Keskustelut Tekniikka Raivaussahan siimapää

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Raivaussahan siimapää

    Merkitty: 

    Onko kenelläkään neuvoja. Stihl 460 raivaussahan sopiva ja laadukas siimapää ja millainen siima heinille ja horsmille.

  • Metsuri motokuski

    Minusta paras siimapää on tilhin oma siimapää. Se toimii hyvin ja on kestävä.  Jos on paksumpaa niitettävää niin laittaa Oregonin siiman jossa on metallilanka sisällä. Sitten kun se menee oikein paksuksi kuten ohdakkeen niittoon niin kolmioterä on paras.

    vmt

    Samaa mieltä, että se Stihlin oma siimapää lisäsetti on tosi hyvä. On nopea vaihtaa kulmavaihteineen ja kestäväkin ollut. Itsellä 490 sahassa käytössä ja ei jaksa ukko heilua niin nopeasti kuin mitä se leikkaisi.

    Per Ä Reikäs

    Tokmannilta siima kuin siima

    Ite käytän vain kolmio teriä

    rakentaja

    Siima ei kestä paljon kantoja ja vesakkoa. Oregonin kolmelapainen on hyvä niittohommissa.

    Metsuri motokuski

    Siimä ei kestä oikeastaan yhtään vesakkoa saatika kantoja. Vielä kun kierrokset on korkeat sitä vähemmän kestoa löytyy. Eihän se siima ole tehtykkään kuin heinään. Siinä se toimii.

    arto

    Tuossa kestävää siimaa .   Oregon Flexiblade siimaPatentoitu leikkausjärjestelmä, jolla on voimaa katkaista helposti jopa 20 mm paksut korret. Erittäin kestävä ydin, jonka ympärillä vahvistettu, hammaspintainen kuori. Leikkaa tiheää kasvillisuutta kuten korkeaa ja paksua ruohoa, pensaita, ohdakkeita Leikkaa vauhdilla vaikeissakin olosuhteissa Jättää ruohoon siistin leikkausjäljen Vaimeaääninen ja taloudellinen mainioiden aerodynaamisten ominaisuuksien ansiosta Toimii hienosti JetFit -leikkuupäiden kanssa

    Jätkä

    Nuo siimat pitäisi aina liottaa ennen käyttöä, ainakin jos käyttöohjetta haluaa noudattaa. Samoin esim Tilhin muoviveitset, jotka on saranoitu siihen kiekkoon kiinni. Pitää liottaa, että ovat paljon kestävämmät. Myös nuo Oregonin hammastetut pätkät …

    Metät kunnossa!

    Joo, FX545 sai keväällä suojan ja sitten vaan terän tilalle siimapään + Stihlin siimaa jota liotettuna käytin eikä kyllä voi moittia. Kamat maksoi noin 160 € ja tuo 30 m siima kestää näillä näkymin monta vuotta – useampi hehtaari kuitenkin tuli kesäkuun alussa heinättyä – ja pitää myös ensi keväänä tehdä. Pieni vesakko näyttää menevän kun vaan antaa kierroksia…..

    Puuki

    Akkutrimmeri kustansi 55 €, kun akut oli jo olemassa.  Pelaa vajaan tunnin yhdellä akulla.  Jaksaa niittää melko paksua heinikkoakin  eikä tukkeudu helposti, kun siinä on vain yksi  muoviläpykkäterä.

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)