Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan kestäminen

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 122)
  • Raivaussahan kestäminen

    Alkaa Stihl 450 olla jo miehen iässä ja mielessä

    käynyt sahan uusiminen.

    Kun ynnäilin sahattuja tankillisia, alkoi epäilyttää tuo vaihdon järkevyys.

    Paljonko tankillisia, hehtaareja tai tunteja olette sahanneet tämän kokoluokan sahoilla, ennen kuin se alkaa olla valmis Pärnäsen korjaamolle ?

  • kuusessa ollaan

    545 on ruotsissa tehty.

    meetsuri

    545 ja 555 saa kytkimet rikki kesässä sellainen joka paljon sahaa. Viime kesänä tuli uusiin sahoihin vahvempi kytkin niin saattaa kestääkki

    arto

    Huonolla terällä kytkimet saa rikki. Maahantuojan ohje (ammattikäytössä kestää muutaman kuukauden) Takuu muistaakseni 300 tuntia. Itsellä kesti 545 fx suutinversiossa reilut 180ha.  Katkasi jousen. Vaihdoit sitten rummun  ja kytkimen.

    Jätkä

    kuusessa ollaan. Sori, ajattelin sitä makita-versiota….

    meetsuri. Kytkin ei kulu käytännössä lainkaan, kun pitää kierrokset niin korkealla , että kytkin on kiinni koko ajan. Veikkaan, että arto (joka on ilmeisesti palstalla ainoa, joka sahaa paljon) , remontoi huskun kytkimiä hyvin harvoin.

    Metsurien rivitalossa oli kaksi MHY:n metsuria ja molemmilla samanlaiset huskut. Kävivät samaan tahtiin töissä, toinen sahasi kaksi kertaa enemmän kuin se toinen, mutta hän teki kerran vuodessa kytkinrempan, ja vähemmän sahaava teki n. kolmen kuukauden välein. Itse asiassa MINÄ tein kummallekin kytkinremppoja, joten tiedän kyllä, mihin tahtiin niitä tuli.

     

    kuusessa ollaan

    husku550xp: Vie saha takuuhuoltoon, tuo ei ole normaalia autotuneversion toimintaa, pitäisi säätyä todella nopeasti, ilman odottelua. Kuullostaa, ettei saa polttoainetta liikkeelle…

    Metsänmies

    Jätkä on oikeassa . Kyllä kytkimet kestävät kevyesti läpi kesän ,kun antaa sahalle kierroksia, eikä luistata kytkintä vajaalla kaasulla. Toinen hyvä asia on opetella, että sahalla todellakin leikataan puuta,eikä hakata terää puuhun väkisin tylsällä terällä. Käyttöä varten raivurit on tehty, eikä nyhjäämiseen.

    oksapuu

    Taas on iloisesti moottorisahat ja raivurit keskenään sekaisin…

    Artokin huomannut että huono (tylsä) terä on kytkimelle turmiollinen. Näin se homma etenee 🙂

    husku550xp

    On käynyt huollossa. Ei kuulemma tietokone herjaa mitään vikaa niin ei kuulemma ole vikaa. On tuolla stilhillä se reipas 200ha tullut raivattua ja lisää tulee kokoajan. Autotunella hieman vähemmän. Sehän se tuossa oli jännä kun se itse malja oli sielä mennyt aivan murusiksi.

    Raivaaja

    Joo, kyllä tuo stihl on viaton peli. Ainoa minulle merkityksellinen asia joka huskussa kenties parempaa on talvella toimivuus. Ei tuosta omakohtaista kokemusta mutta näiden nettihavaintojen perusteella tuo. Kaasuvaijerin jäätyminen ym.  Mutta ei ongelmaa kunhan muistaa rasvata vaijeria. Yksi mulla ollut husku ei kestänyt. Tärinänvaimennusjouset, kytkimen jouset ym meni jatkuvasti. Mutta tuosta olen aiemmin puhunut joten ei siitä sen enempää.

    husku550xp

    Kyllä se tuo 555 on toiminut itselä tosi hyvin mutta tuo 545 on ollut oikumpi versio. Tuo huskin talvitoimivuus on aivan omaa luokkaansa ainakin 555 mallilla. Stilhinki saa pienella vaijerin suojauksella pelittämään. Muistelisin että koneviestin testissä 460 sahattiin 400ha ennenkuin meni kytkin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 122)