Keskustelut Metsänhoito Raivaussahan kestäminen

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 122)
  • Raivaussahan kestäminen

    Alkaa Stihl 450 olla jo miehen iässä ja mielessä

    käynyt sahan uusiminen.

    Kun ynnäilin sahattuja tankillisia, alkoi epäilyttää tuo vaihdon järkevyys.

    Paljonko tankillisia, hehtaareja tai tunteja olette sahanneet tämän kokoluokan sahoilla, ennen kuin se alkaa olla valmis Pärnäsen korjaamolle ?

  • Metsänmies

    Tsot  tsot. Taas Jätkältä virhearvio. Ei kuulosuojaimien käyttämättömyydellä säästä mitään. Työnantaja kustantaa paristot. Ottaisin toki nekin rahana, mutta työnantaja ei suostu siihen. Näinköhän joutuu vielä leipäjonoon tuon sektorinsuojan vuoksi?

    pihkatappi pihkatappi

    Tökkäilee joo ja tarkat sahauksetkin menee lähes poikkeuksetta terän kärjellä hipaisemalla, jos jää pieni pitopuu joskus niin vasen käsi varmistaa. Työnteko vaatii tietysti opettelun raivaussahaukseen, mutta kun alkaa olemaan voiman oikealla puolella ja hallinta sillä tasolla, että voi sahata vaikka koko päivän oikealla kädellä, nysväämiset jää vähemmälle. Käytän silti sektorisuojaa, voihan se terä osua kengän kärkeen tai siihen vasempaan käteen ja siksi se on meillä pakollinen, tosin käyttäisin muutenkin. Ja käytän myös kahta kättä, välillä vaan vasen siirtelee risuja. Ja virheitä sattuu joka päivä, mutta toisaalta viime viikolla kaatui risuja reilun hehtaarin alalta per päivä, eikä sektorinsuojan tuesta ollut mitään hyötyä, varmuuden vuoksi oli paikallaan.

    Metsänmies

    Ei siitä sektorinsuojan käytöstä oikeasti ole suurta haittaa. Viime kesästä lähtien on ollut itselläkin se paikoillaan. Ja onhan se todellakin turvallisempaa. Mukava vaan Jätkän kanssa väitellä asioista, kun näyttää olevan niin kaikkitietävä. Ja vielä tosikko, ei ymmärrä leikkiä. Istushommat ovat meneillään. Mitähän mieltä Jätkä mahtaa olla pottiputken käytön tehokkuudesta. Yhdellä, vai kahdella kädellä?

    Tolopainen Tolopainen

    Sehän on pelkkää mielikuvitusta, että teräspeltiä olevan sahanterän saa pyörittämällä hajoamaan sirpaleiksi. Tuokaa minulle yksi sellainen terä joka on sirpaloitunut, yli 40v olen omistanut raivaussahan eikä yhtään terää ole hajonnut, ei ole tullut edes minkäänlaista murtumaa.

    Jätkä

    Jokainen pyöröterä repeää, kun se pyörii riittävän lujaa. Terä, jolla työstetään jotain, esim raivurin terä, hajoaa nimenomaa silloin, kun se ylikierroksilla painetaan puuhun, ehkä hieman nopeallakin liikkeellä.

    Hieman paremmissa terissä on stanssattu laippojen alle jäävään osaan Max kierrokset, jolle valmistaja antaa takuun terän kestävyydestä.

    99% Palstan ”ammattiraivaajista” ei käytä sahassaan täysiä kierroksia. Säädöt ovat pielessä ja pakoputket tukossa. Sen lisäksi jotkut Jeessit sahailevat puolikaasulla. Terä ei niissä touhuissa repeä, mutta eipä tule paljoa tulostakaan.

    Terän pyörimisnopeudessa otetaan huomioon kehänopeus, jota ei pitäisi ylittää. Esim. sirkkelissä metrisen terän kierroslukuna pidetään vakiona n. 1050 r/ min. Parhailla terillä voidaan käyttää n, 1500 kierrosta, mutta terä pitää jännittää erilaiseksi, koska keskipakovoima pakottaa terän käyttäytymään eri tavalla. Jokaisessa isossa terässä voi seurata terän käyttäytymistä eri kierroksilla, kun lähdetään nostamaan kierroksia, tulee vaihe, jossa terä väpättää – siitä ylöspäin terä vakaantuu, mutta jos nostetaan liikaa, alkaa terä huojua. sahuri säätää kierroksilla terän menemään suoraan, ohjurit ovat vain ulkokehän lämmittämistä varten.

    Joka sahailee R-sahalla puolella kaasulla, ei tule koskaan näkemään halkeamaa omassa terässään. Mutta eipä voi iloita hyvistä työsuorituksistakaan.

    husku550xp

    Viime keväänä tuli hankittua 545autotune ja 460 stihl joilla on nyt noin vuosi sahattu.

    Kummallakin on sahattu noin samanverran, mutta kyllä sen huomaa että stilhi on vain rakennettu kestämään enemmän.

    Huskissa meni kesän aikana kytkin aivan murusiksi, joka kyllä meni takuuseen. Vähän myöhemmin meni se koko käynnistin hyrrä sieltä aivan sököksi joten sekin meni vaihtoon. Syksyn tultua alkoi eriskummallisia käynti oireita, ei meinannut ottaa kierroksia ja välillä saattoi täydestä vauhdista sammua eikä millään käyntiin ennenkuin saha jäähtyi 15min.  Tuokin vika sitten poistui loppujen lopuksi talvisarjalla. Nyt sitten tänä keväänä on mennyt molemmat tärinäjouset ja takaa varmaan yksi tukikumeista kun on niin lenu. Muuten on huski toiminut ja tietysti tähän päälle tulee perushuollot.

    Sitten olisi stilhin vuoro. Stilhiin ei ole tarvinnut kuin suodatinta puhdistella ja perus paineilmalla puhdistelua.

    Todella tyytyväinen ollut Stilhiin. Tankin tilavuus saisi olla isompi.

     

    Jätkä

    Eihän tuo 545 ole oikea Husku,  Ihmettelen sen kytkimen murusiksi menoa. Samoin käynnistimen menoa kummastelen kovasti. Talvisarjan käyttämättä jättäminen ei liene sahan vika, ennemmin se olisi vika, jos sitä talvisarjaa ei olisi lainkaan.

    Tärinänvaimentajien särkyminen tapahtuu äärettömän harvoin niin, että kaikki vaimentimet menevät samalla kertaa hajalle ilman, että olisi jotain väärinkäytöstä tapahtunut.

    kuusessa ollaan

    Siis millä perusteella 545 autotune ei ole husku???

    Jätkä

    Eikös se ole tehty Kiinassa? Paikallinen HVA- myyjä  / asentaja on kyllä esitellyt 545: teknisiä ratkaisuja /virheitä monisanaisesti.

    husku550xp

    Tuota kytkintä ihmetteli moni muukin. Laittoivat heti palautetta maahantuojalle mutta onneksi huskilla takuu toimii. Tuohon talvisarjaan senverran että oudon nuuka on kun tarvitsee räntäkelilä talvisarjaa. On siinä vieläkin pieniä käymishäiriöitä. Pitää antaa välillä olla kaasupohjassa jokusen minuutin että rupeaa toimimaan. Talvella ei tullut kokeiltua kun meni moottorisaha hommissa koko talvi. Eihän tuo eroa paljoa muuten normimallista kuin että siinä on ruuvilla säädöt

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 122)