Keskustelut Metsänhoito Raivarin kengät

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)
  • Raivarin kengät

    Muutaman vuoden olen raivaillut ties millä varusteilla mutta nyt ois aika hankkia kunnon kengät. Kokemuksia siis olen vailla, lähinnä varsikengät mielessä ja aina paree jos sopivat myös metsästyskengiksi. Googlailun perusteella ainakin Meidln kenkiä kehuttiin ja toisaalta Genzon joku malli oli voittanut jonkun testin..

    Joten vinkkejä tulemaan ja lisänä se ongelma että kenkää pitäis löytyä about koossa 37.. se onkin muodostunut pieneksi ongelmaksi ?

  • Hämis

    P.s lähetään kalaan kohta ja alkuviikosta pikku patikkapäivämatkoille n.5-10 polkuja kansallispuistossa. Arvatkaa mitkä lyön jalkaan. 30 te tietatuilla metsurin sthil anvance kengillä.

    Jätkä

    Jospa nyt kuitenkin otetaan järki käteen – suosittelen sitä myös teille kaikille tekstiilimetsureille.

    Raivaushommissa ihan aikuistenoikeasti turvakenkien käyttäminen on vahvasti yliammuttu vaatimus.

    Siinä työssä – samoin kuin liikkumisessa maastossa on aivan varmasti parasta A-ryhmää Dunlopin vihreät solumuovisaapppaat. Kun vielä ostotilanteessa kokeilee oikealla sukalla jämptit saappaat, niin ei muljahtele nilkat, ei lipsahtele pohjat, ei hikoile jalat, eikä talvella palele, jos sukat on oikeat. Ihan bonuksena saa kevyet ja kestävät jalkineet edullisesti.

    Katselin tänäänkin kaupan myymälähenkilökuntaan kuuluvien miesten ja naisten jaloissa olevia turvakenkiä. Mitä halvattua varten hyllyttäjillä on turvajalkineet, jotka ovat melkoiset mokkulat ja isot – kömpelöt jalkineet.

    arto

    Itse käytän koretex pitkävartisia nauhakenkiä. Ne omasta mielestä parhaat raivauksille kesällä menee puolinahkaset hengitää hyvin, Syksy talvi täysnahkaset niitä löytyy tupla parit. Aina kuivat aamulla. En tykkää kumikengistä. Hikoavat liikaa. Kesällä tupasvilla sukka toimii hyvin ei hikoile jalat.

    Sulli

    Kangasmailla lyhyt tai pitkävartinen turvakenkä. Ei siksi että tarvitsisi naulaan astumis- tai varvassuojaa vaan koska ne voi ostaa työnantajan piikkiin. Tukevat hyvin, sahan kanssa kaatuilu ei kuulu mieliharrastuksiin. Sateella harrastelija voi pysyä tuvassa. Ojikoille uretaanisaapas niin voi ojat ylittää pohjan kautta.

    Hyllyttäjälle työnantaja määrää turvikset jalkaan koska siinäkin hommassa voi ainakin teoriassa pudottaa jotain jalallensa.

    Rane

    Metsurikurssilla oli kaveri joka onnistui raivaussahalla sahaamaan useamman kerran turvakengän kärkeen jäljen.Eli kaikki on mahdollista ja turvakengät suositeltavia.

    Metsuri motokuski

    Olen nähnyt ihan saman kun raivaussahaaja on sahanut oman kengän kärkeen. Tilanne taisi olla niin että henkilö kompastui ja kaatui osin sahan päälle.

    Tolopainen

    Oliskohan tuo kaveri ollut Rane itse. Ilmeisesti väärällä alalla. Muistan yhden lomittajan, joka käveli päin pilareita ja vielä lopuksi pesulan lasioven läpi.

    Rane

    ”Ilmeisesti väärällä alalla.”

    Olet oikeassa.Nuorempana suunnittelin huilaussakin pomon virkaa.Sen oli joku Tolopainen jo vienyt…

    Visakallo

    Minusta raivausjalkineen kaikkein tärkein ominaisuus on pohjan pito liukkaalla alustalla. Onneksi ne ovatkin viime vuosina kehittyneet todella paljon. Sattui kerran yhdeksi päiväksi jalkaan vanhat työkengät, jotka silloin aikoinaan tuntuivat oikein hyviltä, mutta nyt tunne oli kuin olisi ollut luistimet jalassa!

    Jätkä

    Rane:”Metsurikurssilla oli kaveri joka onnistui raivaussahalla sahaamaan useamman kerran turvakengän kärkeen jäljen.Eli kaikki on mahdollista ja turvakengät suositeltavia.”

    Pitää kaiken natsata kohdalleen, ei: Pitkjalkainen kaveri, lyhytputkinen saha, ja liikkumunen takaperin, jolloin onnistuu kompastumaankin peruutaessaan.

    Työsuoritukset saattoivat hänellä kuitenkin jäädä vaatimawttomiksi.

    Enemmän näillä kompuroilla on sormet vaarassa kaatuillessaan, pannaan siis vaatimuksiin myös turvarukkaset. Myös heijastinmateriaali kenkien kärkiin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)