Keskustelut Tekniikka Raivaus-sahojen,1.pyssy.

Esillä 10 vastausta, 941 - 950 (kaikkiaan 986)
  • Raivaus-sahojen,1.pyssy.

    Olen hankkimassa uutta raivussahaa.
    Itselleni kuutioita pitäisi olla yli .50.cm
    terä.230.mm.vaihtoehdot tilhi .490-560.
    Onkokäyttökokemuksia sahoista.
    200.MM. en huoli lapset sahaa sillä.
    paputikkuja ja alle 50cm.sahaa.
    Löylyä pitää olla vastassa välillä.
    Yliikäistä leimikkoa. isosta sahasta
    on hyötyä kuin jodut sahaan kaatolovella.
    Siitä 4.M parenpi kuin moottorisahalla.
    Kontaten risukkoa nurin. niihän laulussa.
    Lauletaan jälkeen pirtulekkerin pyykäisin.
    Kokohetaarin. reean kutosalilla .3.kertaa
    Viikossa parini kanssa tosissaan talonpiikki.
    Metsurit Meillä lukee lupuissa Tilhi timbersports,

  • Ammatti Raivooja

    Joo, montakohan täysin kunnialla alulle saatettua männikköä on tullut raivattua kuusialiskasvoksesta. Tiedän,että meillä on paljon ihmisiä, jotka ei ymmärrä metsästä kuin vähän.

    Puuki

    ”Noista kameroista ei ole mitään hyötyä jatkossakaan niin kauan kun ne eivät poista niitä risuja jotka joutuvat kouran sisään ja haittaavat siten puun pituuden ja paksuuden määrittämistä.”

    Voisi niistä olla hyötyä enakkoraivauskulujen pienentämisessä. Pelkkä puiden tyvien raivaus  (missä se on tarpeellista), on halvempaa kuin norm. ennakkoraivaus. Samalla lisääntyisi e-raivatut pinta-alat, kun ha-hinta pysyy kohtuullisena.

    Ennakkoraivaus voi tulla eteen vaikka taimikonhoidot olisikin tehty ajallaan. Kasvut/maapohjat ja harvennushakkuun ajankohdat kun vaihtelee laidasta laitaan .   Esim. eh-kuviolla voi olla reheviä  kohtia, joiden vesakon kasvu on aivan eri luokkaa, kuin karumpien kohtien kasvu.

    Jätkä

    Kun uudistusala on raivattu ennen maanmuokkausta, sitten on vaikkapa laikutettu ja rehevä pohja istutettu, niin perkaus suoritetaan, kun vesakko uhkaa halutun puulajin kehittymistä.

    Taimikonhoito tehdään, kun lähestytään tilannetta, jossa taimikon kasvu tulee heikkenemään. Runkoluku pudotetaan viljelytiheyteen.

    Vesakko on enää harvoin hakkuuta haittaavaa, mutta jos sitä on liikaa, niin kaikki turha roina kumoon.

    Mielestäni metsänomistajakin voisi jotain tehdä oman metsänsä hyväksi, taikka sitten lahjoittaa sen pois.

    Tolopainen

    Ei niissä ole mitään lahjoittamista, kun puusta ei saa mitään kuin päätehakkuussa, eli joka toinen sukupolvi saa enää tuloa metsistä. Metsän omistajista on tullut puuvarannon säilyttäjiä, jos ei makseta korvausta. Puutavarat pitää osata kilpailuttaa, etujäsenkaupat johtaa heikkoon taloudelliseen tulokseen myös päätehakkuissa.

    Kannattaa sitten huomioida noissa ennakkoraivauksissa, että jos jättää pitkät kannot motokuski ei niitä lyhennä, vaan pistää puut poikki vanhojen kantojen tasolta, eli aivan hukkaan menee sekin työ, jos ei tee huolella.

    Jätkä

    Sinulla siis ei ole metsäsuunnitelmaa? Jos sitä toteuttaa, niin joka sukupolvella on myös päätehakkuita, ainakin vähän…

    Ei ennakkoraivauksessakaan tarvitse kaikkia kantoja maan tasalle tehdä, vain ne, jotka ovat poistettavien puiden tyvillä.

    Tolopainen

    Ei ole metsäsuunnitelmaa, kun ei ole enää tarvetta. Metsään.fi riittää aivan hyvin ja lisäksi yli 10v sitten tehty suunnitelma, uutta ei tarvitse teettää enää koskaan, kun metsänhoitomaksutkin loppuivat. Päätehakkuita varten ei metsäsuunnitelmaa tarvita. Metsäsuunnitelmasta säästyneet rahat voi käyttää taimikoiden hoitotöihin, tuottaa paljon paremmin.

    Jätkä

    Ei kai Metsään.fi pakota parturoimaan koko tilaa kerralla? Taikka edes neuvo moiseen? Jos – niin paljon on maailma muuttunut aikaisemmista neuvoista, jotka perustuivat ajatukselle, että metsikön kiertoaika on jokaisella kuviolla suunnilleen eri ja kaikkia kehitysluokkia on aina .

    oksapuu

    Juurikin noin…

    Kirjahyllyssä on rivi metsäsuunnitelmia ja uusia ei enää tehdä…

    Jos metsänomistaja ei tiedä mitä metsässä pitäisi tehdä, suosittelen tilojen läpikävelyä raivaussahan kanssa, kyllä varmasti senjälkeen tietää  mitä pitäisi tehdä…

    Jätkä

    On kyllä sellaisiakin metsänomistajia ja jopa jonkinlaisia ammattilaisia, joiden harvennushakkuukin on epäonnistunut. Kun ”harvennuksen” jälkeen ollaan sellaisessa tiheydessä, että harvennusmallien mukaan pitäisi heti aloittaa harvennushakkuu.

    Koko ajan isäntä on kauhistellut, kun hänen metsäänsä on tehty harjoitusleimikkoa. Kun koeala on hakattu ja jätetyt valiopuut ovat näkyvissä, monen isännän mieli on muuttunut ja he ovat jopa hyväksyneet neljän metrin ajourankin.

     

    savo’ttamies

    Lähtö tilanne ratkaisee.

    Monesti kun harvennettu viimeisenpäälle , seuraavassa kesämyrskyssä puolet pystyyn jätetyistä puista nurin.

    Silloin 25-30 vuoden työ mennyt hukkaan.

    Johtuuko kuvan tilanne kesähakkuusta vai siitä että konehakkuussa kaadettavat painetaan väkisin koneella maahan, jotta saadaan ajouraa auki tai puitua kouran ja koneen väliin.

Esillä 10 vastausta, 941 - 950 (kaikkiaan 986)