Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan valinta!

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 235)
  • Raivaussahan valinta!

    Pitäisi ostaa raivaussaha pienimuotoiseen metsänhoitoon. Muutama hehtaari taimikonhoitoa ja pientä vesakon ja heinikon poistoa. Onko kenelläkään kokemusta husqvarnan 336FR mallista, saako sillä taimikkoa raivattua? 345FR on jo kova työkalu isompaankin käyttöön, mutta hinnaltaan jo 200€ kalliimpi.

  • Raivaaja

    Lisään vielä että mulla tämä Stihl 460 on kestänyt kuitenkin hyvin. Vanhempi 5-6 vuotta vanha ja kerran kulmavaihde vaihettu. Kytkimen jousia myös muutaman kerran vaihtanut. Tärinänvaimennuskumit alkaa aika heikossa hapessa olla mutta vielä nekin toimii. Toiseen 460 malliin vaihdoin isomman terän joten saa nähdä mitä tuo saa aikaan.

    Ja laajemmin mitään henk.koht. kokemusta eri mallien ketävyydestä ei ole. Paitsi tämä huskun 252 malli mikä oli kestävyydeltään täys pasha.

    Jätkä

    Ammattimetsurit kyllä vetelivät 252:lla parhat tilit ja sahat kestivät toisilla hyvin: kytkinremontti vuoden sahauksen jälkeen – toisilla huonommin: kytkinremontti parin kuukauden välein.

    Kysymys on sahaustekniikasta ja terän leikkuunopeudesta, eli teroituksesta.

    arto arto

    Harvinaista samaa mieltä jätkän kanssa…..Meillä pätkästiin 252 kahvoista 5cm pois tuli nopea liikkeisempi. Joskus meni kytkin 1 vuodessa joskus 2 v, Sahasin kyseisiä sahoja 4kpl.

    Jätkä

    Sen ajan Huskuista kannatti yleensä katkaista – mekin katkaistiin kapeaharteisille tytöille suosista kymmenen senttiä.

    ( Kädensijat hartioiden leveydelle)  Harteikkailla kavereilla riitti viitisen senttiä.

    252 Oli sellainen saha, että sillä hypistelijä poltti kytkimen ja vioitti tarinänvaimennus, kulmavaihdetta ja voimansiirtoakselia. Heille sopi ihan hyvin Tilhin 400 – malli taikka OleoMakkipakki.

    Ronskimpi käyttäjä sahasi Huskulla ilman huolta enemmän kuin muut.

    Ja tämä on siis FAKTA.

    husku550xp

    Hmm haukkuuko joku täällä 252 huskua. Sehän on yksi parhaimmista sahoista ellei jopa paras omalta aikakaudeltaan.

    Syrjälä Jari

    Itsekin sahannut 252 mallilla oli 2 kpl aikoinaan! Viimesen ostin 2006! Hyvä, luotettava saha! Kokeilin myös 225 terällä mutta katkesi akseliputki 2 kertaa, niin sen jälkeen 200 terällä sahasin ja hyvin kesti! Vauhtia kyllä piisasi terässä sillä sahalla!

    husku550xp

    Kummallista. Itsellä oli 245 isolla vklinkan terällä mutta raivattava oli kyllä pientä vesakkoa. En tiedä olisiko miten kova peli toi 245 jos vaihtaisi uuden sahan sarvet siihen.

    Jätkä

    ”Itsekin sahannut 252 mallilla oli 2 kpl aikoinaan! Viimesen ostin 2006! Hyvä, luotettava saha! Kokeilin myös 225 terällä mutta katkesi akseliputki 2 kertaa, niin sen jälkeen 200 terällä sahasin ja hyvin kesti! Vauhtia kyllä piisasi terässä sillä sahalla!”

    -Akseliputki? On todella harvinaista. En oikein meinaa uskoa sen mitenkään johtuvan juuri terästä. Niillä on rytyytetty kolmioterälläkin peukalonpaksuista vesakkoa, eikä ole putket tai akselit hajonneet. Koneessa pitää olla kierroksia!

    oksapuu

    Muistaakseni olin mukana kun 252:seen vaihdettiin pitkää akselia…

    Tuo 245 oli täysi susi, huonoin raivuri mitä minulla on ollut…

    Jätkä

    245 oli Guttaperkkasaha. Moottorikin pyöri takaperin. kulmavaihde oli tosi kehno.

    Meille joku osti niitä kymmenkunta kpl ja se sattui vielä silloin, kun malli oli aivan liian tuore.

    Niistä luovuttiin melko äkkiä, mutta oli joku meilläkin, joka tykkäsi kovasti siitä versiosta.

    252 oli kuirenkin täysin eri malli, mutta jos vähänkään raksuttaisi, niin oivaltaisi äkkiä, mitä tekee voimansiirrolle se värinä, joka kohdistuu joka kerta voimansiirtoon silloin, kun kiihdytetään värähtelyn yli ja myös silloin, kun kierrokset laskevat värähtelyn alle.

    Sahan pitää pyöriä aina, kun se käy, resonoinnin yläpuolella ja pysyä siellä, kunnes bensa loppuu. Ei tule juurikaan ongelmia kytkimestä terälle – voimalinjalla.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 235)