Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan valinta!

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 235)
  • Raivaussahan valinta!

    Pitäisi ostaa raivaussaha pienimuotoiseen metsänhoitoon. Muutama hehtaari taimikonhoitoa ja pientä vesakon ja heinikon poistoa. Onko kenelläkään kokemusta husqvarnan 336FR mallista, saako sillä taimikkoa raivattua? 345FR on jo kova työkalu isompaankin käyttöön, mutta hinnaltaan jo 200€ kalliimpi.

  • husku550xp

    Semmosen 40ha sahasin 245:sella sitten raahdin ostaa 345, tuona aikana ei ainakaan ollut mitään ongelmaa sahassa. Itsellä kesti 252 semmosen 40-50min tankki, tänään kesti 545:sa varhaishoidossa sen 50-60min, alkaa tieten kone käydä harvaksi.

    Jätkä

    Kyllä oli 252:n säädöt pahasti pielessä, ei mahtanut voimansiirto kestää?

    husku550xp

    Ei ollut voimansiirron kanssa ongelmaa. Päinvastoin 555:sen kanssa ainoa joka kestänyt.

    teemumt

    Sahoista: 345fx- series näppärin ja kierrosherkin jos jostain vielä saa. 545 kohtuullinen. Isompaan ei tarvetta..

    harrastelija harrastelija

    Korpituvan Taneli: ”Keveys on harrastelijalle tärkeä valintakriteeri, saa hiukan tehokin kärsiä sen hyväksi.”

    Mistä se Taneli noin päättelee? Minä huimin työkseni urakalla ammattimiehenä kahden käden vesurilla raivauksia. Viimeisin urakka omassa metsässä oli n. 16 ha.

    Ensimmäinen raivaussaha oli sitten Huskun 165, oli siinä kyllä painoa ja vääntöä riittävästi, eikä keveys ollut silloin tärkein kriteerinä!

     

    Jätkä

    Saha ja sen valjaat muodostavat kokonaisuuden, jonka kaikki osa-alueet pitää olla sopivat keskenään. Vaikka olisi kuinka iso kuutiotilavuus, mutta kone ei kierrä tarpeeksi, taikka päinvastoin, tai kahvat on kehnot, joilla pitää olla kuin ”Metto soitimella” valjaat surkeat tai muuta sellaista, niin erinomainenkaan yksityiskohta ei tee laitteesta hyvää.

    HVA:n 345 – on varsin tehokas saha ja todella näppärä kaikilla osa-alueilla. Totuus on sahaajan hallussa, eli säädöt ja terän kunto sekä tietenkin käyttötaito.

    Jos sahassa kohtaavat valjaat, tasapainotus ja putken pituus, kahvojen asento – oieassa suhteessa, on esim kilon painoero se osatekijä, joka ei välttämättä tunnu lainkaan.

    Kaikesta huolimatta tykkään sahata raivurilla, joka kiihtyy hyvin. Nykymalleista siinä lajissa huippu on HVA:n 555. Myös kaikki nuo osatekijät natsaavat siinä mallissa 100 prosenttisesti.

    jees h-valta

    Metsälehden Makasiinissa muuten oli Kone-Glansin mainos jossa voi tutustua hyvään ja edulliseen raivaus/tahi moottorisahaan nimeltä Oleo-Mac.

    Jätkä

    Kone-Glansin huolto – ja varaosatoimitus pelaa  ilmeisesti yhtä hyvin kuin ”Mannen valinnassa”, eli mikään ei toimi.

    jees h-valta

    Harvemmissa ”huskuissa” on esim. 2:n vuoden takuu. Mutta omapa on valintanne, vaikka sitten ostaisitte sieltä Mannen valinnasta niitä huskujanne. En kyllä käsitä tuota asennetta, minulla ei edes koskaan ole ollut tarvetta heidän huollolleen tahi takuulleen. Ne Oleo-Macit vain toimivat ja kun ikää riittämiin ei niiden kanssa kuulukkaan enää vehdata. Uutta syöntiin jne.jne. Muistaisin kyllä työkaverin joskus tilanneen moottorisahaansa sieltä jotain tarvikkeita ja kyllä ne ainakin silloin sai. Mutta jos ei osaa netistä tilata niin johan sitä silloin sopiikin valittaa, omaa surkeuttaan.

    Jätkä

    Huskuihin myönnetään kolmen (3) vuoden takuu, jos käyttää pienkonebensaa. Sen lisäksi : Onhan se peli taimikonhoidossa. Ukko kuin ukko tekee sillä varmasti 50 % isomman alan päivässä kuin öljy-makilla , samassa ajassa.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 235)