Keskustelut Tekniikka R-sahan tuplahammas?

  • Tämä aihe sisältää 50 vastausta, 15 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta sitten Nimetön toimesta.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)
  • R-sahan tuplahammas?

    Tämän viikon viikkovisa voisi olla seuraavanlainen: Mitä hyötyä ja miksi Strandin RS:n tuplahammas leikkaa /leikkaisi paremmin tai nopeammin kuin tavallinen hammas?

    Milestäni haritus tekee sen, ettei sisemmällä ’hampaalla’ ole mitään leikattavaa.

    Sen ymmärrän, että metallisorvissa 33 mm kovapalaterällä ( tietty malli) saa porattua kertalastulla 39 mm reijän.

  • rööri roope

    Ai jaa artoki prukoinee alkanu viilata raivurin terää.Ihanko päivittäin metsässä?

    Nimetön

    Ohjurilla  onnistuu myös viilata syvemmältä kallistamalla.

    https://www.uittokalusto.fi/strand-raivaustera.html

    Jätkä

    Jos nuo ohjeet ovat joillekin vanhoille raivaus-sahan käyttäjille uudet ja ihmeelliset, niin täytyypä vain todeta, että mahdoton määrä on Suomen metsissä heidän toimestaan syntiä tehty.

    Neljäkymmentä vuotta on teroitettu pyöreällä viilalla ja alkuvaiheessa ohjain oli hyvä niin pitkälle, että sai kolon syntymään. Hampaan ottavuuden pitäisi Tolloimmankin viilaajan tajuta ilman ohjureita – Aivan samat lainalaisuudet pätevät pyöröterän hampaaseen,- kuin teräketjun kouruhampaaseenkin. Joskus sata vuotta sitten hampaan rinnassa piti tavoitella säteen suuntaa, nyt joissakin tapauksissa jopa 70 asteen rintakulmaa.

     

    Nimetön

    Mulle kävi nuorena metsurina niin, kun osti uuden terän; jotta ois kannattanu ostaa paljo aikasemmin.

    Jätkä

    Mikäs siinä tilanteessa paljastui?

    Nimetön

    No leikkuu parani varmaan tuplasti.

    Jätkä

    Paraniko lopullisesti, vaiko vain parin ensimmäisen tankin ajaksi?

    Meillä on ollut noita metsänomistajia esim RS- käyttökoulutuksessa. Yleensä ottaen ne, jotka ovat uskaltaneet tuoda sahansa, koska siinä olisi jotain parantamisen varaa, ovat saaneet opetuksen ja itse laittaneet teränsä. Sahatkin on tarvittaessa säädetty. kunnostetuilla terillä sahanneet ovat epäilleet, että voiko tuo saha kestää sellaisia leikkuutehoja.

    Lisäksi lähes kaikki ovat halunneet ostaa viilanohjaimen ja kunnon viiloja, vaikka me emme ole niitä myymässä olleetkaan. Paikallinen kauppias naureskeli, millainen ryysis oli kolmen jälkeen, kun liikkeeseen tupsahti kymmenkunta asiakasta ja kaikilla saman tyyppiset ostokset: -Kaksitahtiöljyä, joka ei käryä, Ohjureita, Viiloja ja Teriä. Myös kombikannuja, Uusia kypäriä ja visiirejä ym.

    arto

    Kyllä kaikki kehittyy. 10v takaperin on museoaikaa niin terissä kuin teroituksissa.  nykyään voi tsuumata terän hampaan jopa 300 kertaiseksi. Näkyy ne viilantekemät urat samoin kuin ojat metsässä. Kaikkea voi kehitellä jos vaan innostus riittää.

    Nimetön

    Miten sen nyt sanois.siitä se kehitys alkoi.Oli nuorena muut jutut mielessä.Tais olla suurin syy huomattavasti lyhemmät alahampaat sitten haritus tapathtui jakarilla.Nii joo se haritus se oli kylläkin nuorenakin mielessä.

    Nimetön

    Alkuaikoina terä pysyi hyvänä noin puoleen hammasta. Yks vinkki kun on menny kiveen.Voi viilata latalla pajalla sivultakin ja harittaa niin vähemmän lyhenee hammas.Joo eihän puukkoakaan viilalla.Millä Arto liippaa rintapinnan.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)