Keskustelut Metsänhoito Raivaus ja kannonpituus

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 304)
  • Raivaus ja kannonpituus

    Miten pitkään kantoon palstan ammattiraivaajat katkaisevat lehtipuut ja pajut? Onko siis lehtipuiden ja pajujen raivauksessa vesominen vähäisempää, jos raivaa pidempään kantoon? Tarkoitan taimikon perkausta tai harvennusta, en ennakkoraivaustilannetta. Kyllähän se pidempi kanto varmaan päästään kuivaa eri tavalla kuin ihan maanrajasta katkaistu, mutta onko tällä oikeasti käytännön merkitystä?

  • jees h-valta

    Eipä tuosta kovin huikeita sitten tienaillakkaan Metkassa. Muistaakseni parisataa/ha. Mutta sateliitilla kyllä pitää näkyä muutosta ennen tilanteeseen.

    Visakallo Visakallo

    Eipä niitä taimikoita aivan reaaliajassa sentään seurata.

    Visakallo Visakallo

    Jostain syystä metsätieto näyttää aika usein paljon suurempaa taimikon/nuoren metsän runkolukua, kuin mikä siellä todellisuudessa on. Toki siinä voi tulla houkutus kuitata Metka pelkällä toteutusilmoituksella, ja jatkaa kaikessa rauhassa kahvinjuontia huoltoasemalla.

    Nostokoukku

    Onko se metsätieto laserkeilauksen varassa? Saman huomasin työaikana näistä johdetuista puustotiedoista. Runkoluku huomattavasti suurempi kuin todellisuudessa, varttuneissa metsissä läpimitta 3-4 senttiä isompi, ei tunnistanut lehtipuita, heitti puhtaaseen männikköön varulta 10-30 % kuusta, mutta kaksijaksoisissa metsissä ei antanut alla olevalle puustolle tunnuksia. Kiusallista korpikuusikoissa, missä oli järeän puuston alla kuitupuun kokoista puuta paljonkin.

    jees h-valta

    Aika hyvää sateliittikuvaa kyllä nyt saadaan. Onhan niidenkin tekniikka kehittynyt huikeasti. Laserkeilauksessa lehtipuu ei tilastoidu kummoisestikkaan mutta sateliitti kyllä antaa melko tarkan runkoluvunkin. Kuten aiemmin mainitsin jopa yli 8000.n lehtipuun kappalemäärä oli merkattu ainakin suunnitelmaan tarkkaan, oliko nyt jotain 8016.

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän niistä tiedoista runkoluvut joka kuviolta aina löytyy, mutta se on sitten eri asia, miten ne pitävät  paikkansa siellä kohteella. Kai Jessekin kuitenkin luottaa paremmin aina omiin havaintoihinsa?

    Visakallo Visakallo

    Aika paljon on tullut hylättyjä Metka-tukihakemuksia, mikä kyllä oli ennakoitavissakin. Siirtymäaika Kemerasta Metkaan teki omat haasteensa, ja pelkkä kokemattomuus toi myös osansa.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei ole mikään ihme tukihakemus on idioottimainen, vaikka tekee selkeän virheen, järjestelmä ilmoittaa, että kaikki on oikein. Voi laittaa, että kuviolle jäi 100kp hieskoivua, niin kaikki on oikein. Olen tähän saakka ymmärtänyt, jos tehdään jokin virallinen anomus ja tulee ilmoitus, että se on täytetty oikein, se tarkoittaa, että se täyttää silloin hyväksymisen ehdot. Nyt näin ei olekaan.

    Metsuri motokuski

    Jos tukihakemukseen laittaa istutusmäärän niin sehän on aina oikein. Yleensä se on 1600 – 1800 välillä. Harvoin sitä kuitenkin istutettuja raivaa.

    Tolopainen Tolopainen

    Mutta tuossa ei ole mitään kontrollia mitä ilmoittaa kuviolle riittää vaikka pari koivua, niin oikein on kaikki käy. Järjestelmä antaa mahdollisuuden täyttää puustotiedot virheellisesti. Sensijaan pitää olla tarkasti oikein täytätkö hakemuksen itse vai käytätkö edustajaa, ja kun kymmenennen kerran kaivaa ly tunnukset ja pankkitilin numeron, alkaa takki olla tyhjä.

    Taimikon hoitoa ei voi aloittaa keväällä ja tehdä syksyllä loppuun, kun pitää tehdä 2kk aikana, mikä viisaus tuossakin piilee.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 304)