Keskustelut Metsänomistus Rahastot ostaa Suomen metsät

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
  • Rahastot ostaa Suomen metsät

    Sijoitusyhtiöt ostaa jo puolet myynnissä olevista metsistä  tavallisten suomalaisten nenän edestä kertoo Ess ja  metsänomistaja päivittelee lehdessä – hinnat ovat käsittämättömiä

  • Korpituvan Taneli

    Tästä hintakehityksestä seuraa joko rahastojen konkursseja tai sitten normaaleja päivittelyjä, että kyllä metsää olis pitänyt silloin 10 vuotta sitten ostaa, silloin se oli halpaa. Veikkaan jälkimmäistä.

    Eihän se ole mikään ihme jos tilojen hinnat nousevat, kun metsäsijoittajien määrittelemä hintataso on ollut sellainen, että palstasta on välittömästi saanut netto hakkuutuloja ostohinnan verran. Johan siinä on ollut varaakin nousta, palstojen ostohinnoilla.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Aimo Jortikka

    Tätähän on ihmetelty ennenkin mutta miten noihin rahastoihin voi kannattaa sijoittaa kun

    Juoksevat kulut 2,29% Hallinnointipalkkio 1,50% Merkintäpalkkio 4,00% Lunastuspalkkio 5,00%

    siinähän  10% otetaan päältä pois palkkioihin, ei tätä voi hyvällä tahdollakaan ymmärtää miten tämä olisi kannattava sijoitus

     

    Scientist

    No ei nyt ihan näin suuria kulut ole. Esim UB Metsä rahastossa hankintakulu 2% ja myyntikulu 4 v. jälkeen 1%. OP:n metsärahastossa on tämä 4% hankintakulu, mille ei mielestäni ole mitään kunnon perustetta.

    Puuki

    Oliko se varainsiirtovero 4 % kiinteistökaupoissa ? Asunto-osakekaupoissa se on nykyisin kait 2 % . Se menee maksuun aluksi.  Helppoa metsänomistamista mutta kulut tietysti ja riskitkin tod.näk. on  suuremmat kuin perinteisellä  tavalla itse hästäämällä.

    Taviokuurna

    Ostaa ja ostaa, mikähän mahtaa olla hinta, kun ne myydään ja kuka ostaa puun louhinnan alueet vapaaehtoisesti työmaikseen?

     

    kitsas

    Jos sijoitus ei  ole yli kymmenen vuoden sijoitus, niin kyllä hieman korkeat on rahastokulut (sisään%, vuotuinen hoito% ja ulosmeno%) suhteessa metsän tuottoon.

    Tuskin rahasto nurin menee, mutta osuuden hinta voi vaikka hyvinkin pudota parikymmentä prosenttia.  Olen kuullut jonkun rahaston ostaneen isoja taimikkojakin, jotka tarvitsevat jossain kohtaa hoitoa. Niiden laiminlyönnillähän saa tilapäisesti tuloksen näyttämään hyvältä ja voi jatkaa sitä osingon maksua.. Aikansa sekin menetelmä toimii. Toisaalta, jos rahasto myy joka vuosi samalle firmalle vaikka 20 000m3, niin saisivatko jotakin isojen poikien mottihintaa, josta ei pientilalliset osaa uneksiakaan?

    Piiku

    Itse möin rahastolle , maksoivat 60 000€ enemmän kuin mikä oli MHY:n hinta arvio. Omalla kohdalla se kyllä kannatti, sai maksaa perintöverot ja muut kulut tuolla ”voitolla”.

    Jätkä

    Piiku. Ilmeisesti oli kysymys perintötilasta, josta MHY on tehnyt arvion perunkirjoitusta varten? Jos se on tehty tavanomaisen puukauppa-arviotyylin mukaisesti, niin siellä puumäärät on pääsääntöisesti alakantissa ja taimikoiden ja kasvatusmetsien arvoista on vähennetty enemmän tai vähemmän.

    Kuitenkin onnittelen hyvästä kaupasta, ilmeisesti tilassa oli hehtaareita  ainakin se 60 ha?

    Per Ä Reikäs

    Niinpä mutta kuka omistaakaan ne rahastot me,tai no ehket sää sitte

    Kumikettu

    Luulen, että tavallinen tallaaja tekee ostamalla parhaan metsäkaupan luukusta eli metsästä, jonka myyjä ei ole aamulla tiennyt metsänsä olevan myynnissä.

    Avoimilla markkinoilla ei yksityishenkilöillä ole paljon järkeä huseerata enää, ellei oikeasti ajattele punttien tasoittuvan sitten joskus lasten tai lastenlasten hallinnan aikana. Ainakaan miulla ei oo rahhaa siihen.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)