Keskustelut Tekniikka Raivaussahan siimapää

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
  • Raivaussahan siimapää

    Merkitty: 

    Onko kenelläkään neuvoja. Stihl 460 raivaussahan sopiva ja laadukas siimapää ja millainen siima heinille ja horsmille.

  • Arnold Layne

    https://www.uittokalusto.fi/stihl-fs-ruohosetti-a214.html

    Sattumanvaraisesta kaupasta ruohosetti ei ole valittamista minun satunnaisiin työskentelyihin. Samalla siimalla katkon heinistä horsmiin.

    pihkatappi pihkatappi

    Kätevä, vaihdetaan vain kulma kun työlaji vaihtuu. Eli yksi ruuvi auki, kulmavaihde irti ja toinen setti tilalle ja kulman kiinnitysruuvi kiinni.

    Jätkä

    Facepookin keskustelupalstalla koin täystyrmäyksen, kun oli kyselyä ruohotrimmeristä ja ehdotin tuota vaihtoehtoa.

    ”Kun samalla rahalla saa kokonaisen Kiinalaisen raivurin ja siihen kiinalaisen ruohokiekon, niin onhan se hullua ostaa Tilhiin lisälaite . Lisälaite on vain lisälaite ja sen asentaminen ym on niin iso homma, että ennen kannattaa hankkia kunnon Kiinalainen raivuri trimmaukseen”!

    Katsoin turhaksi esittää enempää omaa kantaani, joka kylläkin on ainoa oikea.

    pihkatappi pihkatappi

    Facebookki on vielä kokematta, lienee suosittu, kun kerta kaikki pöljät siellä vaihtavat ajatuksiaan.

    Puuki

    H-qvarnalla oli vastaava siimakiekko joka kiinnitettiin terän tilalle mutterilla  Stihlillä yhtä hyvä siimaleikkuri mutta miksi koko kulma pitää olla mukana , kun vaihdetaan vain terä.

    Nykyään pienempiin heinän leikkuutarpeisiin on hyviä akkuleikkureita. Horsmatkin vielä katkiaa mutta vesakko ei 1-piikkisellä trimmerillä.  Jos on jotain akkusarjaa ennestään olemassa, niin melko edullisesti saa hankittua siihen sopivan heinätrimmerin .

    Jätkä

    Kulmaa vaihdetaan, kun tarvitaan erilainen kulma! Ei kai sen oivaltamiseen tarvitse Saksalaisen tohtorin tieteellistä tutkimusryötä?

    Monet käyttävät hieman ylipitkää siimaa trimmauksessa, jolloin sen täysimääräisessä hyödyntämisessä on oleellista, että siimat viuhuvat vaakatasossa, jolloin jälki ei hammasta.

    Joillakin sahanvalmistajilla on pitkäputkinen malli, joka on tarkoitettu trimmaukseen, mutta siinä voi käyttää myös normiterää. Keskimääräistä pidempi käyttäjä voisi hyvinkin hankkia pidempiputkisen sahan ihan raivaukseen, että saisi terän vaakasuoraan jo puolessa metrissä.

    Karheimpia horsmikoita ja niittorisua varten ovat käyttäneet teräketjusta pätkittyjä ketjuja väärinpäin, niitä kun on kolme viiden sentin pätkää niitattuna terään väärinpäin, niin alkaa pajukkoa lakoamaan.

    Puuki

    Eihän sen siiman pyörimisen kulman tarvi olla eri kuin raivausterän , jos se on jo alunperin sopivassa kulmassa kuten pitäisi olla.  Puun taimien/risukon raivauskin onnistuu parhaiten terän pyöriessä suunnilleen vaakatasossa runkoihin nähden.  Siima oli huskin siimakotelossa sillä korkeudella , että ei merkittävää eroa ollut rs:n terään verrattuna.

    Kolmioterä lienee paras terä pikkuvesakon niittoon.

    pihkatappi pihkatappi

    Kolmioterä on hankittuna, kyllä se heinääkin katkoo, on vain onnettoman pieni siipi, jos heinälasveja niittää. Tuohon kun kärkiin saisi 5 senttiä metallia, joka pysyisi takuulla kiinni. Hankin kuitenkin tuon Stihlin ruohosetin, turvallinen ja kulmakin sitä varten tehty.

    Petkeles Petkeles

    ”taimien/risukon raivauskin onnistuu parhaiten terän pyöriessä suunnilleen vaakatasossa”

    Heh! Kyllä sen kuuluisi viettää sahurista poispäin jos hallitusti sahataan.

    Jätkä

    Petkeles. :”taimien/risukon raivauskin onnistuu parhaiten terän pyöriessä suunnilleen vaakatasossa”

    ”Heh! Kyllä sen kuuluisi viettää sahurista poispäin jos hallitusti sahataan.”

    -Niinkö sinusta?  Ja sitten samoilla säädöillä trimmeriä pyörimään?

    Oletteko milloinkaan ihan aikuisten oikeasti trimmanneet R-sahalla? monilla erilaisilla terillä, siimoilla, veitsillä, kolmioterillä, ketjuterillä, hammassiimoilla, erilaisilla kulmilla ja runkoputkilla?  ETTE ole, mutta puhutte asiasta kuin rahaton lehmänostaja.

     

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)