Keskustelut Metsänhoito Raivaus ja kannonpituus

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 287)
  • Raivaus ja kannonpituus

    Miten pitkään kantoon palstan ammattiraivaajat katkaisevat lehtipuut ja pajut? Onko siis lehtipuiden ja pajujen raivauksessa vesominen vähäisempää, jos raivaa pidempään kantoon? Tarkoitan taimikon perkausta tai harvennusta, en ennakkoraivaustilannetta. Kyllähän se pidempi kanto varmaan päästään kuivaa eri tavalla kuin ihan maanrajasta katkaistu, mutta onko tällä oikeasti käytännön merkitystä?

  • Kokenut kaiken tietää

    Puutuomashan ei tuosta vuodesta maininnut, vaan minä. Totta on, että nyt siellä metsäkeskuksen sivuilla sanotaan, että työ on tehtävä puolessa vuodessa. 24.10.24 metsäkeskukselta saamassani viestissä mainitaan vuosi. No, onneksi olen raivannut kasvukauden jälkeen, pitää muistaa tuo puoli vuotta rahoitushakemusta jättäessä. Ja tosiaan, nythän ne ovat niitä ehtoja muutenkin muuttamassa, mm. jäävän puuston maksimipituuteen, normaali enskaan ei jatkossa saa, mikä toisaalta onkin hyvä, riittää rahat tarpeellisempiin kohteisiin.

    Makarov

    Sais se keppi olla monilla isäntä-linjan raivaajilla kun näyttää välillä melko tiheitä raivattuja taimikoita näkyvän. Ei sitä enemmän tekevä käytännössä tarvi jos ei sitten kantoja tarvi laskea. Ehkä joissakin koivikossa lehettömänä aikana voisi tiheyksiä tarkistella.

    Kemeran aikana muutamasta taimikosta hajin Kemeran vaikka työ oli vielä osittain kesken ja määrä aika oli menossa umpeen. Eipä siinä, tein ne sitten loppuun kun ehdin vaikka rahatkin oli tullut tilille jo aikaa sitten. Mitä väliä sillä omasta mielestä oli kun työn teki kuitenkin oliko se nyt aina justiin päivälleen tehtyä. Nykyinen on hyvä kun ei ole mitään ennakkoilmoituksia niin tekee ja ilmoittaa.

    Tolopainen

    Tässä se taas nähtiin, virheitä sattuu helposti tekevälle. Tuo 20% hylky tarkoittaa yli 5milj€ tulon menetystä metsänomistajille.

    mehtäukko

    No ei. Ohjeet on vain luettava ja ymmärrettävä, ennen kuin alkaa mihinkään Metkaan.

    Kokenut kaiken tietää

    Juu, ja tarkoitushan tulee täytettyä, vaikka ei metkaa saisikaan. Minäkin tein noita taimikonhoitoja hehtaaritolkulla säästöpuita sisältäville kuvioille, kun kuvittelin metkalla rikastuvani. Eli porkkana tehosi, vaikkei sitä päässyt mutustamaan, taimikot tuli hoidettua. Pikkurahojahan nuo vähän nyt ovat, silloin kun oli 450 eur/ ha ja kuitupuu 14 eur/ kuutio, sillä oli ensiharvennuksessa merkitystäkin. Mutta ne maksupäivätkin kannattaa laittaa muistiin, kun uutta hakemusta ei saa jättää, ennen kuin edellisen MAKSUSTA, on kulunut se 5 vuotta. Hoidon, haun, ja maksatuksen välissä kun saattaa nyt olla useampi kasvukausi.

    Visakallo Visakallo

    Energiapuussa hinnannousu on ollut vielä suurempaa, ainakin täälläpäin hinta on nyt kuusinkertainen vielä muutaman vuoden takaiseen verrattuna.

    Tolopainen

    Kun aloitin metsänomistajana, ihmettelin taimikkoihin jätettyjä isoja koivuja, kaadoin ne tietenkin pois ja myin tukkina. Ne olikin kuulema säästöpuita, no eipä ole kukaan kysellyt niiden perään.

    mehtäukko

    ”… Ne olikin kuulema säästöpuita..”   Eikös Toloppa tuossa itse kerro toimintatavan?

    Mehtäukko on ollut barrikadeilla aikoinaan eurostoliittoa vastaan Hkiä myöten. Ei vaikuttanut. Nyt kun vihersontaa lentää tuulettimeen joka mutkasta, ei siinä auta kuin luovia kiinnijäämisen ”pelon” vuoksi säällisesti, jos tarkastus tulee.

    Tolopainen

    Aika harvassa maassa voidaan alkaa perinteisiä elintapoja rikollistaa, vaikka ne sellaisia meidän mittapuulla olisikin. Ehkä olisi syytä välillä katsoa miten muualla toimitaan. Lehmän raato joessa ei aiheuta Intiassa edes kulmien kohotusta. Tuskin siellä säästöpuista keskustellaan.

    mehtäukko

    Kun lehmä on intialaisille pyhä elukka täällä ne ovat viher-asiat!

    Mutta minkäs teet?

Esillä 10 vastausta, 271 - 280 (kaikkiaan 287)