Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terät?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 187)
  • Raivaussahan terät?

    Onko kokemuksia kovapalateristä? Tekeekö mitään? Isompaa puuta nurin tarkoitus laittaa eli tulevan harvennuksen perkaus, pihlajaa ja muuta paskaa on reilusti, mäkinen maasto ei paljon kiviä..

  • MIKANDER

    Kyllä se kannattaa teroitaa jokatankin jälkeen
    Harittaa kerranviikossa vanhaurakkapyssy
    sanoi sitten on hyvä kuin leikkaapartaa
    Opetti kädestä pitäen teroittaan terän
    15.vuottasitten 200.MM teräonnusupeikoille
    225.Raivariin ja tekijäjätikille isolla terällä
    kulmavaihteet ja kytikemet kovilla
    No ARTO PALJONKO ON PALKKA
    KUIN SANOIT ETTÄ HYVIN TIENAA
    URAKALLA

    arto arto

    Kokemuksesta edellisellä sahalla 2 raivauskauteen pitkälti yli 200ha sahailin. Viilaus kerran viikkoon. En päivääkään sahannut tylsällä terällä, Ne viime vuosisadan opit on minulta karissut risukoon. uutta tullut rutkasti, Maailma muuttuu niin minäkin opeilla eteen päin. Sillä opilla risut muuttuvat seteleiksi. Ei tarvitse taksoista valittaa, hyvin tienaa, eikä todellakaan löydy mustia kantoja minun sahaus jäljestä. vaikka toiset niin väittää. Palkasta en kerro saattaa näiltä joka tankin viilailijoilta pettää pumppu, tai menee työnilo. kateudesta.

    Nimetön

    MINULA KUN ON TUO PANKIKIN,ELÄTEVÄTÄNÄ NIIN PITÄÄ,SAATA ALUETA A1KANSEKSI.SEN TÄHTEN ON PITETÄVÄ TERÄKIN,TIKISÄKIN E1 OLE MINULA VAROJA SAHAILA MUSTIA KANTOJA.SEKÄN KUN VIILAUS TAITO ON,HALTUSA NIIN E1 SITÄ TERÄÄ KAUVAN SIPASE.TÄÄLÄN PÄINKIN NÄKYYKIN KUNTAN LEIPISÄ,TUNTI MIEHET VIILA KUSTANTUSKISA SÄÄSTELEVÄN E1,LYÖ LEIPINLE SE SÄSTÖ URAKA HOMISA.URAKA TAKSAT ON NYKYJÄÄN,KIRETÄ PITÄÄ SAATA AIKANSEKSI MUUTAKIN KUN,METELIJÄ SEKÄN PAK0N KASUA.

    Jätkä

    Tuollaisen pyöröterän tylsistymisen huomaa vain ammattitaitoinen käyttäjä.
    Jotkut kuvittelevat kovapalaterän kestävän terävänä iät ja ajat. niin ei kuitenkaan ole.
    Tosin kokemukseni kovapaloista rajoittuu Käsi – pöytä – ja kenttäsirkkeleiden teriin, mutta esim kenttäsirkkeli pyytää peltiterällä teroitusta kerran tunnissa ja kovapaloilla kaksi kertaa normaali päivässä.
    Tuntuu uskomattomalta, että jossain Perähikiällä olisi keksitty menetelmä, jolla raivurin terän saa pysymään terävänä viikon, jonka aikana ammattisahalla sahataan parikymmentä tankillista.
    Jokainen toki ymmärtää, millainen pitää olla hyvin leikkaavan hampaan särmä. Se on kohtalaisen ohut, että se laikkaa kevyesti. Ohut särmä kuluu ja murtuu sangen nopeasti, mutta on osaavalle teroittajalle nätti homma teroittaa. Sanoisin, että pelkkä teroitus vie aikaa korkeintaan pari minuuttia, kun ei aleta konstailemaan mitään teroituskantoja tms.

    Metsuri motokuski

    Varsinkin jos on paljon pihlajaa raivuualueella niin takuulla ei kerta päivään teroitus riitä vaikka maahan ei osuisikaan. Itse olen pääosin sipaissuut terän joka toisella tankilla ja aina se vain paremmin menee viilauksen jälkeen.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Jos Arto viilaa kerran viikossa, niin sittenhän minun pitäisi pystyä raivaamaan koko kesä yhdellä viilauksella.
    Kyllä se vätöisemmänkin raivurin terä pitää kerran päivässä viilata ja tarkistaa haritus. Haritustarve on viilausta enemmän kiinni sahattavasta puusta ja terän materiaalista.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    harrastelija harrastelija

    Kyllä tuo kovapalaterä kiinnostaisi, kun jalkakin alkaa pitämään päällä. Vuosi sitten sain aikaiseksi vain muutaman tankillisen, koska vanhasta selkäviasta yllättäen meni oikeasta jalasta tunto.
    Konneveden yhteisessä tapaamisessa ei uskaltanut tieltä astua maastoon, kun jalka petti. Muutenkin piti kävellä varovasti tasaisellakin.
    Selkä nitkahti v. 1968 ja vuosi sitten alkoi oikeasti vaivata!

    Niin, tuosta kovapalasta sen verran, että klapikoneessa on 700 mm:n kiekko. Olen sillä sahannut n. 1 000 i-m3 klapeja yhden huollon välillä.Tammikuussa kipinät lensi pohjapuuna olleesta koivusta, mutta silti sillä on sahattu ihan kelvollisesti lähes 600 i-m3 !

    Jos raivaussahan kovametalliterä kestää samassa suhteessa, niin olisi kyllä kannattava sijoitus.
    Pystyykä raivaussahan kovametalliterän teroittamaan esim. timanttiviilalla?

    arto arto

    Tuntuu uskomattomalta, että jossain Perähikiällä olisi keksitty menetelmä…..Etu hikiälle,,,,,,,suomi on pieni maa. En ole missään p-hikiässä. Netti aikaan maailma avoin kaikille. Vaihdamme ajatuksia melkein ympäri maailmaa toisten AMMATTIMETSURIEN (siis oikeiden) jotka nyhtää elantonsa metsästä kanssa, Kerroin vaan oman kokemuksen ketjussa, Näyttä toisille olevan liian kova kolaus, kun ei itse osaa. Jatkan samaa rataa.

    Jätkä

    ”Jos raivaussahan kovametalliterä kestää samassa suhteessa, niin olisi kyllä kannattava sijoitus.
    Pystyykä raivaussahan kovametalliterän teroittamaan esim. timanttiviilalla?
    Lähetetty: 8 h, 34 min sitten
    Lähettäjä: harrastelija ”

    Katkaisusirkkelin kovapalaterän ottaessa metalliin, sen palojen reuna murenee, mutta ne voivat leikata ”ihan hyvin” senkin jälkeen.
    Halkaisusirkkelissä suurin vahinko tapahtuu, jos palan sivut saavat osumaa. Silloin terä alkaa puoltaa ja ”luikerrella”.
    Kun terä saattaa olla jopa yli metrinen, on kaikille selvää, että jos se tekee mutkaista sahausta, täytyy terän voimakkaasti hangata kyljillään puuhun ja silloin se lämpiää – jopa kuumenee parissa sekunnissa.

    Kovapalaterää voi toki teroittaa timanttiviilalla, mutta kovapalan rintakulma hiotaan suoraksi, joten viilan pitäisi olla suora.
    Joissakin rautakaupoissa on pienikokoisia timanttilaikkoja pikkukulmuriin, niistä kun löytää omaan kulmuriin sopivan, niin A-vot. Siinä vaiheessa akkukäyttöinen kulmahiomakone voi lunastaa hintansa.
    Edullisin tapa olisi toki kerätä kimppa ja lähteä opintomatkalle arton terähuoltoa katsomaan ja oppimaan.
    Ainakin minua kiinnostaisi kovasti nähdä sellaiset ihmeet, kuin viikon kestävä terä, 1 ha /päivässä tahdilla ja ihmemies arto.
    Pyöröterää voi ”Ryynata”, eli tasoittaa hiomakivellä reippailla kierroksilla. Kun hiomakivi vain hipaisee hampaiden kärkiä, terä teroittuu ja pysyy suhteellisen terävänä pitkään. Tempun voi tehdä kerran teroitusten välillä.
    Kutterinterät ryynataan hyvinkin usein, höyläkoneissa on kiinteästi asennetut ryynauslaitteet.

    Rane

    Jos terä tuntuu tylsältä niin hyvä konsti on kääntää se toisinpäin.Kun sillä sitten on sahannut tankillisen ja kääntää taas toisinpäin niin jopas tuntuu terä purevan.Eikä tarvitse viilata.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 187)