Keskustelut Tekniikka Raivaussahan terän lukitus

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 128)
  • Raivaussahan terän lukitus

    Ohjeissa neuvotaan ostamaan aina uusi lukitusmutteri, kun vanha ”nylock” ei enää pidä.

    Itse en ole uusia muttereita ostanut, vaan olen lukinnut sen saman mutterin aina uudelleen ja uudelleen ruuvilukitteella. Ja hyvin pysyy ja saa auki normaalisti.

  • jees h-valta

    Vai veikkaa Jätkä Arton liksoiksi sataa tonnia. Olet varmasti huomannut ettei sinun kannata veikata eikä lotota. Tuo ei taatusti pidä paikkaansa vaikka lähes ympäripyöreetä vrk:ta tekisikin. Palkollisena metsätyöstä ei tuollaisia revitä. Puolessakin siitä on jo tekemistä. Ja huomautan ettei saha-ja autokorvaus ole palkkatienestiä. Se on kulukorvausta joka oikeasti on nimenomaan sitä.

    Jätkä

    Huomauttaisin kuitenkin Jeessille, että hyvin monet ovat käsittäneet Bruttosumman sisältävän kaikki tulopuolen, on se sitten verotettavaa tai ei.

    Mielestäni olisikin aina mainittava verotettavana tulona, vaikka maksajalle kaikki onkin samasta momentista peräisin.

    Kun arto painaa taimikoita hehtaaritolkulla joka päivä ja taksa on 200 – 800 € / ha, niin vaikeuksia voi tulla putkimaakarille ynnätä loppusummaa.

    jees h-valta

    Tuo hehtaarihöpötyksesi ei ole palkollisen tapoja edes. Jos noilla mennään niin yleensä on kyse yksityisyrittäjän taksoituksesta urakkatyyliin kertakorvausperiaatteella. Työläinen tekee joko urakka/tahi tuntipalkalla. Työnantaja sitten käyttää näitä ha-taksoituksia laskuttaessaan. Esim. mhy, tai muut metsäpalveluyritykset.

    oksapuu

    Niimpä …

    Ei olla enää kasarilla. Nykyisin MO pyytää tarjoukset ja metsänhoitotyöt tehdään hehtaaritaksalla+alv…

    Firma tai yrittäjämetsuri voi sitten palkata verokirjametsureita jos haluaa mutta se ei ole MO:n asia…

    oksapuu

    Höpö höpö…

    Esimerkiksi ”isofirma” tarjoaa MO:lle metsänhoitotöitä tietyllä hehtaaritaksalla. Saadut työt kilpailutetaan paikallisilla yrittäjillä ja samalla käytetään kertyneet boonukset pois…

    Niin se vaan menee…

    jees h-valta

    Oksapuu aivan sataoikeassa, noin se vaan menee. Itse olen kyllä noita ”isofirman” laskuja juuri tuolla ha-taksalla maksanut. Lähinnä istutuksella  (Pohjois-Satakunta) kyllä mutta sama on ääni askelten myös raivaustoimissa. Sieltä sitten eräs emäntä käy varmasti joko tunti-tahi urakalla tekemässä työn. Eikä huono lainkaan olekkaan. Tekijämimmi.

    Jätkä

    Kysytäänpä artolta urakoiden hinnoittelua. Kusipäitä voi kusettaa kiinteällä taksalla, mutta ammattilaisilla on selkeät taksoitusnormit.

    Sääliksi käy Isofirman kanssa työsuhteissa olevia. kaksin käsin heitä kusetetaan, mutta se kai on oma häpeä, taikka isän ja äidin aikaansaama tekovika. Sen lisäksi metsänomistaja on ”Mopen osilla” tuossa hommassa.

    oksapuu

    Niimpä niin…

    Jätkä voi tietysti nousta sieltä kiikkustuolista ja tehdä yhdestä hankintaalueesta tarjouksen kun kerran yrittäjä on.

    Voi tietysti palkata arton avuksi jos ”isofirma” tekee halvalla…

    Tuskimpa kukaan yksittäinen MO suostuu maksamaan enempää mitä halvin tarjous on, metsähallituksen mukaan hyvä työnjälki kuuluu taksaan…

    Jätkä

    Jätkä on kyllä askarrellut MH:n taimikoissa sen verran, että tietää, että yrittäjämetsurit tekevät tarjoukset määrätyistä kuvioista ja taksa on se, laskit miten tahansa.

    Tämä on kiero menetelmä ja monet yrittäjät ovat jo luovuttaneetkin MH:n kilpailutuksien kanssa, Aina siellä kuitenkin joku haksahtaa pistämään esim 300 hehtaarin urakassa muutaman kympin/ ha  liian halvan tarjouksen. Siinä voi mennä koko kesä lekkeriksi.

    Tuossa on pari yrittäjää, jotka kertoivt tehneensä joka kevät tarjoukset, mutta ei ole moneen vuoteen enää tärpännyt, eikä keljuta yhtään.

    Jätkä

    Onko joku väittänyt, että verokirjalla ? MH ottaa vastaan vain y-tunnuksilla toimivien tarjouksia.

    Oletko noin naiivi, vai näytteletkö vain? Tottakai tarjouksen kannattaa tehdä, mutta vain sellaisen, jolla voi vähän tienatakin.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 128)