Keskustelut Metsänhoito Raivaus ja kannonpituus

  • Tämä aihe sisältää 307 vastausta, 40 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 8 tuntia sitten PanuPanu toimesta.
Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 307)
  • Raivaus ja kannonpituus

    Miten pitkään kantoon palstan ammattiraivaajat katkaisevat lehtipuut ja pajut? Onko siis lehtipuiden ja pajujen raivauksessa vesominen vähäisempää, jos raivaa pidempään kantoon? Tarkoitan taimikon perkausta tai harvennusta, en ennakkoraivaustilannetta. Kyllähän se pidempi kanto varmaan päästään kuivaa eri tavalla kuin ihan maanrajasta katkaistu, mutta onko tällä oikeasti käytännön merkitystä?

  • Rane2

    ”motomiehetkin ilmeisesti ihan eri rotua.”

    Nyt varovasti,persuilla on tunnelmat herkällä viimeisimmän luottamusäänestyksen jäljiltä…

    Puu Hastelija

    ”Ei vaan siitä, että on 20% virheellisesti täytettyjä metkaa, kerroin vain mistä se johtuu eli järjestelmästä.”

    Eli järjestemä täytti Tolopaisen hakemuksen ja syötti sinne vääriä lukuja. Vika EI siis ole Tolopaisen. 🤣

    Tolopainen Tolopainen

    Jos anomuksista hylätään 20% järjestelmässä on vika, ilmeisesti suurin osa on hylätty tuon 2kk määräajan ylittämisen takia.

    puutuomas puutuomas

    En jaksa katsoa mistä keppi keskustelu lähti, mutta kerrankin samaa mieltä Tolopaisen kanssa että taimikon hoitajan varustuksena keppi on tarpeeton. Työ on latvuksien hoitoa ja niille tilan tekemistä, runko luvuilla siinä työssä ei tehdä mitään. Paperien täytössä runkolukuja tarvitaan ei taimikon kuntoon laitossa. Paperitkin oppii täyttämään ns. lonkalta. Joillakin metsureilla taksa perustuu runkolukuun, niin silloinhan se keppi on tieten välttämätön.

    140ärrä

    Vapa on hankittu, mutta varhaisissa raivauksissa ei vielä ole tullut käytettyä. Havupuille riittävä kasvutila, ja hirvien takia taas ne aukkokohtiin jätetyt koivuraipat on tarkoituksella jätetty tässä vaiheessa tiheäksi, kun niitä kumminkin käydään verottamassa. Poistumaa on tullut joka tapauksessa runsaasti pihlajasta, haavasta ja pajusta, hirvien vikuuttaminen koivujen ohella. Tuki saatiin, ja jos olisi jäänyt saamatta, niin sama se, tavoite on kasvattaa metsä, eikä ensisijaisesti kerätä metkaa. Koivut harvennetaan kasvatustiheyteen, kun ne ovat hirvivaarasta päässeet ohi, vaikka tukisysteemi sen blokkaisi.

    mehtäukko

    On päivän selvää, että jos jokin menettely on luotu yhteiskunnan avustusten saamiseksi, ehdot ovat täytettävä. Muutoinhan ollaan mielivallan syövereissä?

    Millaistahan jälkeä sellainen mentaliteetti tekisi yrittäjänä toisten metsissä?

    puutuomas puutuomas

    Vuosikymmenen tein päätyökseni, en kuitenkaan yrittäjänä, mielivaltaisesti ilman keppiä taimikonhoitoa, ja pelkkää hyvää palautetta tuli.

    Metsuri motokuski

    Se keppi onkin niille jotka eivät muuten osaa katsoa tiheyttä raivauksella. Siihen se toimii hyvin. Uskon että jokainen katsoo tiheyttä viimeistään istutuksessa, mutta sen oppii laskemaan myös silmällä.  Kyllä se muokkaajakin laskee tiheyden kun istutus kuoppia tekee jos kone ei sitä automaattisesti tee. Joka tapauksessa joku sen tekee.

    puutuomas puutuomas

    Joo, istutuksessa ja muokkauksessa on hyvä välillä kepillä pyörähtää.

    Tolopainen Tolopainen

    Voihan sitä välillä pyörähtää, kun istuttaa, mutta ei siitä mitään apua ole. Taimet laitetaan mättäiäisiin. Pitäisikö mitata joka neljän metrin välein vai miten se koeala. Kun vielä en ole koskaan mitannut. Taimimäärä on varattu yleensä ko. alueelle etukäteen. Nykyisin kuvioiden alat tiedetään tarkasti. Taimia joutuu kuitenkin istuttamaan lisää seuraavana keväänä, ei ne kaikki lähde kasvamaan. Yleensä joutuu myös bonuksien takia lisäämään taimia, jäisivät muuten käyttämättä.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 307)