Keskustelut Metsänhoito Raivauksen suoramarkkinointi

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 74)
  • Raivauksen suoramarkkinointi

    Merkitty: 

    Onko palstan ammattiraivureilla kokemuksia suoramarkkinoinnista metsänomistajille?

    Tänään näytti olevan aihetta sivuten artikkelikin, itselläni on ajatus tässä viime aikoina kypsynyt että voisihan sitä ottaa mo:ihin suoraankin yhteyttä, myhistys kuitenkin ottaa isomman prosentin välistä mitä uskoisin markkinointiin ja tarjousten tekemiseen kuluvan

  • konkeloon kaataja

    lpjk, hankintahakkuusta en osaa isommin sanoa muuta kuin että korjuuyritykset varmasti tekevät jos vaan muilta honmilta ehtivät, en jaksa millään uskoa että urakointisopimuksissa olisi mitään tämän kieltävää.

    Raivaukset ja istutukset sen sijaan ovat varsin helposti ratkaistu, googleen vaan haku paikallisille metsäpalveluyrityksille, joka tapauksessa tämän kohdan joutunet tilaamaan erikseen, korjuuyrityksissä tuskin on raivurin ja pottiputken käyttäjiä. Toki varmaankin osaavat suositella tekijää.

    mehtäukko

    Ei ole mielikuvia vaan neljän vuosikymmenen kokemus.

    Jos sinulla on hevonen, jolle olet tehnyt urakkasopimuksen klusterille, olet entinen kokeilija jos et ensisijaisesti täytä sopimustasi. Useammalla pollella on lisää ja muitakin vaihto-ehtoja.

    pihkatappi pihkatappi

    On kokemusta 30 vuoden takaa parin vuoden päähän ja ainakin Metsägroupin, Upm:n ja yhdistyksen urakoitsijat ovat ajaneet hankintapuita ja toisinaan ostomies jopa mainostanut heidän urakoitsijan tekevän ylimääräisiäkin hommia. Mutta näissä tietysti monenlaista käytäntöä. Eli onko mehtäukon sopimuksessa kielletty ottamasta urakoita muualta, vai miten tämä ehdottomuus?

    Riippumaton ajattelija

    Jos se neljän vuosikymmenen kokemus on siltä ajalta, kun puita ajettiin hevosella, niin lienee paikallaan päivittää tietoja asiasta..

    mehtäukko

    Kuten 15:56 mainitsin.

    ”..jos vaan muilta honmilta ehtivät, en jaksa millään uskoa että..” Konkelo väittää ensin muusta asiasta.

    Pihkatappi, ei ole tuosta kysymyskään….”ottamasta urakoita muualta, vai miten tämä ehdottomuus?..”

    Panu Panu

    Sopimuksessa voi olla määritelty yksinoikeus/kilpailukielto tai sitten ei, siitähän se on kiinni.

    Riippumaton ajattelija

    Panu, mahtaako olla laillistakaan asettaa urakoitsijalle moista kilpailu- tai yksinoikeusehtoa? Työntekijän kohdalla tietysti eri juttu

    Nostokoukku

    Urakoitsija, joka tekee töitä vain yhdelle urakanantajalle. Mikä yrittäjä se sellainen on? Ulkoistettu työntekijähän se on.

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä tuossa metsänomistajan näkökulmasta vielä vähän olisi kehitettävää. Bonukset sanelee aika paljon, MHY on aika tarkka omistaan, pikkuhommiinkin tarvitaan työturvallisuuskortti, ensiapukoulutus, firman koulutukset. Ei edes kerrota, mikä yritys hoitaa istutuksia tai raivauksia, jotta voisi sieltä kysäistä hommia. Kyllä se metsänomistajien kanssa suoraan asioiminen monessa suhteessa olisi hyvä lähtökohta, mutta pienen alan omistajan on yksinkertaisempaa hoitaa hommat näiden merkkinajohtajien kanssa. Sama se varmaan on tuossa hakkuussa, että kaikki halutaan saada isojen kontrolliin, poistuu häiriötekijät markkinoilta, ja metsänomistajilta valinnan vapaus.

    Kokenut kaiken tietää

    Suomessa on sopimisen vapaus, jos johonkin laittaa nimensä, se pätee. Jos sopimuksen ehtona on yksinoikeusehto, niin sitten se on sopijapuolten asia. Palkankin saa sopia, minimipalkkaahan ei Suomessa taida olla, vai jokos sellainen on määrätty?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 74)