Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terät/ teroitus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 96)
  • Raivaussahan terät/ teroitus

    Merkitty: 

    Hei vaan metsien miehet/naiset!

    Mielenkiinnosta kyselen millaisia teriä käytätte raivureissanne? Pelti, vaiko kovapalateriä?. Jos Arto viitsisi vastata sen teroitus ohjeen? Vaikutti mielenkiintoiselta kun jostakin sen luin aiemmin, mutta en oikein saanut sitä älliini,miten se tapahtui! Oletteko vertailleet esim strand ja kovapalaterien leikkaavuutta! Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne ja teroitusvinkkejä! Käytättekö 200mm vai 225 mm teriä?

     

  • arto

    Itse käytän 200 pärjää hyvin 45 cc kone kyseessä. 225 isomassa koneessa. Terän teroituksesta sen verran hyvä apu viilanohjain, ja tietty haritusrauta. Itse käytän paksua viilaa melkein 0 kulmassa, leikuuhammas tulee melkein suora siinä pehmeä leikkaus ja ottava. Haritusta 1 terän vahvuus. STRAND.ilta löytyy upeita teränteroitus juttuja niin isolle kuin pikkupuulle. Niihin kumpaankin omat jutut

    koillis lappi

    Ja kulumavaihteet,hermoista puhumattakaan.

    mehtäukko

    Joo, kuten mainitsin,”neuvoja ei osaa antaa…”

    Itse teen kuitenkin niin ja olen ”pitemmässä juoksussa” sen kannattavan. Joku tehköön miten haluaa.

    Jos joku on opetellut teroittamaan jääkairan pikkurälläkällä (lamellilaikalla) niin, että kaira uppoaa niin kohva-, kuin teräsjäähän v……..ta, hallitsee rs-teränkin teroituksen…

    Syrjälä Jari

    Kiitos jätkälle opastuksesta! Onko teillä kokemuksia strand terästä?

    koillis lappi

    Sirkkelin terissä on negatiivisia ja positiivisia riippuen käyttötarkoituksista.Jätkä tuolla jutteli vähin hampaiden kulmasta.

    Raivaussahan terä on aika helppo pitää aloittelijankin kunnossa vaikkapa viilanohjuria apuna käyttäen.

    Syrjälä Jari

    Kiitokset Artolle! Täytyykin kokeilla tuota nolla kulmaa! Onko viilana 5.5 vai jopa isompi?

    Jätkä

    Minä olen käyttänyt jo monena vuotena 6,3 millin viilaa ja tavoitellut kahdeksan asteen kulmaa. Valmistajilla taitaa olla teräpaketissa 15 astetta, mutta tuosta vinoudesta ollaan myös sitä mieltä, että se kiilaa lastua hampaan kylkeen ja ”terä panttaa” helpommin. Siksi ainakin minä olen käyttänyt jyrkkää kulmaa, kokeiltu on myös nollakulmaa, Sillä ei ehkä leikkaa yhtä kevyesti.

    kuusessa ollaan

    Tuttu ammattilainen siirtyi Strandiin, leikkaa pehmeästi ja tehokkaasti. Taitaa olla ohuempi ja kovempaa ainetta.

    Olen kanssa viilaillut lähes nollakulmaan pyöröviilalla. Tuttavan Raite-teroittimella teroitin kerran useamman terän, jos olisi enemmän raivuuta, ostaisin itselle. Leikkaa tasaisesti ja värinättömästi sen jälkeen, hampaat saman mittaiset ja tasapaino kohdallaan.

    Jätkä

    Henkilökohtaisesti en käytä yleensä ohjaimia, koska ne hidastavat teroitusta ja viila kuluu epätasaisesti. 6,3 milliselle viilalle ei taida ollakaan ohjainta. Se on kuitenkin niin, että kun tankillinen kestää lähes 2 tuntia, eikä sahailla kiviin, niin terä on niin helppo ja nopea teroittaa, että siinä ei saa aikaa kulumaan kahta minuuttia. Hyvä viila ja hyvä asento, niin yleensä riittää yksi täysimittainen työntö / hammas.

    Syrjälä Jari

    Strand terän teroitus ohjeet?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 96)