Keskustelut Tekniikka Raivausasut/vaatteet

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 244)
  • Raivausasut/vaatteet

    Alkaa olla taas se aika vuodesta että kaivellaan ,asusteita käyttöä varten! Millaisia vaatteita käytätte raivaussaha töissänne? Asuja on markkinoilla reilusti joten valinnan varaa ainakin riittämiin! Itse kuitenkin kaipaisin anorakki mallista metsurin takkia markkinoille, muistatte varmaan legendaarisen sini oranssi reiman valmistaman metsurin takin?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mites jos tehdään ns. kantojen ja risujen myynti, maanmuokkaus, harvaan istutus, ja saadaan ilmaiseksi männyn/kuusen laatua parantava lehtipuusekoitus? Vai käykö niin että säästöt istutusvaiheessa muuttuvat kuluiksi taimikonhoitovaiheessa?

    Visakallo Visakallo

    Kannonnostoalueiden maapohjissa on tietenkin eroja taimettumisen ja heinittymisen suhteen. Itselläni ei näissä ole ollut sanottavaa eroa verrattuna niihin uudistusaloihin, joista ei ole kantoja nostettu. Ensinmäiset kannonnostoalueet alkavat nyt olla ensiharvennusiässä. Paras puoli kannonnostoalueissa on ollut niiden tasaisuus uudistaessa ja raivatessa.

    jees h-valta

    Visa oikeassa, kyllä materiaali riittää tasaiseen metsään. Kannonnostoalaa juuri taimikkohoidan. Aika moinen viidakkoseinä on edessä mutta pikkuhiljaa alkuun on päästy.

    Jätkä

    Sinne viidakkoon olisi syytä mennä riittävän varhain, eikä odotella mitään tukiaisia, koska vuosi / pari riittää pilaamaan istutetun taimikon.

    oksapuu

    Reheväpohjainen kannonnostoalue on kyllä tosiaan melkoinen viidakko. Raivaussaha tulee varmasti tutuksi…

    Rehevät pohjat on muutenkin työläitä uudistaa, kannonnostolla vielä astetta pahempia…

    MIISU4F MIISU4F

    JeesHV: Miten teet taimikonhoidon? Minkä kokoiseen *viidakkoon?*

    Visakallo Visakallo

    Tänään alkoi raivaussahan käynnistin jäätyä, mutta huikkasin ritilöistä sisään -36 astetta kestävää tuulilasinpesunestettä ja taas mentiin!

    Mettämakuri

    Konstit on monet…

    Jätkä

    Visakallo:”Tänään alkoi raivaussahan käynnistin jäätyä, mutta huikkasin ritilöistä sisään -36 astetta kestävää tuulilasinpesunestettä ja taas mentiin!”

    Vanha kikka on puhdistaa käynnistimen palautusjousi ja vaseliinin asemasta laittaa sinne tippa raakaa pakkasnestettä.

    Myös kynnet voivat jäätyä, jos niissä on kosteutta, joten sinnekin aavistus vaikka voitelevaa lukkosulaa.

    Jos joskun naru on jäätynyt kankeaksi, ja kone lähtee käyntiin, ei kannata ”lykätä” narua koteloon. Nimimerkki ”Olen joskus lykännyt. En lykkää enää.”

    jees h-valta

    Miisulle tuonne aiemmin kysymään että se on aika monipuolisen kokoistakin viidakkoa. Ojanvarret silloin jo pienellä kuusikolla kun kannot nostettiin. Noh, nehän suorastaan räjähti kasvuun ja ovat nyt hyvää kuitupuutasoa harvemmissa kohtia. Myös hieskoivua jäi kuitukoossa ojanvarsiin paikoin. Sitten on ihan pääosin kolmest-viiteen senttiin koivua saroilla paljon ja sinne silloin istutetut haavat ehkä tuplavahvuiset ja menevät menojaan. Jätän jonkinverran koivua vielä haapojen väleihin joista aikomus joko e-puuharvennuksen tai omatoimisen poltinpuuharvennuksen kautta vielä hetken päästä uudelleen vähentää määrää. Nyt jää varmaan 2500/ha. Silti siitä jo nyt tulee metsän näköisempi ottaen huomioon järeämmät ojanvarret ja kun on taajaan ojitettu ala. Ja pitää ottaa huomioon ettei ole viittä vuotta enempää päätehakkuusta. Kantokarhekkin on täysin kovaa tavaraa vielä. Sinne unohtui Lassila&Tikanojan (entinen Biowatti) kannot. Se firma kyllä renttuili sen touhun silloin täysin. Varasti tuulenkaadot ja jätti kannot. Kaivurimuokkaus tosin tuli ilmaiseksi kannon noston yhteydessä tietysti.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 244)