Keskustelut Tekniikka Raivaussahan käyntiongelmat talven jälkeen

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)
  • Raivaussahan käyntiongelmat talven jälkeen

    Käynnistelin Stihl FS480 -raivaussahaa talven jälkeen. Saha lähti käyntiin, mutta ei ensin reagoinut kaasuun ollenkaan ja sammui nopeasti. Ryyppy päällä kävi, mutta sammui heti, kun ryypyn otti pois. Saha alkoi reagoimaan kaasuun, mutta ei käy juuri yhtään tyhjäkäyntiä. Jätin syksyllä tankkiin pienkonebensaa. Missä vika? Mitä tuolle voisi tehdä?

  • Jätkä

    Sahojen ns.”merkkiöljy” on sahaedustajan kertoman mukaan määräajoin kilpailutuksen tuloksena milloin miltäkin öljynjalostamolta ostettua.

    ”Kaikki ruotsalaissahat käyttävät samaa öljyä, vain purkit ovat erilaiset”. Luultavasti Tilhillä sama peli.

    Kun öljyä käytetään kahden prosentin verran, niin sen vaikutus seoksen hintaan on lähes marginaalinen. Muistaakseni usein öljynjalostajana on ollut Mobil.

    kuusessa ollaan

    Husqvarnalla on oma pienkonebensiini, ostamalla sitä saa yhden vuoden lisää takuuaikaa, käytännössä riittää kun ostaa yhden kanisterillisen. Eipä tuota käyttöä pysty mitenkään kontroloimaan.

    Periaatteessa pystyy autotune-sahojen kohdalla…niissä kun on käyttöaikalaskuri järjestelmässä. Vertaamalla sen ja asiakkaan ostaman merkkibensan määrää, nähdään onko bensan ja ajan suhde kohtuullisen oikein.

    Tolopainen

    Älä höpötä, kysyin myyjältä, että miten seurataan käyttöä, vastasi että ei mitenkään käytännössä pystytä seuraamaan, tosin ei se bensa maksa kuin euron enemmän kanisterilta.

    kuusessa ollaan

    No, tiedän että Autotune-sahoissa on tuo ominaisuus, ja totesin että periaatteessa on mahdollista. Olen oman 550 huskun käyttötunnit nähnyt, kun huollossa sen käytin ohjelmistopäivityksessä.

    koillis lappi

    Joko uusi-mo osaa meitä”arvaajia”auttaa.Mikä sitä raivuria vaivas?.

    uusi_mo

    Sain alkuviikosta raivaussahan toimimaan. Vaihdoin sahaan polttoainesuodattimen ja itsesekoitetun bensiinin. Vika oli siis joko pa-suodattimessa tai bensiinissä. Pienkonebensiini oli lokakuussa korkattu ja jätetty talven yli sahaan. Kaasuttimessa ei vikaa siis ollut.

    Tolopainen

    En ole vielä huomannut, että raivaussahan käynnistämisessä keväällä olisi jotain erikoista(Tilhi). Laitetaan bensiiniä tankkiin ja nykästään käyntiin. Ei kannata lähteä esim. turhaan kaasaria vaihtamaan, jos se ei ensimäisellä nykäisyllä käynnisty, tai mitään muutakan tekemään. Rauhallisesti se on otettava, niin kyllä se siitä, vasta kymmenes vuosi menossa ja se on Tilhille vähän, ne kestää isältä pojalle, eikä valjaiden koukut katkeile.

    Ei kiirettä.

    Jos ja kun sahan huoltokin menee siihen että lätkitään summassa uusia osia niin kauan kunnes vika katoaa niin katoaa vähänenki tieto/taito kentältä.

    Kertaakaan ei ole talven jälkeen tarvinnu purkaa sahaa kappaleiksi vaan sen on saanu pienillä kikkailulla ja maltilla käyntiin.

    pikkutukki

    No se ei sitten ollutkaan vika siinä kuminauhassa kaasuliipaisimen ja kaasarin välissä niin kuin arvelin !

    Hiluxmetsuri

    Mulla on ollut pienkonebensa käytössä jo vuosia ja aina on lähtenyt käyntiin keväällä. Ei ole tarvinnut mittaribensan hajoamistuotteita kaivella kaasareista.

    sahaustunteja on melko vähän nykyään, mutta kohtahan tuo käynnistyvyys taas nähdään kun vien -490:n hommiin

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 62)