Keskustelut Metsänhoito Raivaus ja kannonpituus

Esillä 9 vastausta, 351 - 359 (kaikkiaan 359)
  • Raivaus ja kannonpituus

    Miten pitkään kantoon palstan ammattiraivaajat katkaisevat lehtipuut ja pajut? Onko siis lehtipuiden ja pajujen raivauksessa vesominen vähäisempää, jos raivaa pidempään kantoon? Tarkoitan taimikon perkausta tai harvennusta, en ennakkoraivaustilannetta. Kyllähän se pidempi kanto varmaan päästään kuivaa eri tavalla kuin ihan maanrajasta katkaistu, mutta onko tällä oikeasti käytännön merkitystä?

  • Kokenut kaiken tietää

    Ei, hakemus pitää edelleen jättää kahden kuukauden kuluessa hankkeen valmistumisesta. Aloitusaika merkitään hakemukseen. Minullahan kävi niin että tein noita taimikonhoitoja ahkeraan, ja niihin tuli tietopyyntöjä ylispuista. Ilmoittivat, että hylätään kokonaisuudessaan, kun osalla kuviota oli yli 20 ylispuuta. Sanoin, että teen uuden hakemuksen kielteisen päätöksen jälkeen, joissa rajaan säästöpuuryhmiä pois. Vielä ei päätöstä ole tullut, piti päättää joulukuun puolessa välissä. Nyt laki muuttui ( eivät huomanneet mainita, vaikka useaan kertaan oltiin yhteyksissä) onneksi ehdin tehdä uuden hakemuksen, ennen kuin työn aloituksesta ehti kulua puoli vuotta. Jos olisin päätöstä odottanut, olisi tuo puoli vuotta mennyt umpeen, ja uusi hakemuskin olisi automaattisesti tämän takia hylätty.

    Metsuri motokuski

    Olet oikeassa.  Niinhän se on kun tuen ehdot lukee. Erikoista tuo puoli vuotta kun aloitusaika on kiinni minkä niihin kirjoittaa.

    Makarov

    Mistäpä ne niitä tarkalleen tietää milloin ne raivaukset on aloitettu jos pikkasen reilu puolivuotta aikaa menee.

    Ei kannata näihin kaiken maailman sertfigaatteihin lähteä missä jätetään säästöpuita reilusti koska nehän estää tämmösten metkojen hakemisen. Ite en jätä mitään ylimääräisiä hakkuu aukeille, ainoastaan säästöpuu ryppäät.

    Petkeles Petkeles

    Luulin että grossimopo ja grosfitti on eksoottisinta mitä täällä tulee vastaan, mutta nyt saatiin sertifigaatti.

    Tolopainen Tolopainen

    Säästöpuista saa hyviä polttopuita itselle. Ei siihen kukaan puutu, kun käy kaatamassa, eikö ole enää riesana metkoissa. Turha niitä on jättää tuulen kaadettavaksi. Emme ole mikään rikas öljyvaltio, jossa voidaan elvistellä joutavuuksilla. Suojelualueet on erikseen. Muutama lahopuu riittää aukkoon, käytän sellaista sertiä, itse auditoinut.

    Visakallo Visakallo

    Eikös Petkeles teille joillekin ryhmäläisille myös aggregaatti ollut hieman eksoottinen sana, kun se tahtoi sekoittua aika paljon isompiin laitoksiin.

    Kokenut kaiken tietää

    Juu en minäkään nykyisin jätä, nuo oli tapanimyrskyn aukkoja, oli puulla sen verran huono menekki, että jätettiin paikoin ehjät puut pystyyn, kun ne oli vielä keskenkasvuisiakin. Silloin kun tuntui, että kaikki meni, niin halusi jotain jättää pystyynkin.

    Makarov

    No joo…pikku  kirjoitusvirheitä, tarkoitin sertifikaatti. Pikku juttu sadanvuoden päästä

    herranumero47

    Kävin tänään tuolla viime vuoden helmikuun raivauskuviolla (kts.alla). Pitkistä kannoista huolimatta vesominen sangen vähäistä. Tätähän on jo muutama muukin todistanut.

    Talviraivaus nyt pysyvästi ohjelmassa mikäli ei kyseessä varhaisperkaus. Aivan mainioita päiviä pienessä pakkasessa ja auringonpaisteessa. Helposti voittaa heinäkuun helteet tai lokakuun loskat.

    Tein ensimmäisen metkan tukihakemuksen heti maaliskuun 2024 alussa. Kohteen raivasin helmikuussa lumikengillä. Metsäkeskuksesta soitettiin perään ja suhtauduttiin epäillen siihen olenko tehnyt työt jo syksyllä ja kun kerroin niin seuraavaksi epäiltiin ylipitkiä kantoja. Lupasivat käydä tarkastamassa kohteen.

    Kannonpituus on runsaslumisen talven vuoksi pisimmillään lähellä 70cm. Kohde sopi talviraivuuseen kun valtapituus jo 5-6metriä.

     

     

Esillä 9 vastausta, 351 - 359 (kaikkiaan 359)