Keskustelut Metsänhoito Raivaus ja kannonpituus

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 287)
  • Raivaus ja kannonpituus

    Miten pitkään kantoon palstan ammattiraivaajat katkaisevat lehtipuut ja pajut? Onko siis lehtipuiden ja pajujen raivauksessa vesominen vähäisempää, jos raivaa pidempään kantoon? Tarkoitan taimikon perkausta tai harvennusta, en ennakkoraivaustilannetta. Kyllähän se pidempi kanto varmaan päästään kuivaa eri tavalla kuin ihan maanrajasta katkaistu, mutta onko tällä oikeasti käytännön merkitystä?

  • mehtäukko

    Kyse oli nyt Metkan kriteereistä. Se tuo pullataikina leviää kokeilla taas käsistä…

    Tolopainen

    Ei ollut vaan siitä miksi anomuksia on hylätty 20% vaikka työt on tehty täysin kriteerien mukaan. Eikä hylkäys perustu maastokäynteihin.

    mettämiäs

    Perustuuko ne kannonpituuteen?

    Visakallo Visakallo

    Joistain kirjoituksista paistaa hieman läpi, ettei ole tullut kylvömänniköitä paljoa raivattua, eikä oikein paljoa luonnontaimia sekaan ottaneita koivuntaimikoitakaan…

    Kyllä se metsänhoidossakin valitettavasti vain niin on, että virhevastuuta ei voi suinkaan aina ulkoistaa toisten tekemiksi, vaan syyllinen löytyykin peilistä, kun malttaa sitä jonkin aikaa tarkemmin katsoa.

    Kokenut kaiken tietää

    Niin, jotta ei jäisi lukijoille väärää käsitystä Metkasta. Kutakin hanketta saa tehdä vuoden ajan, ja työn valmistumisesta pitää hakemus lähettää 2 kuukauden kuluessa. Eli hyvin voi aloittaa keväällä, jatkaa syksyllä, ja seuraavana kevättalvena vielä viimeistellä. Itsekin olen nyt syksyllä raivaillut kohteita, joihin kemeraa haettu 20 kesällä, tukihakemus sitten sisään ensi syksynä, viimeistään 2 kuukautta viimeisen risun katkaisun jälkeen. Minulle eniten on tullut hylkäämisiä liian monen säästöpuun takia, max 20 hehtaarilla. Kaikki kuviot, joissa on enemmän, hylätään. Osittain metsäkeskuksella vanhoja latvusmalleja käytössä, 22 syksyllä poistetut ylispuut näkyivät vielä. Eli käytännässä kohteella saattaa olla 2 kasvukautta kasvanutta uutta vesaa, kun rahoitushakemus lähtee

    Tolopainen

    Nyt jää väärä käsitys, työn aloittamisesta saa olla kulunut korkeintaan puoli vuotta ja päättymisestä kaksi kuukautta. Anomuksen tekemiseen, sanoo metkan säännöt.

    Jos säästöpuiden takia tulee hylsy, miten siemenpuiden kanssa käykään.

    Kokenut kaiken tietää

    Säästöpuut, siemenpuut jms. on kaikki metsäkeskukselle samoja, max 20/ ha yhteensä myös kuolleet lasketaan. Mistä tuon puoli vuotta sait, kysyin asiaa metsäkeskukselta, tänä syksynä, kun noita -20 kesällä rahoitettuja aloitin uudelleen raivaamaan.

    puutuomas puutuomas

    Visakallolle, mitä virhettä siinä voi tapahtua jos jättää kasvatuskelpoisimman taimi aineksen kasvamaan niin että lehvästö/ havu kosketusta ei ole enään taimikonhoitotyön jälkeen? Ja on tullut raivattua kylvö/ luontaisesti syntyneitä taimikoita, esim. parikymmentä ha luonnostaan tuhkatiheäksi taimettuneita hiekkakuopan pohjia eikä tarvinut koe aloja ottaa.

    Visakallo Visakallo

    Ei varmasti puutuomakselle virheitä tapahdukaan, ja sen takia myös kaikki Metka-hakemukset menevät läpi. Kaikille nämä asiat eivät kuitenkaan ole yhtä selviä.

    Tolopainen

    Jos puutuomaalla on reaaliaikainen nettiyhteys metkan tukiehdot näkyvät metsäkeskuksen sivuilla. Kenelle tukea maksetaan ja millä ehdoilla, siellä on tuo puoli vuotta aloituksesta. Ei missään tapauksessa vuosi. Sehän taisi olla Kemeran ehto, että työt piti tehdä vuoden kuluessa anomuksen hyväksymisestä. Siksi noita hylsyjä tuleekin.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 287)