Keskustelut Metsänhoito Raivaus ja kannonpituus

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 304)
  • Raivaus ja kannonpituus

    Miten pitkään kantoon palstan ammattiraivaajat katkaisevat lehtipuut ja pajut? Onko siis lehtipuiden ja pajujen raivauksessa vesominen vähäisempää, jos raivaa pidempään kantoon? Tarkoitan taimikon perkausta tai harvennusta, en ennakkoraivaustilannetta. Kyllähän se pidempi kanto varmaan päästään kuivaa eri tavalla kuin ihan maanrajasta katkaistu, mutta onko tällä oikeasti käytännön merkitystä?

  • Tolopainen Tolopainen

    Siksi minunkin hyvin hoidetut taimikot nyt kelpaavat metkaan, kun poistettavia runkoja on vähän/ha. Puhutaan vain sadoista kpl.

    Jean S

    Minäkin olen tänä vuonna raivannut kaikki huonokasvuiset taimikot. Jostain syystä.

    Visakallo Visakallo

    Millä tavalla niitä huonokasvuisia taimikoita on tullut? Minulta ne puuttuvat kokonaan.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Ei minullakaan ole huonokasvuisia taimikoita, lukuun ottamatta muutamaa kallion kielekettä ja mutahautaa. Kyllähän rehevät maapohjat raivattavaa tuppaa lykkäämään, mutta kun voitolle taimikko pääsee niin kasvu on tosi ripeää.

    Visakallo Visakallo

    Kun taimikot ovat kullekin puulajille parhaiten sopivilla maapohjilla, vesivesitalous kunnossa ja ravinteet tasapainossa, taimikoiden kasvu on todella ripeää ja kasvu jatkuu hyvänä myös myöhemmissä vaiheissa. Valitettavan usein vain näkee etenkin kuusta kasvatettavan väärällä pohjalla. Taimikkovaiheessa saattaa kasvua vielä ollakin, mutta myöhemmin tilanne kääntyy todella huonoksi.

    jpjulku jpjulku

    Tällä palstalla aktiivisesti kirjoittelevat lienevät valtakunnan metsänhoidollista eliittiä. Aika pienistä nyansseista täällä kuitenkin ”väännetään”, kuten että raivaako Stihlillä vai Hussella 🙂

    Kun maaseudulla ajelee, niin kyllä siellä liian usein näkee huonoja taimikoita tai peräti uudistamatta jääneitä aloja. Niiden tilusten omistajat tuskin ovat aktiiveja tällä keskustelupalstalla. Palstalainen pääsee miettimään korjauskeinoja tilanteeseen, kun menee ostamaan tällaisen tilan. Eikä sen nyt täydy täysin resutilakaan olla. Harvemmin esim Metsätiloilla on kohdetta, joka olisi joka kuvion osalta aivan priima metsänhoidollisessa tilassa.

    Tämä vaan huomiona kommentteihin, joissa ihmetellään huonojen taimikoiden alkuperää.

    140ärrä

    Tuo on kyllä totta, että viimeisen päälle hoidettua tilaa tuskin ollaan myymässä. Omalla kohdalla kävi tuuri, että melkein sellaisen sain ostettua ja vielä kohtuulliseen hintaan, kun oli taimikonhoitoa tulossa, ja yksi pikkukuvio unohtunut viljellä. MHY:n hoidossa  ollut palsta, ennakkoraivaustarpeet aivan minimaaliset ja hakkuut juuri sopivaan aikaan. Vastineeksi kyllä taimikoissa hyväkasvuisia pihlajatuppaita ja yksi hehtaarin supervesakko.

    Raivaukset teen hussella, tietenkin. 🙂

    kmo kmo

    Voihan taimikko kasvaa hyvin vaikka metrin vuodessa mutta jos vaikka sorkkaeläimet sattuisivat syömään ja taittelemaan latvoja niin olisiko se sen jälkeen edelleen hyväkasvuinen vaiko huonokasvuinen?

    mehtäukko

    ”.. raivaako Stihlillä vai Hussella ..” kuuluukin aivan maun mukaisiin valintoihin. Jaksollisen ja jk:n perustelut ratkaisuihin vaikuttavat sitten jo rahapussin paksuuteen. Ja vaikuttaa myös siihen ”onko huonoja taimikoita tai peräti uudistamatta jääneitä aloja” siten, että jaksollisessa toimien se ei ole mahdollista.

    Metsuri motokuski

    Meinaatko julku että ne jotka eivät metsänhoidosta välitä niin kirjoitelisivat täällä ? Voi hyvin kuvitella että niitä joita metsänhoito kiinnostaa niin ottavat keskustelun omakseen. Sen vuoksi usein keskustelu menee nyansseihin kuten juuri sahakaluston vertailuun.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 304)