Keskustelut Tekniikka Raivaussahan talvehtiminen

  • Tämä aihe sisältää 33 vastausta, 22 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Izuzuuppinen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
  • Raivaussahan talvehtiminen

    On aiheesta ollut jossain aiemmassakin ketjussa mutta sanokaahan kokeneemmat miten Husku lähtee parhaiten keväällä käyntiin seisokin jälkeen. Pitääkö varastoon laitettaessa tankki ajaa tyhjäksi vai pitääkö tankkiin jättää pienkonebensaa?

  • Itämaan ihme

    Se mitä itse noudattanut, terä alaspäin säilytys.

    Toisinaan jää bensat tankkiin toisinaan ei. En ole huomannut ongelmaa keväällä, itse lantratuilla menty.

    Ja olihan tuo yksi 545 autotune huski yhden talven metsässä hangen alla. Työmaalle puolen kymmentä kilometriä ja satoi yhden yön aikana tiet tukkoon. Tammikuussa jäi metsään ja huhtikuussa pääsi takaisin työmaalle. Samalla sahalla työmaa loppuun.

    Palveli vielä 2 kautta sen jälkeen. En toki suosittele tätä säilytys tapaa, mutta kokeiltua tuli tuokin.

    trimmeri

    Edellisvuotisella 98 pohjasella pentsiinillä keväällä käyntiin, niin kuin muutkin pienkoneet. Tilhi tarttee kaksi-kolme nykäsyä ja töihin. Kerran kävi kyllä niin, kun syksyllä tein jatkuvassa vesisateessa kiireessä ennakkoraivauksen ja vippasin tilhin homman valmistuttua suoraan märkänä vajaan, niin keväällä kytkin juntturassa. Jännä juttu muuten se, että ms261 tarttee aina sen 5-6, olkoot sitten uudet tai vanhat pensat, talven seissyt tai päivän. Onkohan m-tronikin syytä tuollainen nykimistarve. Wanha varasahakin 520sp rakettikin lähtee aina kolmannella

    Itämaan ihme

    Tietokone sahat on aina olleet hieman huonompia käynnistymään. Lämpimänä saattaa jopa v-käyrä joskus nousta varsin korkealle, kun lämmin saha ei meinaa millään käynnistyä.

    555 huski käynnistyy lämpimänä ekalla, kylmänä toisella tai kolmannella.

    Makarov

    Kyllä nuo stihlit ihan hyvin käynnistyy lämpimänä sekä kylmänä

    Visakallo

    Talviraivaus on kaikentyyppisille sahoille oikein hyvä säilytystapa. Ei ole kesälläkään käyntiinlähdön kanssa ongelmia!

    arto

    Tietokone sahat on aina olleet hieman huonompia käynnistymään. Lämpimänä saattaa jopa v-käyrä joskus nousta varsin korkealle, kun lämmin saha ei meinaa millään käynnistyä. Kannattaa vilkasta sitä sahan mukana tulevaa ohjekirjaa. Niin käynnistyy ihan samoin kuin suutinversiot.  95 käytetty ja usea vuosi eikä mitään ongelmia ollut.

    Metsuri motokuski

    Sellaista ei ole ainakaan minun sanoissani ilmennyt että tietokonesaha olisi huonompi käynnistymään. Jos ilman kuristinta ei lähde ensimmäisellä tai toisella niin kuristin päälle niin lähtee. Saha vain pitää olla kunnossa. Jos sahaa joutuu tempomaan ylettömästi niin jossain on vikaa.

    Itämaan ihme

    Sanalla hieman en tarkoittanut yletöntä repimistä vaan juurikin hieman huonompaa käynnistymistä.

    Perinteinen kaasari 1-3 nykäistä, tietokone 3-6 nykäisyä.

    545 autotunessa lämmin käynnistys voi olla todellinen painajainen tankkausten välissä. Ei auta päivitykset, tulpan vaihdot yms.

    Saa nykiä +10 kertaa, että hörähtää.

    Metsuri motokuski

    Silloin ei kyllä 545 autotunen ohjelma toimi oikein jos näin on. Tilhissä, ei ainakaan minun sahoissa , vastaavia ongelmia ole ollut. Eilen juuri tuli tehtyä perkausta ja kyseisiä tilanteita oli useita. Yleensä ensimmäinen tai toinen nykäisy käynnisti sahan.

    Pavekka

    Puolilämpöisenä ne yleensä nyittää merkistä riippumatta jos nyittää, mieluummin vielä laskulämpöön mielestäni. Ja nykyvehkeet vähän enemmän kuin vanhat.  Kaikki tietenkin kehuu omia suosikkejaan että viimeistään ensimmäisellä ja sitten vaan sahaamaan. Sähläämällä saa kaikki merkit nyittämään.  Vanhoilla huskin moottorisahoille kymmenenkin on ihan normaalia.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)