Keskustelut Metsänhoito Raivari hommista leipää?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 51)
  • Raivari hommista leipää?

    Merkitty: 

    Morjens.

    Elikkä ajatuksena olisi ryhtyä tekemään metsänhoito hommia varhaisperkauksesta ennakkoraivaukseen. Ei ole tarkoitus täyspäiväisesti näitä tehdä, vaan muiden töiden rinnalle jos vain kysyntää löytyy. Kyseiseen hommaan löytyy jo laadukas kalusto valmiiksi. Viiden vuoden sisällä kotitilalla tehdään sukupolvenvaihdos niin tämä voisi olla hyvä lisä elukoitten pidon kaveriksi..

    Tällä hetkellä teen keikkahommia maailmalla noin 200 päivää vuodessa niin alkaa hotellit kyllästyttämään ja joka vuosi metsä ja maatalous tuntuu kutsuvan enemmän takaisin luonnon helmaan ?

    Toiminimellä teen nykyisiäkin hommia niin se puoli on kunnossa. Eniten mietityttää onko tälläiselle maatilan klopille käyttöä pelkällä käytännön kokemuksella ja noinkin suppealla metsäpalvelu tarjonnalla vai täytyykö tässä lähteä takaisin koulun penkille. Ikää 25, fyysiset ja pitkät työpäivät arkipäivää. Varsinais-suomen alueella olisi tarkoitus puuhastella. Pidemmällekkin valmis lähtemään tarvittaessa koska keikkatyötkin on jo selkärangassa.

    Elikkä onko tässä mitään järkeä? Mahtaisiko esimerkiksi mhy:n kautta kannattaa kysellä alkuunsa työmaita niin voisi olla vähän ”turvallisempi” aloitella tätä touhua?

    Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!

  • Raivari26

    Ikää siis 26… prkl

    isaskar keturi

    Täältä karttapalvelusta voi omilta nurkiltaan alkaa etsimään työmaita. Rahoitushakemukset (vihreä) voimassa vuoden. Jos vuosiluku 2021 ja näkyy vielä vihreällä, toteutusilmoitus (ruskea) on tekemättä tai käsittelemättä, eli olisi mahdollisesti työtkin tekemättä ja tekijäänsä vaille.

    Paikkatietoikkuna

    Itämaan ihme

    Firmoilta kannattaa kysellä, aluksi suht pientä määrää.

    Firmojen osalta löytyy eroja aikalailla. Osa ei ota raivamaan noviiseja, esim. Tornator on täällä suunnilla aika tarkka, että yrittäjällä on vähintään 3 vuoden työkokemus raivauksista ennenkuin pääsee edes neuvottelupöytään.

    Mikäli ei ole aikaisempaa kokemusta metsätöistä, suosittelen aloittamista työntekijänä. Muutaman vuoden katselet touhua työntekijänä ja mikäli tuntuu omalta hommalta voi ruveta harkitsemaan yrittäjyyttä.

    Vaikka raivaaminen voi näyttää yksinkertaiselta työltä, joutuu metsässä tekemään yllättävän paljon päätöksiä, mitä kokematon ei osaa hahmottaa.

    Arnold Layne

    MHY tai muun yrityksen kautta hommia tarkoittaa käytännössä sitä, että kulujen jälkeen melkein sama maata kotona erinäisiä työttömyystukia nostaen.

    Jos lähdet laskemaan paljonko ehdit / jaksat heilua sahan kanssa per päivä ja minkä verran saat aikaan, saatko myytyä itseäsi tunti- vai urakkahintaan, niin paljonko saat luvuiksi jotta tunnet tienaavasi jotain? Jaksatko painaa raivuuhommia muille päätoimesi lisäksi? Arvostaako muu perhe kun iskä/äiti on jatkuvasti muualla?

    SWOT- ja kannattavuusanalyysit loisin itse. Ei pitäisi tulla homman rankkuus, helppous, olosuhteet, vaikuttavat tekijät ja kassavirta yllätyksenä sen jälkeen.

    kmetsuri

    ”MHY tai muun yrityksen kautta hommia tarkoittaa käytännössä sitä, että kulujen jälkeen melkein sama maata kotona erinäisiä työttömyystukia nostaen”

    Tuosta olen kyllä hieman erimieltä. MHYllä tuo varmasti on totisinta totta, mutta firmojen kanssa minä ainakin olen pärjännyt täällä meilläpäin. Osaajista – etenkin suomalaisista –  on jonkinasteinen pula ja paikallisia toimareita arvostetaan. Taksoituskin on ainakin minulle kelvannut. Toki asenne työhön pitää olla kohdillaan, sen jokainen tietää, enkä kohdallasi epäilekään yhtään.

    Aloittaminen työntekijänä voi olla hankalaa, koska ainakaan firmat ei ota palkkasuhteeseen.

    Koska sinulla on jo valmis tmi, niin tosiaan noitten laskelmien (kannattavuusanalyysit)ja omien pähkäilyjen jälkeen jos ei vieläkään arveluta, niin puhelin käteen ja tiedustelua  – itse aloittaisin firmoista.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Asuinpaikan lähistön isoilla metsätiloilla on lähes aina raivaustyötä jos Google Mapsin satelliittikuvilla näkyy aukkoja. Kiinteistötunnusten (näkyvät karttapaikan paikkatietoikkunassa) perusteella voi MML:sta kysyä omistajatietoja puhelimitse, ellei puskaradio kerro kuka ne tilat omistaa.

    metsänkasvattaja

    ehkä parempi  vaihtoehto  voisi  olla,  jos  on kysyntää  erilaiset  traktori  urakointityöt . jos  on  vaikka  kalusto  valmiina sekä  mökkitalkkari hommat.  paremmin  näistä  hankkii  ja  ovat  lisäksi   keveämpiä

    kmetsuri

    ”Kiinteistötunnusten (näkyvät karttapaikan paikkatietoikkunassa) perusteella voi MML:sta kysyä omistajatietoja puhelimitse, ellei puskaradio kerro kuka ne tilat omistaa.”

    Kun en tiedä asiasta niin kysyn: saako noita omistajatietoja luovuttaa ”ulkopuolisille” ?

    isaskar keturi
    Ola_Pallonivel

    Jos ikää on noin vähän, niin jatka hyvä mies niitä keikka hommia. Sitten kun on tila itsellä ja velat maksettu, voi alkaa harrastamaan maa- ja metsätaloutta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 51)