmista.

    Puuki

    Jätkälle:

    Yhden käden vesuri toimii hyvin sille sopivassa vesakossa. Toisella kädellä pidetään kiinni vesoista ja lyödään ne poikki vesurilla. Toimii paljon paremmin kuin kahdenkäden vesurilla vastaava homma.

    eero heikki

    Minäpä ostin kunnon raivurin,stihl 260 f,riittää mun tarpeisiin kun en enää ammtikseni tee,omassa metässä kun ei ole viivästyneitä rästejä,yllättävän tehokas peli kokoisekseen,mukana tuli raivaus ja kolmioterä ynnä siimasysteemit.

    husku550xp

    Juu joku täällä kyselikin sahaa ei ammatti käyttöön niin suosittelun tuota 260 stiiliä tai 345fr huskua. Kummastakaan ei kyllä ole kokemusta mutta suosittelen aina laittamaan merkkilaitteen. Joskus ollut mönkijöinä nuita kiinan paskoja ja nyt kun on ollut laatumerkki niin huomaa eron miksi se maksaa.

    Jätkä

    Puuki. Jos saat käteesi Kujikisen puolentoista käden vesurin, niin aivan varmasti sinäkin havaitset, että se on tosi hyvä yhdellä kädellä, tosi hyvä kahdella kädellä ja kärjen koukun avulla sillä saa kätevästi myös vetämällä ohuita vesoja poikki.

    Joskus se toimii myös kuin viikate, kun koukun pohja on oikein terävä.

    pihkatappi

    Aikoinaan kun linjojen raivauksessa ja kepityksessä käytettiin vesureita niin parhaimmaksi osoittautui pitkään varteen lyhyen vesurin terä. Oiskohan Jätkän mainitsema vesuri juuri tällainen. Pitkän varren ansiosta voi lyödä kahdella kädellä ja kevyen terän ansiosta voi tehdä tarkempaa työtä yhdellä kädellä.

    Jätkä

    Se vesuri on juuri sellainen ja parhaat ovat Kurejoen sepänliikkeessä tehdyt. Kevyt vesuri, joka toimii yhdellä ja kahdella kädellä. Terän muoto ja iso koulkku mahdollistavat katkaisun vetämällä taikka niittämällä iskemisen lisäksi.

    jees h-valta

    No nyt kun tiedämme vesureiden aatelinkin niin totean vain edelleen että yhden käden vesuria kummempaa en aio hankkia. Sillä on tähän maailman menoon vesurihommat tehty ja tehdään edelleen.

    harrastelija

    On ehkä aikaisemmin tullut kerrotuksikin vesureista. K-raudalla oli kampanja; 200 kiinalaista vesuria ensimmäisille lauantai-aamuna! Pääsin viimeisiin käsiksi, edellä oli k-ikäinen rouvashenkilö. Kysyin rouvalta, että mitä hän meinaa vasurilla raivata? Ruusupenkkejä, vastasi rouva.

    Meillä oman rouvan kanssa oli monena vuonna aurausviittojen urakat, 3 000 – 5 000 kpl/v. Niillä rahoilla sai mukavasti talvipyörät autoon ja viinilekun ruokapäytään. Samalla tuli hoidetuksi taimikoita.

    Niin se kiinalainen vesuri; terä oli teroitettu jyrkkään kulmaan, mutta rauta oli sopivan pehmeä, joten vedin sen rälläkällä loivemmaksi ja sillä rouva karsi airaisviittoja näppärästi!

    Itsellä tuli ”tenniskyynärpää”, kun katkon ensimmäisenä viikonloppuna rouvalle karsittavaa :-(. Tilaajan toivomuksesta viitta tuli juuresta lyödä 45 asteen kulmassa kertalyönnillä.

    Tolopainen

    Kymmenen vuotta sitten tuli ostettua tilhin 450, eikä koskaan enää tarvitse raivaussahaa ostaa, on vieläkin kuin uusi. Kun panostaa laatuun, pääsee halvemmalla. Raivausssaha ei ole mikään rautakanki ja kulmavaihteessa on syytä pitää vaseliinit vetreänä.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 235)